drozdu7 2 690 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Kiedyś człowiek to się emocjonował tymi nagrodami. Dziś spływa to po mnie jak po kaczce. Nikogo mi nie szkoda, mam tylko nadzieję że teraz zaczną wrzucać te filmy jak Wieloryb na Apple TV Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 To że Duchy Inisherin nie dostały żadnej statuetki to jakieś nieporozumienie. Ale w sumie nie dziwię się, że film gdzie nie ma ani jednego geja, kolorowego, feminizmu itp zostaje całkiem zlany pomimo dziewięciu nominacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 nom szkoda Duchów czy samego Farrela który zagrał świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 oo, były Oscary, zapomniałem o tym wydarzeniu Widzę w tym roku Akademia postanowiła za jednym rozmachem rozprawić się z "brakiem azjatyckich akcentów na gali". Wszystko wszędzie naraz to bardzo dobry film. Na pewno zasługuje na nagrodę przy montażu, ale czy coś więcej? Akademia chyba ma to gdzieś i jak jest okazja to dajmy wszystkie możliwe nagrody. Ufff, odhaczone i spokój na kolejne 10 lat. Trochę szkoda, bo oberwało sporo dobrych filmów i ról. Pominięcie Duchów Inisherin to jest dramat Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 No gala mocno nijaka i z mocno (nawet bardziej, niż zwykle) kontrowersyjnymi wyborami w niektórych kategoriach, choć nie widziałem jeszcze wszystkich filmów z najważniejszych kategorii (przede mną przede wszystkim "Duchy..."). Udało się nawet obejrzeć na żywo, czego zupełnie nie planowałem (ot miałem w poniedziałek wolne i nocka i tak była zarwana, więc równie dobrze w tle mogły lecieć Oscary). Na pewno niezrozumiałym fenomenem jest dla mnie największy zwycięzca, czyli "Wszystko...". O ile o poziomie samego filmu/scenariusza możemy sobie dyskutować, tak obdarowanie tylu osób z ekipy nagrodami aktorskimi to już się wydaje decyzją mocno z rozpędu i na wyrost. Cóż, widocznie w tym sezonie modna jest Azja, hehe Sama gala grzeczna i spokojna, ale jakoś mi to nie przeszkadzało, lepsze to niż cringe albo wręcz patologiczne akcje jak rok temu. Oczywiście odpowiednia dawka WOKE'IZMU została zaaplikowana, ale nie na tyle, żeby robiło się człowiekowi niedobrze. Generalnie: Oscary nikogo, ale mimo wszystko jeszcze resztkę tej magii mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 22 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Na globach ładnie doceniono Oppenheimera. Myślałem że Scorsese pozamiata Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Co wygrało w kategorii nonbinary aktorzyszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Figaro i jego dwa POMELA Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi