Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ZgRedcasty

Featured Replies

• Odpowiedzi 703
  • Wyświetleń 104,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Subik wpada zatem! Mamy tu fanów Like a Dragon?  Plus w ramach małego eksperymentu nagrałem coś w pojedynkę. Etatowy fach to trochę ułatwia, takie gadanie samemu do siebie. W każ

• Trudno o bardziej pasującą rzecz do tematu ZgRedcasty. W początku czegoś, co pewnie będzie kilkuletnim cyklem, rozmawiam z Kalim i Norbim o pierwszym numerze Ekstrima i o growej rzeczywistości 1997 ro

• Jeszcze miesiąc się nie skończył, a mamy dla Was nowy odcinek miłego oglądania / słuchania      

Opublikowano

Bardzo fajna rozmowa, warto posłuchać. Tej pierwszej z pierwszego odcinka podcastu tez.

Opublikowano

Elita coś nagrała i żodyn się nie chwali.

Opublikowano

Kurde Adam, ale ty musisz mieć roboty z pielęgnacją tej epickiej brody

Opublikowano

Brzydko się bawicie panowie. Ja wiem, że zazwyczaj przy takich omówieniach jest ten wstęp bezspojlerowy 20 minut i potem już jest ta część dla tych, co grali, ale tym razem nie padło te magiczne "a teraz spojlery", za to prawie do samego końca jest ciekawa rozmowa o rodzicielstwie, żeby w 55 minucie tak prosto z mostu wrzucić zakończenie.

Ja już nie mam takiego szybkiego czasu reakcji, żeby na hasło "zakończenie" w tej samej sekundzie zastopować :(.

Także spoko, to wasz podkast i robicie co chcecie, ale tym razem poczułem rozczarowanie 🙁

Sama rozmowa bardzo fajna.

Edytowane przez Manor

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Pix napisał(a):

Są momenty, w których trochę bardziej się staram. Albo zaczyna być na tyle długa, że wiem, że jeśli nie będę, to będzie dramat D

8 minut temu, Manor napisał(a):

Brzydko się bawicie panowie. Ja wiem, że zazwyczaj przy takich omówieniach jest ten wstęp bezspojlerowy 20 minut i potem już jest ta część dla tych, co grali, ale tym razem nie padło te magiczne "a teraz spojlery", za to prawie do samego końca jest ciekawa rozmowa o rodzicielstwie, żeby w 55 minucie tak prosto z mostu wrzucić zakończenie.

Ja już nie mam takiego szybkiego czasu reakcji, żeby na hasło "zakończenie" w tej samej sekundzie zastopować :(.

Także spoko, to wasz podkast i robicie co chcecie, ale tym razem poczułem rozczarowanie 🙁

Sama rozmowa bardzo fajna.

Jestem prawie pewien, że mocno zaznaczamy, gdzie kończymy bezspoilerową część rozmowy. Ale jeśli nie, to przepraszam!

5 godzin temu, Kmiot napisał(a):

Elita coś nagrała i żodyn się nie chwali.

Dziękuję za wrzucenie! Jestem całkiem dumny z tego odcinka :3

Opublikowano

Nie będzie już remasterów The Last of Us na płytach

Opublikowano
W dniu 30.07.2026 o 13:45, Pix napisał(a):

Żeby mu się tam przypadkiem jakieś łormsy nie zalęgły... Ja tam się swojego brodziska pozbyłem, gdy rozwinęło mi się weń coś w rodzaju łupieżu.

Edytowane przez Nomen dubium

Opublikowano

@Piechota zawsze powtarzasz, że lubisz offtopy, więc możesz być dumny, że Wasz odcinek o Pragmacie w jakiś sposób doprowadził nas do dyskusji o łupieżu na brodzie ;d

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jak wróciłem do Encyklopedii Platformerow, to teraz już trudno będzie o miesiąc bez chociaż jednego takiego odcinka!

Opublikowano
47 minut temu, Piechota napisał(a):

Jak wróciłem do Encyklopedii Platformerow, to teraz już trudno będzie o miesiąc bez chociaż jednego takiego odcinka!

Patrząc na gameplay jest to coś, co potencjalnie mogłoby mi się spodobać.

Słuchając Twojej recenzji mój zapał delikatnie zmalał.

Cena stosunkowo wysoka.

Wnioski? Poczekać i wyrwać na jakiejś promocji.

A jak tam w ogóle Szefie idą przygotowania do Straszdziernika 26? Rozumiem, że za miesiąc zaczynamy?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Pix napisał(a):

Patrząc na gameplay jest to coś, co potencjalnie mogłoby mi się spodobać.

Słuchając Twojej recenzji mój zapał delikatnie zmalał.

Cena stosunkowo wysoka.

Wnioski? Poczekać i wyrwać na jakiejś promocji.

A jak tam w ogóle Szefie idą przygotowania do Straszdziernika 26? Rozumiem, że za miesiąc zaczynamy?

Za miesiąc wchodzimy do The Room i szukamy w nim mglistych sensów… CoolStoryBro

Edytowane przez Piechota

Opublikowano
  • Autor

malutki dodatek do odcinków o TR przed nagraniami na temat „dwójki” (wszyscy na pokładzie już przeszli całość!)

Opublikowano

Bieda-gamescom? To najlepsze i największe targi w czasach popandemicznych :)

Opublikowano

@Konsolite Przecież w tym roku oficjalnie wyszło 2XKO którym się jaraliście więc może konkurować na Game Awards z Tokonem... oh wait, 2XKO zdycha z końcem roku. Pewnie Tokona czeka podobny los, może to jakaś klątwa PoGRAduszek Coolface

Opublikowano
34 minuty temu, Roger napisał(a):

Bieda-gamescom? To najlepsze i największe targi w czasach popandemicznych :)

A ty tutaj czego ? ;)

Opublikowano
24 minuty temu, łom napisał(a):

@Konsolite Przecież w tym roku oficjalnie wyszło 2XKO którym się jaraliście więc może konkurować na Game Awards z Tokonem... oh wait, 2XKO zdycha z końcem roku. Pewnie Tokona czeka podobny los, może to jakaś klątwa PoGRAduszek Coolface

Jeszcze może, kończą wsparcie ale serwery itp będą działać + tryb offline , ale trudno się mówi, kasa musi się zgadzać …

Wyszło kilka innych bijatyk w tym roku o których już wszyscy zapomnieli , zresztą czas pokaże, Sony ma ciekawy rok jeśli chodzi o decyzje - mogą ubić …

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję: interesująca rozmowa o stanie gier wyścigowych w ogóle. Z niezastąpionym @Azi91!

Edytowane przez Piechota

Opublikowano

Oj muszę ograniczyć podcasty bo jak czytałem recenzję Burnout Dominator, to w głowie słyszałem głos Piechoty zamiast swojego. Ale lektura była przyjemniejsza dzięki jego radiowym głosie ;)

W dniu 3.09.2026 o 09:37, Piechota napisał(a):

Mam nadzieję: interesująca rozmowa o stanie gier wyścigowych w ogóle. Z niezastąpionym @Azi91!

Czemu się nie pochwaliłeś tutaj "Smutne gry. Rozdział I: Ciało i psyche"? Przez nieuwagę prawie ominąłem, a dyskusja bardzo dobra.

W dniu 2.09.2026 o 09:13, Konsolite napisał(a):

Helo fellow kids ;)

Nie wiedziałem ze Azi to taki fanboy GTA, się odpalił jak się okazało że innych ta seria aż tak nie grzeje ;) GTA IV też nie lubiłem, bo z jednej strony smutny, pokrzywdzony bohater, który nawet dostaje bodajże dwa razy wybór czy kogoś zabić czy nie, a potem w kolejnej misji musi zamordować tuzin osób bez żadnych rozterek moralnych. Psuło to imersję.

Będzie jakiś odcinek specjalny w tym miesiącu?

Opublikowano

56 minut temu, sadiker napisał(a):

Będzie jakiś odcinek specjalny w tym miesiącu?

każdy odcinek jest specjalny ;)

Będą PoGRAduszki extra w wyjątkowej edycji jak wszystko się ułoży, jak to także będą ;)