Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

Łowcygier np.

Pewnie ograniczają produkcję, bo tracą lub słabo zariabiają na każdej sprzedanej konsoli. A chcą utrzymać zyski na określonym poziomie

Na morelach już 4200 zł xD. Ale wcale nie zniknęło, bo właśnie dziś wróciło do kilku sieciówek, oczywiście w absurdalnych cenach. Sony to jedno, ale łapczywość polskich Januszy (i odnoszę się tu tak samo do polskich filii zagranicznych korpo sieciówek) to osobny temat. Sony podnosi cenę konsol o 100 dolców/euro? Cyk, w polskich sklepach +1000 zł do ceny.

Należę do zacnego grona tych, którzy nie kupili w ostatnim faktycznie sensownym momencie, bo chciałem "na spokojnie, przed urlopem". To mam xD.

Co do tematu ostatnich dni to cóż tu dodać mądrego? Tfu na Sony za całokształt ich polityki na przestrzeni całej tej zjebanej generacji. I tak nie myślałem o kupnie PS6 nawet w sferze jakichś odległych fantazji, spodziewałem się, że to będzie konsola nastawiona na cyfrę, a już piątka jest sprzętem, który wiele lat po premierze nie bardzo mnie porywa i choć uzbierało się już te paręnaście tytułów, które chciałbym sprawdzić (abstrahując od tego, że większość jest też na PC), to jednak to jebane GTA było takim ostatecznym argumentem "za". Także przyszłość branży i tak już spisałem na straty, ale że takie ostre cięcie przyjdzie jeszcze w trakcie trwania obecnej generacji, to się nie spodziewałem.

Edytowane przez kotlet_schabowy

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

A tak z innej beczki- oni tak sobie podpierdalają cudze screeny? Żeby jeszcze jakiś świeży, a jest z 10 kwietnia. Nawet nie wiem skąd go zajebali, chyba że z forumka. Bo nigdzie indziej go nie wrzucałem. Przecież nie z apki?

Messenger_creation_B003442C-18E9-48FF-8144-3FED661E7881.jpeg

Opublikowano

Nie mój zrzut ekranu i się kumpel pytał czy im to wysyłałem, bo mu ten set i kota niedawno podrzucałem na messengerze.

Opublikowano
Godzinę temu, kotlet_schabowy napisał(a):

Na morelach już 4200 zł xD. Ale wcale nie zniknęło, bo właśnie dziś wróciło do kilku sieciówek, oczywiście w absurdalnych cenach. Sony to jedno, ale łapczywość polskich Januszy (i odnoszę się tu tak samo do polskich filii zagranicznych korpo sieciówek) to osobny temat. Sony podnosi cenę konsol o 100 dolców/euro? Cyk, w polskich sklepach +1000 zł do ceny.

Należę do zacnego grona tych, którzy nie kupili w ostatnim faktycznie sensownym momencie, bo chciałem "na spokojnie, przed urlopem". To mam xD.

Co do tematu ostatnich dni to cóż tu dodać mądrego? Tfu na Sony za całokształt ich polityki na przestrzeni całej tej zjebanej generacji. I tak nie myślałem o kupnie PS6 nawet w sferze jakichś odległych fantazji, spodziewałem się, że to będzie konsola nastawiona na cyfrę, a już piątka jest sprzętem, który wiele lat po premierze nie bardzo mnie porywa i choć uzbierało się już te paręnaście tytułów, które chciałbym sprawdzić (abstrahując od tego, że większość jest też na PC), to jednak to jebane GTA było takim ostatecznym argumentem "za". Także przyszłość branży i tak już spisałem na straty, ale że takie ostre cięcie przyjdzie jeszcze w trakcie trwania obecnej, to się nie spodziewałem.

Było dłużej czekać, najlepiej do 19 listopada, a nie teraz wylewasz swoje żale.

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Nawet nie wiem skąd go zajebali, chyba że z forumka.

Może ktoś zapostował jako swój w tych ich zestawieniach "capture of the week" i wykorzystali.

Jakby brali z forum to chyba by zapytali?

Opublikowano

Wrzucałem tylko na forumka tego screena i kumplowi wysłałem i w sumie tyle. Nawet ich nie pytam, bo i tak nie odpowiedzą

Opublikowano

Czyli mamy tutaj szychę z playstation polska

Może jakieś zniżki dla forumowiczów?

Opublikowano

No to niezła akcja #NoDiscNoBuy. Rzucili im wczoraj po 200 zł porty Black Opsa 1 i 2 i barany rzuciły się jak głupie. Nic dziwnego, że Sony nawet nie myśli o cofnięciu tej decyzji odnośnie braku płyt.

Opublikowano
7 godzin temu, Square napisał(a):

Pytaj, może się uda wyjaśnić.

Patrząc na to co się tam odwala, na komentarze i brak ich reakcji- to chyba tylko ograniczyli się do wrzucania, olewając komentarze.

Opublikowano
46 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

No to niezła akcja #NoDiscNoBuy. Rzucili im wczoraj po 200 zł porty Black Opsa 1 i 2 i barany rzuciły się jak głupie. Nic dziwnego, że Sony nawet nie myśli o cofnięciu tej decyzji odnośnie braku płyt.

No wow. Dopiero forumek to zrozumiał? Jakiś mały procent graczy zrobił szum w sieci o nośniki fizyczne, a większość graczy żyje w swojej bańce nie śledząc informacji i kupuje gry z najbardziej popularnych serii nawet po zawyżonych cenach, bo ma taką zachciankę i przy okazji pieniądze na koncie i nie myśli o „moralności”. Gdybyś wiedział ile schodzi sportówek i strzelanek w najdroższych pakietach po 100 dolców w sklepach cyfrowych od lat, to byś za głowę się złapał. Kiedyś COD lubił chwalić się liczbami, a każda gra z serii przekraczała 20 milionów, nawet najgorsza z najgorszych. FIFA tym bardziej, szczególnie dla Ultimate Team i tony mikrotransakcji.

W kolejnej generacji Nintendo dołączy do digital-only obozu, bo jak rzucili porty starych Pokemonów do eShopu, to przez tygodnie były one w top 1 sprzedaży.

Opublikowano

Nintendo dba o graczy i nigdy tego nie zrobi

Opublikowano

Kiedyś pewnie zrobi, ale narazie cierpi dla graczy i przez to dojeżdżają ich za to na giełdzie a wystarczy być takimi śmieciami jak sony i wtedy zbierać kokosy /

Opublikowano

No i na Nintendo gry digital na premierę są jednak tańsze a nie droższe jak u Sony

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Kiedyś pewnie zrobi, ale narazie cierpi dla graczy i przez to dojeżdżają ich za to na giełdzie a wystarczy być takimi śmieciami jak sony i wtedy zbierać kokosy /

Niech idą do inwestorów i powiedzą, że od dzisiaj ładują wszystko w AI, to potroją wartość na giełdzie w przeciągu roku bez wydawania żadnych gier.

Opublikowano

A pobawię się w Figara troszkę.

More details on PlayStation’s reported digital strategy:

- No plans to reverse its decision on physical media

- Retail strategy won’t change

- Stores will reportedly sell empty game cases with download codes

- Sony believes players will eventually accept a 100% digital future

- Insiders claim Sony sees little need to maintain close contact with fans, trusting the strength of the PlayStation brand and community loyalty

Opublikowano
15 minutes ago, Bzduras said:

A pobawię się w Figara troszkę.

No i to się nazywa porządna firma z konkretnie wytyczonym kierunkiem. Ani kroku wstecz!

Opublikowano

awau6f.jpg

Chyba jednak trzeba będzie posłuchać forumowiczów i już zacząć składać tego peceta

e: jeszcze mi się TV zjebał, więc mam dodatkowy argument za zmianą platformy turned

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Jedynie jakby przyszły gorsze czasy to im sie odbije czkawką postawienie na entuzjastów fifki i coda bo wtedy to właśnie tylko prawdziwi fani utrzymują takich cweli przy życiu

Opublikowano

No pięknie sobie sony wychowało niewolników marki przez ostatnie 2 generacje.

6 godzin temu, MYSZa7 napisał(a):

Ktoś się łudził że będzie inaczej?