Opublikowano 26 września 20213 l Rejestrując się na tym forum nie wiedziałem, że mamy tu tylu fanów konsoli Wii i Wii U i obrońców exclusivów tej konsoli jednocześnie. Tymczasem mówię sobie a zrobię research może faktycznie na całym świecie ludzie są tak nastawieni do tej kwestii. Komentarze z największą liczbą lajków pod zapytaniem - What are your thoughts on The Wii U ports on Switch? Cytat How selfish do you have to be to think "other people shouldn't also get to enjoy these things I enjoyed"? Cytat Keep ‘em coming! I want every Wii U exclusive to be salvaged. Cytat As someone who owns a Wii U, I have absolutely no problem with ports. Cytat Some of the best video games ever made being portable. It’s amazing. Cytat The more people have chance to play the games, it's better Oraz jakże popularne na tym forum - Nintendo nie słucha graczy. https://www.ign.com/articles/2019/06/28/wii-u-games-we-want-to-see-on-nintendo-switch Artykuł IGN z 2019 - Wii U Games We Want to See on Nintendo Switch Prawie wszystkie gry z tego artykuły ładnie podane na tacy. Tak, tak - takie artykuły robione przez serwisy to również jest głos gracza tak samo jak ta ankieta z resetery: Tu jedynie Nintendo nie dostarczyło z Xeno ale wierzę, że niedługo się to zmieni. Czy gracze chcą portów i ogrywania ich ponownie na Switchu? Jak widać - tak chcą.
Opublikowano 26 września 20213 l Ktoś mówil że ludzie nie chcą tych gier? Wszyscy wiemy że wiiu to była porażka i bardzo dobrze że tak fajne gry nie umrą na konsoli którą miało 5 osób. Ale to że w pewnym momencie te gry stanowiły główną siłę lineupu NOWEJ konsoli już chyba jest chujowe i nie da się tego wybronić
Opublikowano 26 września 20213 l 15 minut temu, suteq napisał: Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Z tym się zgodzę ale jeżeli Nintendo do tego czasu tworzyłoby tylko i wyłącznie nowe gry to kwestia tych portów tylko oddalałaby się w nieskończoność. Jakbym miał teraz wybierać - nowa gra Nintendo za rok czy dwa lata czy szybki port The Legend of Zelda: The Wind Waker HD to wybieram to drugie bez chwili wahania Edytowane 26 września 20213 l przez GearsUp
Opublikowano 27 września 20213 l 4 minuty temu, kanabis napisał: Ja jednak napisze troche kontrowersyjnie. Wolalbym nowa gre. No i ile można lecieć na portach. W końcu nie będą mieli czym wypełniać luk. Chyba, że switch 2 i tam portowanko. Ale z portów marzy mi się Last Story. Więc.
Opublikowano 27 września 20213 l Ostatnia moja konsola n to bylo wii. Wczesniej gamecube. No i jak to n super zabawa, mega fun no ale po ograniu tych 5 gier juz nie mialem w co grac. No i ceny gierek tez nie zachecaly. Ale obstawiam ze po takiej przerwie jakbym kupil switcha mialbym co nadrabiac. I zaczynam o tym powaznie myslec. Jest jakis nintendowski gamepass czy dalej 200zl za uzywane gierki sprzed 10 lat?
Opublikowano 27 września 20213 l Jest Nintendowski gamepass ale w nim są gry z nes i snes. Na używanych grach od Nintendo mało się traci a czasami nawet zyskuje więc małym kosztem można ograć co tam się chce.
Opublikowano 27 września 20213 l 51 minut temu, kanabis napisał: Ostatnia moja konsola n to bylo wii. Wczesniej gamecube. No i jak to n super zabawa, mega fun no ale po ograniu tych 5 gier juz nie mialem w co grac. No i ceny gierek tez nie zachecaly. Ale obstawiam ze po takiej przerwie jakbym kupil switcha mialbym co nadrabiac. I zaczynam o tym powaznie myslec. Jest jakis nintendowski gamepass czy dalej 200zl za uzywane gierki sprzed 10 lat? Dla kogoś kto nie miał Wii u to switch to wygryw.
Opublikowano 27 września 20213 l Czyli dla statystycznego posiadacza Switcha w Polsce. NINTENDOWCY SEZONOWCY
Opublikowano 27 września 20213 l Jak się nie miało siana na wszystkie konsole to był wybór między Mario i spółką a Kratosami, Marcusami Phoenixami, Joelami i innymi takimi. Wąsacz musiał zejść na dalszy plan. W sumie jedyne co miałem od Nintendo to GameCube, a i to chwilę, bo ni chuja mi nie podchodził. Teraz kupując Switcha mam od pyty gierek do nadrobienia, ale też rozumiem ludzi, którzy mają w dupie te remastery i chcieliby coś nowego, a Nintendo im tego nie daje, bo po co się wysilać jak można opierdolić remasterka w pełnej cenie i ludzie to łykną z miejsca. Jako sprzęt uzupełniający do PC/dużej konsoli Switch jest bardzo spoko.
Opublikowano 27 września 20213 l Spoko mogę być sezonowcem mimo tego, że znam większość gierek z NESa Jak kupuję na PS5 Ghost of Tsushima Directors Cut to też jestem sezonowcem? Albo jak ogrywam Ninja Gaiden Black na Series X we wstecznej to też jestem sezonowcem?
Opublikowano 27 września 20213 l Nigdy nie miałem konsoli N, więc dla mnie nawet te porty to świeżynki. A do ogrania mam wciąż tyle, że prędzej zdąży się pojawić Switch 2.
Opublikowano 27 września 20213 l 21 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: oj, tylko u niebieskich dobrze, ale jak napisałeś coś złego o TLOU2, GoT albo DS to ku,rwa gorączki dostawaliście wszyscy siebie warci Fixed*
Opublikowano 27 września 20213 l Ehh w ofercie Nintendo brakuje już tylko digital Switch w dobrej cenie.
Opublikowano 27 września 20213 l O właśnie, kolejna przewaga nad innymi konsolami - malutkie wejście na carty a nie ten buczący i wibrujący BR czytnik.
Opublikowano 27 września 20213 l 28 minut temu, Ukukuki napisał: Ehh w ofercie Nintendo brakuje już tylko digital Switch w dobrej cenie. Bez sensu myślisz, że wejście na kartidże dużo ich kosztuje? Na pewno już ci dadzą dobrą cenę. Byłoby jak z Xboxem one all digital.
Opublikowano 27 września 20213 l Ultima przysłała mi maila... Cytat Kontaktujemy się z Państwem aby z przykrością poinformować, że polski dystrybutor trzeci raz ograniczył ilości Nintendo Switch OLED na dzień premiery. W związku z zaistniałą sytuacją możemy realizować zamówienia aż do końca tego roku. Bardzo prosimy o odpowiedź czy zechcą Państwo zaczekać na swój egzemplarz czy może anulować zamówienie No super. Ciekawe, czy to tylko Ultima, czy wszędzie będzie problem. Bo widzę w innych sklepach pre-ordery nadal otwarte. Nie spieszy mi się, żeby mieć zaraz na premierę, no ale kurcze w SMT5 w listopadzie to już bym chciał grac...
Opublikowano 27 września 20213 l Preorder w Ultimie? Mamy tu miłośnika mocnych wrażeń! Tyle dobrego, że Cię uprzedzili ten tydzień przed premierą, widać IDZIE U NICH KU LEPSZEMU A tak serio to Jaczes też pisał o tym, że znów zmniejszyli alokację, także musisz przemyśleć, czy lepiej mieć konsolkę zaklepaną i ewentualnie dostać ją prędzej czy może polować gdzieś indziej. Ceny na alledrogo i innych takich "małych byznesach rodzinnych" pewnie będą mocno januszerskie właśnie przez ograniczoną ilość konsolek na rynku. Ja bym trzymał (jeszcze pytanie, czy opłacałeś z góry?) i ewentualnie każdego wieczoru bez oleda płakał za nim w poduszkę, ale na szczęście udało mi się zamówić w POTĘŻNYM Perfect Blue i raczej takiego dylematu nie mam.
Opublikowano 27 września 20213 l Nie no, oczywiscie przewidzialem to. Z co drugim goracym towarem z N tak jest od lat i sie zabezpieczylem, trzeba dbac o R E P U T A C J E Wiem, ze wielu forumowiczow nam zaufalo, wiec mam kurla wazny komunikat - SPOKOJNIE MORDECZKI, I GOT YOU COVERED Ale teraz, jesli cos bedzie gorka, to tez za pol darmo nie bede sprzedawal, prosze o zrozumienie.
Opublikowano 27 września 20213 l Meh, gier na Switcha, które mnie interesują jest tyle, co kot napłakał. Jeśli dostanę do premiery SMT5, to mała strata. A serio, nie wiem, jaką opinię ma Ultima. Dawniej problemów nie miałem z nimi. Był to jeden z pierwszych pre-orderów na OLED w PL i liczyłem, że skoro szybko zamówiłem, to się załapię. A tu widzę rozczarowanie. No i opłacone z góry, więc póki co przetrzymam, żeby nie kombinować. Ale na wszelki wypadek zamówiłem teraz w MediaExpert z płatnością przy odbiorze i jeszcze rabatem zalegającym, to zobaczymy, co będzie wcześniej i najwyżej jedno się anuluje.
Opublikowano 27 września 20213 l Też dostałem tego maila i zrobiłem identycznie jak Suavek. Switche stały się towarem ekskluzywnym jak GPU
Opublikowano 28 września 20213 l OLED w niektórych miejscach na świecie pojawił się już na rynku. Piękny skurczybyk, przyznaję (w sensie konsola, nie ten brodacz)
Opublikowano 28 września 20213 l w mobilnym graniu wystarczy v2 a jak chcę ładne kolory to przechodzę na tv oled.