Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał(a):

@Josh Składaj tego PC, nie trać czasu.

Tak blisko jestem od podjęcia tej decyzji

SAr4PqZ.png

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

PS5 możesz trzymać i zbierać albo waflowac pudełkami. Schować w karton i kiedyś to było xD

Do 2028 dużo czasu, będzie dobrze.

Opublikowano

Dla mnie jest istotna uniwersalność sprzętu. Przy ps6 jakby był jakikolwiek napęd opcjonalny żebym mógł odpalić swoją bibliotekę z płyt to wtedy ps5 daję młodemu i ps6 mogę kupić, ale jak nie będzie takiej opcji to muszę trzymać nadal ps5 pod tv żeby móc odpalać swoje ulubione gierki. Ciekaw jestem jak się sytuacja rozwinie z czasem bo do premiery ps6 sony jeszcze może spuścić kilka prokonsumenckich bomb.

Opublikowano
16 minutes ago, Basior said:

Albo zdecydowali się na ten ruch o generację za wcześnie i się wywalą na pysk. Czas pokaze

A co, myślisz że za 10 lat byłoby już w porządku przejść w pełni na cyfrę? Ludzie byliby tak samo źli na zabranie płytek.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

A co, myślisz że za 10 lat byłoby już w porządku przejść w pełni na cyfrę? Ludzie byliby tak samo źli na zabranie płytek.

Byłoby ich mniej. Tak po prostu.

Opublikowano

Jeszcze kiedyś mogliśmy łudzić się, że jak wejdą konsole tylko cyfrowe, to ceny gier będą przystępne i będą często promocje. Teraz już mamy pewność, że pomimo konkurencji w postaci ogólnodostępnych wydań na płytach, to w ps store (specjalnie z małej litery) gry są kurewsko drogie. Do tego dochodzi dymanie nas na tzw. "dynamic pricing".

Żyjemy w pojebanym świecie, gdzie akcje firm muszą nieustannie piąć się w górę. Przez co firmy gdy przestaje im rosnąć dynamicznie liczba użytkowników, lub wzrost nie wystarcza do zwiększania ceny akcji, to wymyślają to co Sony, Meta z reklamami na FB i Instagramie, w motoryzacji pogarszanie jakości swoich produktów oraz wszędzie subskrypcje Microsoft 365, Apple Creator Studio, Adobe, producenci motoryzacyjni ze swoimi usługami kluczyka w telefonie, zdalnie uruchamianej klimy, czy nawigacji zasłoniętymi paywallem itd... W przypadku Sony może wystarczyłoby wydawanie zajebistych gier, nie wiem.

Opublikowano

Ludzie sami chętnie wypinają dupę wspierając swoimi pieniędzmi taką patologię, no to co się korpo będą hamować? Dokręcać śrubę do oporu, gierki po 600zł, w promocji za 400zł, miesiąc Essentiala za 150. Może jak zamiast kupować 20 gier rocznie będzie ich stać na 5, to przyjdzie otrzeźwienie.

Opublikowano

Bada dymac az sie ludzie odwroca. W takiej sytuacji nie ma , ze moze im trzeba odpuscic.
Az sie załamie rynek gier wtedy bedzie " A co to sie staneło"

Ze gierki beda po 5-600 PLN to jest juz pewne

Opublikowano

Na 90% tak. W końcu pogram w Residenta jak człowiek, z modami pepegasm

Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

No zobaczysz już jak RE9 wyglądać może będzie na ps7.

Nie no przecież PS6 ma mieć moc co najmniej 5070Ti a pewnie 5090 xd

Opublikowano
1 minutę temu, Basior napisał(a):

Nie no przecież PS6 ma mieć moc co najmniej 5070Ti a pewnie 5090 xd

XD na pewno szmatławce zaleją nas takimi informacjami, to jest pewne.

Opublikowano
24 minuty temu, Josh napisał(a):

Byle nie na skrzynki niki

Opublikowano

Imho jednego to bucostwo nie bierze pod uwagę. Może to przeceniam, ale ... mamy z rynek early adopterami/hobbystami jak zwał tak zwał - są w dużej mierze osobami które polecają sprzęty rodzinie/znajomym. Przynajmniej u mnie to tak wygląda - ktoś chce z rodziny kupić konsole przychodzi do mnie, PC złożyć przychodzi do mnie, ba nawet jak chce telefon kupić to chociaż mi dają sprawdzić czy jakiegoś totalnego gówna nie wybrali. Mogę mieć przez to zaburzony ogląd na sytuację, ale obstawiam, że tak często jest że ci którzy siedzą w tym bardziej mają wpływ na szerszy rynek niż się wydaje i jak im sie nadepnie na odcisk to może się to gorzej skończyć niż się niebieskim wydaje.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
2 godziny temu, iluck85 napisał(a):

PS5 możesz trzymać i zbierać albo waflowac pudełkami. Schować w karton i kiedyś to było xD

Do 2028 dużo czasu, będzie dobrze.

No właśnie... Każdy może zatrzymać PS5 i grać w to, co tam jest w pudełkach - obecnych i dokupowanych, póki są. Ale nie ma konieczności, żeby kupować kolejne gry w cyfrze lub przesiadać się na PS6, jeśli będzie tylko cyfrowa. Dlatego argument, że "ludzie mają biblioteki gier budowane latami" do mnie nie przemawia. Mogą sobie te gry zostawić i nie dokupować kolejnych. Zawsze można przeskoczyć na inny sprzęt. Zostaje tylko argument tego "promila" ludzi zainteresowanych "pielęgnowaniem" swojego profilu, czytaj wbijaniem trofeów.

PS6 to sobie można kupić, kiedy a) nabiera się już kilka wartych tego eksów b) konsola będzie przystępna cenowo, warta zakupu dla tych kilku eksów... i tyle. Po co to komu do multiplatform?

Opublikowano
14 minut temu, Kangus napisał(a):

Imho jednego to bucostwo nie bierze pod uwagę. Może to przeceniam, ale ... mamy z rynek early adopterami/hobbystami jak zwał tak zwał - są w dużej mierze osobami które polecają sprzęty rodzinie/znajomym. Przynajmniej u mnie to tak wygląda - ktoś chce z rodziny kupić konsole przychodzi do mnie, PC złożyć przychodzi do mnie, ba nawet jak chce telefon kupić to chociaż mi dają sprawdzić czy jakiegoś totalnego gówna nie wybrali. Mogę mieć przez to zaburzony ogląd na sytuację, ale obstawiam, że tak często jest że ci którzy siedzą w tym bardziej mają wpływ na szerszy rynek niż się wydaje i jak im sie nadepnie na odcisk to może się to gorzej skończyć niż się niebieskim wydaje.

Dlatego cena konsoli musi być odpowiednio niska, bo tacy ludzie nie kupią konsolki za 1000 euro. To cena konsoli, a nie cena gry działa na wyobraźnie Januszy. Potem tacy kupią fifke, coda i pompują w jedną grę kasiorkę. To nie jest tak, że każdy potem wydaje 100 euro na mikro i tyle. Większość wydaje 5 euro- 10 euro. Potem znowu w jakimś sezonie. Tylko większość kupujących konsole to tacy ludzie i stąd te wyniki. Wyników nie robi 5mln sprzedanych Yotei na 100 mln konsol. Wyniki robią 80 % ludzi grających w usługi.

Opublikowano
Godzinę temu, Basior napisał(a):

Nie no przecież PS6 ma mieć moc co najmniej 5070Ti

no w sumie 5070Ti realne, skoro pro mniej więcej odpowiada 5060Ti/4070

@sprite z czego beka? ps6 chyba nie może być słabsze od prosiaka

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano

4 godziny temu, Kangus napisał(a):

Za 10 lat mozemy wszyscy siedziec na ARM z warstwa tłumacząca z x86 dla wstecznej (apple właśnie poczyniło spory krok na przod).

Valve.

Opublikowano
Godzinę temu, rafanus2 napisał(a):

no w sumie 5070Ti realne, skoro pro mniej więcej odpowiada 5060Ti/4070

@sprite z czego beka? ps6 chyba nie może być słabsze od prosiaka

Beka z tego, że ps6 ma mieć moc 5070ti xD Może wersja pro dopiero albo ps7.

Opublikowano

Jeszcze hamulcowy handheld hahaha piękna to będzie generacja

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Też bym zagrał w RE2 z nieskończoną amunicją do shotguna i magnum. W oryginale był chociaż kod, a w rimejku nielimitowana amunicja jest tylko do chujowych broni.

Opublikowano
11 minut temu, sprite napisał(a):

Beka z tego, że ps6 ma mieć moc 5070ti xD Może wersja pro dopiero albo ps7.

Z takim ze pro 5060ti to chyba tez nie bardzo ma