Opublikowano 26 września 20213 l Punch out najczęściej grana u mnie gierka w czasach nes a potem nowa część na wii też katowana sztos. Super seria k...
Opublikowano 26 września 20213 l 3 godziny temu, devilbot napisał: Tylko 7,5 mln ludzi miało ochotę na strategię Mario Rabbids. Ciekawe ile osób zakupiło strategie na innych sprzętach... Pewnie cała reszta tytułów razem się tak nie sprzedała. Zresztą kurwa kto kupuje jakąkolwiek konsolę dla strategii. Jakby Nintendo wypuściło za 25$ Mario Calculator w którym można tylko dodawać i odejmować liczby naturalne to sprzedałoby się tego z 15 milionów. Takich mają akolitów.
Opublikowano 26 września 20213 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ile stron można ciągnąć ten bezsensowny Console Wars w dziale Switcha. Każdy, kto z entuzjazmem cieszy się jakąś formą elektronicznej rozrywki, jest prawdziwym entuzjastą elektronicznej rozrywki. No ale beka że koleś dalej ciągnie o tych "prostych gierkach" i "wymaganiu więcej uwagi", gdzie już znamy kontekst że te "skomplikowane" gierki "wymagające uwagi" to mają być RDR2 i Persona, no kisnę. Mogliby to zostawić i powiedzieć po prostu że wolą RDR bo jest dla nich fajne i bardziej interesujący temat czy coś, no ale nie. Skupienie i uwaga. Ludzie na tym forum mają pewien problem w narracji, który sami sobie robią. Z jednej strony bardzo chcą być elitarni, lepsi, inteligentniejsi, więc mają te gotowe teksty o tym że ty to jesteś casual, nie rozumiesz, nie stać się na zaangażowanie mózgu w poważne sprawy itd. A z drugiej strony... przecież widzimy na forum, z popularności tematów, głosowania GOTY itd., że oni grają głównie w te same kilka najpopularniejszych, najbardziej przystępnych hiciorów na plejtejszyn, co cała reszta świata. Jak nie wyjdzie w danym roku coś od From, to grają w te same open worldy ze zbieraniem, nawalaniem i scenkami. Jak wyjdzie coś od From, to grają coś od From. Zapętlić. Nic w tym dziwnego, te gry są robione żeby się podobały ludziom - tylko jaki ma sens w takiej sytuacji się wywyższać o swoich szerokich hardkorowych horyzontach prawdziwego zaangażowanego gracza mdr. No i tak się kończy, że mamy teksty o hardkorowych grach wymagającyh uwagi jak RDR2. Genialne jest też to, że całą inbę rozkręciła... zapowiedź rychłej premiery sequela najlepszej gry akcji wszech czasów. No faktycznie nie ma lepszego momentu jęczęć na to, że Nintendo nie zapowiada megaton, bo tylko dosłownie zapowiedziało Bayonettę 3. No ale gdzie ta uwaga której wymaga Tsushima Tsushima no, chyba najmniej kreatywny zbiór wszystkich obowiązkowych schematów tego typu najbezpieczniejszych, najbardziej bezjajecznych gier dla każdego kto ma plejstejszyn dla Netflixa. Jak w to nie grasz to jesteś casualem bez uwagi xD
Opublikowano 26 września 20213 l Nintendo ma ostatnio dużo za uszami nawet bardzo dużo ale dla core gamerów zostali tylko oni.
Opublikowano 26 września 20213 l Najlepsze jest to pierdolenie jaka to nie jest odklejka w dziale switcha, a potem wklejaja sobie screeny z rdr2 i assassyna HARDKOROWCY, KONESERZY Trzeba sie odseparowac od casuali i przyznawac dostep do dzialu po wnikliwej analizie.
Opublikowano 26 września 20213 l Nikt nie wspomnial jeszcze ze remastery gier z Wii U sa wysmiewane przez fanow remastera pierwszego Quake'a
Opublikowano 26 września 20213 l Najbardziej ich boli to, że te remastery/remake'i są oceniane na Meatcriticu na 85/90 i tam nikomu nie przeszkadza, że te gry już były. Ja nie wiem albo to ja jestem dziwny albo tu wiele osób codziennie napierdala w Skajłard Sorda, Xenoblejda jedynkę, Super Mario 3D Worlda i ich nie wzrusza wydawanie ponowne tych gierek. Jeżeli tak to sorry ale ja nie grałem nigdy w Xenoblade Chronicles wydany w jebanym 2010 roku Mario 3D World wydany w jebanym 2013 roku i Skyward Sword wydany w jebanym 2011 roku Jeżeli dla was to meh bo znacie te gry od podszewki napierdalając w nie codzinnie to spoko ale podejrzewam, że wiele osób grało w nie tak dawno temu, że nic z nich prawie nie pamięta albo tak jak ja o zgrozo NIGDY.
Opublikowano 26 września 20213 l Tak jak Ogorkozo napisal - graja w assassina, tsushime, horizona, far cry'a, rdra (czyli w kolko w jedna gre z inna nazwa), a potem raz na 2 lata zmuszaja sie do nauczenia soulsow na pamiec i ZOBACZ MAMO JESTEM PROSEM Cos im jednak w growym zyciu nie pasuje i kupuja switcha, a tam zelda im nic nie kaze, bo w prawdziwej przygodzie nie ma kurwa strzalek. Nie wiedza co sie dzieje i wracaja do swojego hosashima zero redcry'a, gdzie nawet sekrety sa z przymrozeniem oka DOBRA ROBOTA HARDKORZE, ZNALAZLES SEKRET Prosze, twoj trofik PRZYNAJMNIEJ PROBOWALI
Opublikowano 26 września 20213 l Użytkownik ogurkozo napisał też że bayonetta to najlepsza gra akcji więc nie brałbym jego słów na poważnie
Opublikowano 26 września 20213 l 3 minuty temu, Pupcio napisał: Użytkownik ogurkozo napisał też że bayonetta to najlepsza gra akcji więc nie brałbym jego słów na poważnie Czemu? Na takiej reseterze opinie co do tego były podzielone i Bayo dostawała po tyle głosów co seria DMC więc ja się nie dziwię, że ktoś może tak sądzić
Opublikowano 26 września 20213 l 12 minut temu, Pupcio napisał: Użytkownik ogurkozo napisał też że bayonetta to najlepsza gra akcji więc nie brałbym jego słów na poważnie ej, ale to akurat nie jest taka kontrowersyjna opinia
Opublikowano 26 września 20213 l Autor 14 minutes ago, GearsUp said: Czemu? Na takiej reseterze opinie co do tego były podzielone
Opublikowano 26 września 20213 l 5 minut temu, Labtec napisał: Tak wiem PPE pe el lepszym źródłem ankietek albo od razu cała sekcja komentarzy pod ich artykułami. Tam to dopiero ludzie mają wiedzę
Opublikowano 26 września 20213 l Zrzyna z dmc z obrzydliwym designem. Król jest jeden, a jego imie to Dante.
Opublikowano 26 września 20213 l 39 minut temu, Dave Czezky napisał: Tak jak Ogorkozo napisal - graja w assassina, tsushime, horizona, far cry'a, rdra (czyli w kolko w jedna gre z inna nazwa), a potem raz na 2 lata zmuszaja sie do nauczenia soulsow na pamiec i ZOBACZ MAMO JESTEM PROSEM Cos im jednak w growym zyciu nie pasuje i kupuja switcha, a tam zelda im nic nie kaze, bo w prawdziwej przygodzie nie ma kurwa strzalek. Nie wiedza co sie dzieje i wracaja do swojego hosashima zero redcry'a, gdzie nawet sekrety sa z przymrozeniem oka DOBRA ROBOTA HARDKORZE, ZNALAZLES SEKRET Prosze, twoj trofik PRZYNAJMNIEJ PROBOWALI O chuj, ale odklejka. Szukanie sekretów na PS/X dla każuali, ale pierdolone gwiazdki w mario to już core gaming at its finest.
Opublikowano 26 września 20213 l Ja tylko przechodzilem obok. Zawsze tak jest agresywnie w dziale nintendo? Trzeba zagladac czesciej. Kontynuujcje.
Opublikowano 26 września 20213 l 24 minuty temu, kanabis napisał: Ja tylko przechodzilem obok. Zawsze tak jest agresywnie w dziale nintendo? Trzeba zagladac czesciej. Kontynuujcje. Najbardziej agresywny dział, zaraz po tym Xboksowym. Tu i tam nie można nic złego napisać o grze, czy konsoli.
Opublikowano 26 września 20213 l 14 minut temu, Rozi napisał: Najbardziej agresywny dział, zaraz po tym Xboksowym. Tu i tam nie można nic złego napisać o grze, czy konsoli. oj, tylko u niebieskich dobrze, ale jak napisałeś coś złego o GoT albo DS to ku,rwa gorączki dostawaliście wszyscy siebie warci
Opublikowano 26 września 20213 l Historyczynie, w dniu wydania, mooooże można te gry postawić na równi, może nawet DMC i NG były bardziej kultowe, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że gdyby ktoś dostał dzisiaj wszystkie trzy, bez hype'u i promocji i kontekstu, to mógły je postawić na równi z Bayonettą. Mówię to jako osoba, która pierwszy dzień z własnym gamepassem spędziła... grając w osobno kupione Ninja Gaiden Black, ale bądźmy poważni. Bardziej ciekawe jest to, że z kolei przez 10 lat po Bayonetcie nikt już nie zrobił żadnej gry typu "podobna, tylko lepsza". Co jednak powstało przez te 10 lat, to masa gier akcji czerpiących od Platinum to, jak zarąbisty i intuicyjny jest osobny przycisk na unik i oparcie podstawowego wymagania walki na timingu raczej niż na wciskaniu kierunków na gałce. Bayonetta ma i sporo kierunków i kombosów, mając podobną głębie i sufit jak DMC i Ninja Gaiden, ale dzisiaj każda gra musi opierać się na jakimś mechanizmie perfect dodge, od Zeldy po Tsushimę. Jak gram w jakiegoś indyka 2D i nie mam uniku, który przechodzi przez atak, jeśli tylko wcisnę go w odpowiednim momencie, to czuję się wręcz ograniczony, tak wszechobecne to już jest. Ogólnie model "dobrze uniknij i wtedy atakuj" stał się podstawowym w grach, nawet jeśli kluczowa wpływowa gra nie zdobyła ogromnej popularności, może dlatego że nie dodała do tego masy "poważnych" scenek rodem z Tołstoja albo innego GTA. Wg niektórych DMC daje większe możliwości, ale nie mogę tak powiedzieć nie mając dodge offseta, jednego z najlepszych wynalazków w historii gatunku, pozwalającego zrobić praktycznie wszystko z wszystkiego przy odpowiedniej praktyce. Bayo też wygląda lepiej, ma ciekawszych przeciwników i ciekawsze rzeczy do robienia. Jest dużo mniej żmudna, choć nie powiedziałbym, że prostsza. Niestety gry skupione czysto na akcji chyba się po prostu już nie opłacają w epoce HD. 50 osób robi całą lokację, modele i oświetlenie pół roku, a bohater ma po niej raz przebiec? Dzisiaj mało kto chce wydawać 70 euro na 10 godzin liniowej rozrywki. Bayo 2 to pewnie ostatnia max-budżetowa gra tego typu.
Opublikowano 26 września 20213 l 2 hours ago, Pupcio said: Użytkownik ogurkozo napisał też że bayonetta to najlepsza gra akcji więc nie brałbym jego słów na poważnie Przy Bayo 2 spedzilem troche czasu i nie jest to dziwne ze ktos tak sadzi. Gierka ma to do siebie ze dopoki sie nie zagra to sie nie oceni bo na filmikach wyglada dziwnie. Na Switchu przeszedlem raz i jechalem drugi plus pogralem troche w multi online i daje rade niezle. Ostatni raz tak dobrze sie bawilem przy premierze Ninja Gaiden na pierwszym Xboxie
Opublikowano 26 września 20213 l czy idzie przerzucić save'y z jednej konsoli na druga bez wykupionego online?
Opublikowano 26 września 20213 l Tak, jest opcja transferu danych z konsoli A na konsolę B, ale musisz mieć obie w jednym miejscu i w tej samej sieci.