Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Final Fantasy VII Remake

Featured Replies

Opublikowano

Nie no nie przesadzaj ze 20h mi się z 1 cd zeszło.
Pewnie można w 10 ale w takie gry gra się niespiesznie.
Oby do dema.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 407,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moderacja jak szybko działa, z najbardziej znaną sceną historii gejmingu sprzed 25 lat mdr. Wrażliwość mężczyzn na tym forumingu jest niesamowita. RIP chłopaki.   Oczywiście nikt nie mówi ni

• I tutaj na pomoc przychodzi rozwój technologii - ja absolutnie spodziewam się otwartego świata w przyszłych odsłonach. Ludzie nadal sobie nie zdają sprawy jakie zmiany przyniesie nowa generacja, szcze

• I wersja z angielskim dubem       Ja pierdyle, ale bedzie grane. Po prostu kosmos.

Opublikowano

Bardziej mnie martwi, że "rozbudują" Midgar, ale to rozbudowanie będzie polegało na wrzuceniu masy zadań pobocznych w stylu Final Fantasy XV. Jakieś zlecenia na ubicie potworków i bieganie po dużych i ładnych, ale pustych lokacjach. Prawda jest taka, że jeśli chodzi o serię FF, to Square nie umie w side questy od czasów dziesiątki albo nawet dziewiątki.

Opublikowano

Po tym leaku to nie wiadomo, co będzie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak po takim trailerze nie ignorować malkontentów narzekających na "dymanko, bo w odcinkach gierke wydajo"? :banderas:

Opublikowano

Wow, sporo pokazali :o

Red jednak będzie :banderas:

Jaram sie jak Nibelheim

Opublikowano

A dlaczego miało by nie być reda?
To dosyć ważna postać i świetna lokacja cosmo canyon czy jakoś tak.
Cat sith i reszta też będzie.
Tak widzę na tym filmiku moogle?
One były w 7 czy w remake dodali?
Bo pierwszy raz to je z 9 zapamiętałem kupo!
Chciałbym remake 9, czaję sie od jakiegoś czasu na 9 ale ten marny port nie jest wart więcej jak 4 dychy.

Opublikowano
8 minut temu, Schranz1985 napisał:

A dlaczego miało by nie być reda?
To dosyć ważna postać i świetna lokacja cosmo canyon czy jakoś tak.
Cat sith i reszta też będzie.
Tak widzę na tym filmiku moogle?
One były w 7 czy w remake dodali?
Bo pierwszy raz to je z 9 zapamiętałem kupo!
Chciałbym remake 9, czaję sie od jakiegoś czasu na 9 ale ten marny port nie jest wart więcej jak 4 dychy.

Red pojawia sie pod koniec Midgar, wiec dodanie go w tej czesci stalo pod duzym znakiem zapytania. I z tego co widac na trailerze - nie bedzie on grywalny.

Moogle byly w summonie Choco-Mog.

Opublikowano

A no faktycznie był taki summon, i w sumie nawet w tym aspekcie widać że się trzymają mocno tego co było w oryginale.
Red powinien być grywalny, to tylko trailer, ja już nie patrzę przez pryzmat part 1 itd.
Hype jest jak nigdy od x lat,ostatnia grą jaką kupiłem na premierę to yakuza kiwami...
Tylko żeby nie wyskoczyli z ceną 289....

Opublikowano

Aj jak się patrzy na te zwiastun to już by się chciało zagrać, a tu jeszcze ponad 2 miesiące czekania...

Opublikowano

Zleci dopiero co na Sylwestra się czekało a tu juz luty idzie smile.gif

Byle tylko bez obsuwy.

Ciekawy jestem juz na pierwsze recki.

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał:

I jak po takim trailerze nie ignorować malkontentów narzekających na "dymanko, bo w odcinkach gierke wydajo"? :banderas:

Bo ładnie zedytowali filmik?

Opublikowano

Max znów dostarcza ze swoimi reakcjami na content z FFVIIR

Gość dokładnie odzwierciedla mojego wewnętrznego nerda jeśli chodzi o tą grę :)

Opublikowano

Podkręcamy hype, od 6min 10/10

Opublikowano
6 godzin temu, Figaro napisał:

Bo ładnie zedytowali filmik?

Nie, bo content w tym ładnie zedytowanym filmiku tarmosi michaszka wielokrotnie w ciągu czterech minut.

Opublikowano

Jest w koncowce nowego trailera, a ci ktorzy sluchali caly ost z leakow twierdza ze kazdy jeden utwor urywa przyrodzenie. :D

Opublikowano

Ciężko komentować te Blantmany itd. w tym temacie. Gdyby The Last of Us wydano jako taką samą grę, tylko z tytułem The Last of Us: Part I, to na forum pewnie nikt by nie zagrał bo k o m p l e t n o ś ć FABUŁY to najważniejsza rzecz w grach.

Zwiastun bardzo ekscytujący. Ciągle wydaje się, że Square idealnie wyważyło dramatyzm, powagę i przesadzoną anime emocjonalność w wyjątkowo wywołujący ciary show. No ale to nie jest największy problem z grami Square-Enix w tym stuleciu, czyż nie. Struktura gry jako całości pozostaje nadal obiektem niewiadomych i wątpień. Powiem tak - Nier Automata też jest najlepszą grą wszech czasów, jeśli zrobić filmik z jego najlepszych momentów, ale jako gra rozłożona na dziesiątki godzin nie był jak dla mnie aż tak perfekcyjny.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Jeszcze w kwestii soundtracku: Tifa's theme z oficjalnego, oryginalnego vinyla

O matulu, jakie to dobre :banderas:

I jeszcze motyw przeowdni

Do dzisiaj slyszac ten utwor w oryginale (motyw gra na mapie świata) mam ciarki i łzy w oczach. Nie moge sie doczekac by go uslyszec w nowej aranzacji.

Edytowane przez smoo

Opublikowano

Za każdym razem jak wchodzę do tematu z nadzieją na release dema to tu jakieś pierdy o piosenkach. 

Opublikowano
W dniu 1.02.2020 o 15:17, ogqozo napisał:

Ciężko komentować te Blantmany itd. w tym temacie. Gdyby The Last of Us wydano jako taką samą grę, tylko z tytułem The Last of Us: Part I, to na forum pewnie nikt by nie zagrał bo k o m p l e t n o ś ć FABUŁY to najważniejsza rzecz w grach.

Bardzo nietrafione porównanie biorąc pod uwagę, że The Last of Us tak na dobrą sprawę mogłoby nie mieć kontynuacji, ergo jest grą kompletną fabularnie.

Opublikowano
W dniu 1.02.2020 o 15:17, ogqozo napisał:

To samo, co przedmówca - jeśli Midgar w FF7 zamyka sensownie jakiś wątek fabularny, to spoko. 

Opublikowano
5 godzin temu, SlimShady napisał:

Bardzo nietrafione porównanie biorąc pod uwagę, że The Last of Us tak na dobrą sprawę mogłoby nie mieć kontynuacji, ergo jest grą kompletną fabularnie.

tlou jest kompletną opowieścią z pozostawioną, lekko uchyloną furtką, którą niekoniecznie trzeba było otwierać. sequel wynikał chyba tyle z potrzeby rynku co pewnie i z potrzeby tworzenia biorąc pod uwagą, z jaką pieczołowitością, budżetem i poświęconym czasem ND podchodzi do robienia gier.

remake FF7 wynika chyba z potrzeby wszystkiego.