Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Krwa serio, gra dekady się zbliża ludzie a ktoś będzie czekać na jakąś wersje na PC? To chyba jedynie casuale......

4391feb03b89ca0b2f024f4e39d9a21a6412fb36

Panowie, jeszcze 193 dni do kolejnej gry żyćka jak wiedźmin 3.

Zapraszam do hypetrain:

https://vicountdown.com/en-pln

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 314,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Znajomy (37 lat) dowiedzial sie ze ma raka i zostalo mu juz kilka miechow zycia max (nie przyjmuje juz chemii bo na niego zle dziala) no i raczej nie dozyje juz nawet gta6.

• Nie no najlepiej od razu narzekać jak stara kurwa

Opublikowano
2 godziny temu, Rooofie napisał(a):

Nie ma żadnej informacji że wyjdzie 3 miesiące po konsolach. Rockstar wyda VI na PC kiedy zobaczy, że spada sprzedaż na konsolach więc będzie to zapewne około roku od premiery.

Jeżeli tak miało by być to nawet dwa lata zwłoki z wydaniem na PC nie wydają mi się takie nierealne. Gra ma potencjał na bycie system-seller więc wydanie jej na koniec generacji może napędzić sprzedaż current genow. Po roku powtórka po debiucie ps6 czy helixa. Zwłaszcza gdyby w najnowszych konsolach pojawiła się jakaś szersza implementacja AI do świata gry i mechanik zamiast tylko lepszej grafiki. Jakaś "nowa jakość" mogłaby sprzedać sporo sprzętów już na starcie generacji jeżeli miałoby to większy sens niż wykastrowany RT debiutujący w 2020 r.

Godzinę temu, oFi napisał(a):

Krwa serio, gra dekady się zbliża ludzie a ktoś będzie czekać na jakąś wersje na PC? To chyba jedynie casuale......

Dlaczego casuale? Jeżeli wspomniana przeze mnie wyżej "nowa jakość" miała by pokazać się dopiero na nowej generacji albo na nowszych kartach na PC, to ktoś może woleć poczekać na lepszą wersję bez żadnych kompromisów. Pamiętam jak jarałem się GTA 5 na x360, a potem wersja na PC zmieniła moją opinię o wersji na x360. Później wersja na ps4 bardziej mi się spodobała ale to ze względu na wykorzystanie pada, a teraz gram na ps5 w wersję z RT co mi się jeszcze bardziej podoba.

Opublikowano

Raczej nikt czekać nie będzie jeśli ma konsolę, to oczywiste, chociaż osobiście bardziej czekam na nowego Wiedźmina ale co pokazały poprzednie gry Rockstara wersja na PC, mimo że z opóźnieniem to akurat będzie tą definitywną a nie "jakąś". Zakładam, że wyjdzie gdzieś pod koniec przyszłego roku na PC albo na wiosnę 2028, wcześniejszy termin to tam można między bajki włożyć.

Opublikowano

2 godziny temu, Kangus napisał(a):

Im sie pod tyłkiem pali, sa jakies raporty pracownicze o ostrym crunchu a komus sie marzy 3 miesiące później port PC? 3 miesiące po premierze to nadal beda pewnie to szlifowali jeszcze nawet jak gra bedzie w dobrym stanie na premierę. Rok może realny.

Dzis Steam jest o wiele mocniejszy niz w 2013 roku, a wiec Rockstar moze bardziej zalezec na szybszym wydaniu na PC. Co prawda moga tez liczyc, ze ktos kupi dwa razy, wiec kto tam wie.

Opublikowano

A jak tam obecnie wygląda piractwo na PC? Jak już to tutaj bym się dopatrywał powodów opóźnienia.

Opublikowano

Marginalne. Ja to bym nawet nie wiedział jak to zrobić.

Co do GTA6 to wiadomka dayfknone na PS5, ale jak wyjdzie na PC to się będzie potężny upgrade robić, albo nówka komp. Razem z W4 liczy, że mi "spalą" kompa.

Opublikowano

Dla mnie 5 była zawodem i męczyłem żeby skończyć wątek główny, premierę na X360 odpuściłem widząc jak to chodzi w różnych testach nie trzymając 30 klatek. Stwierdziłem, że poczekam na next geny ale te okazały się takie sobie i tak czas jakoś zleciał do premiery na PC. Kupiłem i odpadłem, podchodziłem dwa razy. Kilka lat później udało się skończyć na PS4. Mocno się zawiodłem a sam motyw przełączania się między postaciami mi nie siadł. Samo otwarcie super, później też był momenty no ale po GTA4 człowiek jednak miał wymagania na coś lepszego.

Ciekaw jestem GTA6 ale szczerze mówiąc nie mam specjalnych oczekiwań po GTA5. Wydaje mi się, że jeszcze bardziej będzie nastawiona na golenie graczy online. Kiedyś ogram ale wątpię żeby na premierę.

Opublikowano
11 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Marginalne. Ja to bym nawet nie wiedział jak to zrobić.

Pamiętam jakieś newsy, że Spider-Man 2 był piracony na potęgę. No, ale może przy grach z online jest inaczej.

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał(a):

Pamiętam jakieś newsy, że Spider-Man 2 był piracony na potęgę. No, ale może przy grach z online jest inaczej.

Spider Man 2 był krytykowany za fatalny port.

Opublikowano

Nie ma teraz takiego piractwa jak kiedyś, wiadomo, że niektórzy wciąż tak robią ale to już ich ryzyko, chociażby przez wzgląd na to jak można sobie zasyfić kompa różnym gównem, już nie wspomnę o tym jak kilka lat temu było dużo o tym jak wykorzystywali GPU ludzi którzy sobie tak zasyfiali kompa do kopania krypto. Także coś tam wciąż jest ale to kompletnie nie ta skala co kiedyś, nie ma co porównywać nawet a ryzyko wprowadzenia syfu do kompa ogromne.

A co do GTA 6 to też istnieje taka obawa, że będzie niestabilne 30 klatek, w końcu skala tej gry będzie zapewne ogromna. Wolałbym od razu na PC bo do tych 30 klatek będzie się trudno przyzwyczaić teraz no ale nic się nie poradzi, jakoś się człowiek przyzwyczai, nie będę czekał rok albo dłużej.

Edytowane przez Qbon