Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Istnieje jeszcze 3 scenariusz, że gry będą wydawane jako pudełko z kodem więc Czezky nadal będzie miał na chleb bo gen zbieractwa w ludziach pozostanie.

• Odpowiedzi 27,4 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Istnieje jeszcze 3 scenariusz, że gry będą wydawane jako pudełko z kodem więc Czezky nadal będzie miał na chleb bo gen zbieractwa w ludziach pozostanie.

no jest na tym blogu informacja, ze bedą dostepne w psn store i innych sprzedawców

wiec będą kluczyki na ps6 tak jak z gta teraz

Opublikowano
2 minuty temu, Jeez_PS napisał(a):

Dla mnie pirat czy licencja na wypożyczenie cyfrowe gry to to samo praktycznie, na legalu wygodniej ale to też nie zawsze.

Pełno gier kupowałem w pudłach i nie grałem do kolekcji albo na później

Na pewno nie kupie cyfrówek żeby mieć ikonkę za 359 ceból facepalm

Zatoczę pełne koło i będzie powrót pirate

Ale to piractwo to na czym bedziesz mial? Da sie przerobic PS5 (serio pytam bo nie sledze tego obecnie) z pelna funkcjonalnoscia online? Czy pojdziesz na PC i nie ograsz nowych gier od Sony ktore podobno sprzedaja ten system (PS4/5) i czynia go wyjatkowym?

Opublikowano

Wolę zbierać puste butelki na wymianę do butelkomatu, niż pudełka z kodem

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

watch me

no nie żartuj, ja wiem, że szambo zalewa od lat i granice spierdolenia się przesuwają jak hold my beer, ale wciąż w zalewie tego wychodzą też dobre gry, które wbrew ich własnej jakości obrzydza cała ta otoczka giereczkowa od dawna będąca poza kontrolo. po prostu trzeba olać mainstream i najlepiej ograniczyć sobie te wszystkie internetowe wysrywy branżowe, bo głowa puchnie od tej zbędnej wiedzy. trzeba się odciąć jak sony, które najpierw wpuściło do swojego sklepiku tony gówna, a później zaczęło usuwać te gierki robione pod dzbany dla dzbanów. swoją drogą, teraz już wiadomo, skąd te wielkie czystki na ps store.

Opublikowano

Wiedziałem, że kiedyś to nadejdzie, ale nie wiedziałem że tak szybko. Na szczęście mam jeszcze tyle gier do ogrania i tyle konsol do kupienia, że starczy na 100 lat. A zamiast PS6 kasę się wyda na PC i będzie się czekać na przeceny na steamie albo aż wrzucą za darmo na epicu.

Opublikowano
9 minut temu, Atherius napisał(a):

Sonka chyba zrobiła dobrze tym ruchem gejbenowi i jego sm w perspektywie kolejnych lat.

Serio. Nie zamierzam nigdy realistycznie kupować "mocnego" kompa, który za cenę masy tysiaków by dodawał pikseli względem PS5, ale jako miłośnik zwykłego giercowania - jest sporo małych ciekawych ekskluzywów na PC, więc w sumie po co teraz mi mieć PlayStation zamiast tego?

Można pisać o rosnących cenach PC, ale ceny konsol też spadać nie będą. Jak ktoś nie ma specyficznych wymagań, to znajdzie coś za w miarę trochę podobną cenę.

Steam Machine to dla Gejba ciekawostka. Dla nich w ogóle hardware to ciekawostka, dopóki biorą 30% od każdej gry na głównym rynku sprzedaży gier świata, to wszystko inne jest ciekawostką.

Opublikowano
Teraz, pawelgr5 napisał(a):

nie ograsz nowych gier od Sony ktore podobno sprzedaja ten system i czynia go wyjatkowym?

te gry już nie czynią tego systemu wyjątkowym tak od 10 lat

Opublikowano

Warto sobie przejrzeć ten sklepik ps3 przed zamknięciem, mnie niedawno tknęło żeby odpalić tą konsolę i zakupiłem kilka gierek digital only jak Infamous: Festival of Blood i klasyczki Silent Hill, Vagrant Story itp

Opublikowano
Teraz, pawelgr5 napisał(a):

Da sie przerobic PS5

Da się, i to już od dawna

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

te gry już nie czynią tego systemu wyjątkowym tak od 10 lat

No ja to wiem, ale na tym forum cala armia fanbojow marki uwaza inaczej.

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Warto sobie przejrzeć ten sklepik ps3 przed zamknięciem, mnie niedawno tknęło żeby odpalić tą konsolę i zakupiłem kilka gierek digital only jak Infamous: Festival of Blood i klasyczki Silent Hill, Vagrant Story itp

ale frajer, mogłeś to ukraść tak samo jak sony kradnie dostęp do tego sklepu

Opublikowano

Cóż jaj się łudzę, że Niny z GameCardami chociaż zostanie dłużej. A takto to w tej chwili PC + Switch 2.

Exy Sony mnie nie jarają.

Ta decyzja z powrotem do exów i nie wydawania na PC też znamienna. To było pod to, a nie że Gaaasy.

Dodam że to też oznacza, że papa gry na PS5 od 2028, każde nowe.

Opublikowano
3 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Ale to piractwo to na czym bedziesz mial? Da sie przerobic PS5 (serio pytam bo nie sledze tego obecnie) z pelna funkcjonalnoscia online? Czy pojdziesz na PC i nie ograsz nowych gier od Sony ktore podobno sprzedaja ten system (PS4/5) i czynia go wyjatkowym?

Jeszcze plan jest w powijakach lapka

Opublikowano
3 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Szkoda że ostatnią promocje zrobili z dekade temu więc większość gier które w pudełku latają za dyche na storze są za 2 bomby no ale w sumie fajny pokaz jak to sie skończy w przyszłości )

Opublikowano
3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

no nie żartuj, ja wiem, że szambo zalewa od lat i granice spierdolenia się przesuwają jak hold my beer, ale wciąż w zalewie tego wychodzą też dobre gry, które wbrew ich własnej jakości obrzydza cała ta otoczka giereczkowa od dawna będąca poza kontrolo. po prostu trzeba olać mainstream i najlepiej ograniczyć sobie te wszystkie internetowe wysrywy branżowe, bo głowa puchnie od tej zbędnej wiedzy. trzeba się odciąć jak sony, które najpierw wpuściło do swojego sklepiku tony gówna, a później zaczęło usuwać te gierki robione pod dzbany dla dzbanów. swoją drogą, teraz już wiadomo, skąd te wielkie czystki na ps store.

Nie, no serio, powoli zaczynam mieć dość tego całego spierdolenia w branży. Rozbuchane budżety, ciągły zalew negatywnych newsów, wieczne kłótnie wśród samych graczy. Tak, wychodzą nadal dobre gierki i pewnie wychodzić będą, ale już chyba się najadłem nowościami. Trzeba sobie pograć w evergreeny, trochę zaległości nadrobić i iść poczytać, wyjdzie zdrowiej dla organizmu.

Opublikowano
13 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Oczywiście, że tak. We Francji ponad 60% gier kupowanych na ps5 to gry w pudełkach a niecale 40% to cyfra. Pierdolą, że to są preferencje graczy. No to zobaczymy.

Francja to dziś coraz mniejsza część świata. Rosnące rynki, głównie Chiny które coraz bardziej dominują przychód z gier, to w większości społeczeństwa mocno cyfrowe, bez gier w sklepach na rogu, bo cały proces lokalizacji i dystrybucji w sumie nie opłaca się już uruchamiać (całkiem sporo spośród największych rynków ma też do tego na drodze ograniczenia zamordystycznego rządu, jak w Chinach).

Opublikowano

Haha konsolarze jaki szok afilakcyjny xD

Screeny porobione i widzimy sie w 2028 zeby zweryfikowac czy kto faktycznie rzucil gierki na sony wpiz.du leo

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

ale frajer, mogłeś to ukraść tak samo jak sony

te 550 "zakupionych" filmów które ostatnio zapowiedziało usunąć z psstore, również u tych, którzy je "nabyli"? )

ciekawe, kiedy przyjdzie czas na usuwanie LICENCJI na gry z bibliotek graczy. w praktyce taki steam nawet po usunięciu jakiejkolwiek gry ze sprzedaży, nie usuwa jej z twojej biblioteki. ale to steam. bo na przykład ubisoft pokazał, że jak będzie chciał, to może.

Opublikowano

Ale troche dziwna decyzja imo, myslalem ze to jednak bedzie zalezec od wydawcow a nie tworcy platformy. Chyba drogie te napedy do ps6 sie okazaly

Opublikowano

Pozostaje pytanie czy gry będą do kupienia w oficjalnej dystrybucji tylko w ps store, czy gdzieś indziej też. Za brak innych źródeł dystrybucji Sony dostało od polskiego urzędu ochrony konsumenta grzywnę w wysokości 10% rocznego całkowitego przychodu ze dwa czy trzy lata temu. Niedługo potem zamknęli polski oddział Playstation, ciekawy zbieg okoliczności.

Opublikowano

Polecam Steam Deck + Emudeck + RetroAchievements+ tysiące gier z poprzednich generacji na jednym urządzeniu, to jest żyćko, to jest granie banderas

Tzn. no Steam Deck już nie polecam w obecnej cenie ale innej urządzenia też to potrafią.

Opublikowano
Teraz, kanabis napisał(a):

Ale troche dziwna decyzja imo, myslalem ze to jednak bedzie zalezec od wydawcow a nie tworcy platformy. Chyba drogie te napedy do ps6 sie okazaly

nie napędy tylko handheld, płyt tam nie włożysz

Opublikowano

Polecam ps4, duzo pudelek, duzo.