Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
57 minut temu, ASX napisał(a):

Czyli w 2028 r. Yaczes ucina sobie rękę?

image.png

Ostatni dzwonek żeby zmienić nazwę na PERFECT RED niki

• Odpowiedzi 27,5 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
1 minute ago, Mejm said:

Tylko dla tych co kupuja na premiere.

Dokładnie, a ci co kupują po latach będą mogli nabyć za promocyjne 299

Opublikowano

Czekam teraz na informacje ze xbox oficjalnie wraca do nosnikow fizycznych

Opublikowano

Czemu zakładacie że w przyszłej generacji z jednym sklepikiem gry będą kosztować skromne 3 bomby? Kupicie gdzieś taniej? )

Opublikowano
Teraz, KarolJanuszGejmingu napisał(a):

Ci którzy poczekają parę lat po premierze Sony będzie miało promocje.

Z 699 na 349 ale tylko dla posiadaczy aktywnej subskrypcją ps+

Ano. Ale bynajmniej nie bedzie juz trzeba wstawac z kanapy zeby zmienic plyte.

Opublikowano
1 minutę temu, Figaro napisał(a):

dokładnie, to oznacza koniec rynku używek. a wszyscy widzimy jakie mamy ceny na polskim PS Store :))))))

no i najwyżej sony zdechnie, bo rynek mimo wszystko musi brać pod uwagę piractwo, a oni chyba naprawdę nie zdają sobie sprawy, że to jedna z ostatnich rzeczy jakie trzymały ich konsolę na obecnej pozycji. fanów z czasów psx/ps2 będzie tylko ubywać (nawet u nich "miłość" do marki po kolejnych decyzjach malała), a janusz który kupuje konsole pod fifke i coda nie da im zarobić, bo nie będzie kupować regularnie innych gier.

porty na pc pokazały, na ile eksy sony są wspaniałymi grami, a na ile to magia ekskluzywności

Opublikowano
1 minutę temu, Mejm napisał(a):

Ano. Ale bynajmniej nie bedzie juz trzeba wstawac z kanapy zeby zmienic plyte.

Ile czasu zaoszczędzonego na kolejne platyny platinum

Opublikowano
7 minut temu, Figaro napisał(a):

dokładnie, to oznacza koniec rynku używek. a wszyscy widzimy jakie mamy ceny na polskim PS Store :))))))

Czyli w sumie może być tak jak sobie przewiduje, czyli konsola w miare rozsądnej cenie, a software w góre.

Gracze łykną bez popity.

Opublikowano

Cos mowili ze musza sie skupiac na monetyzowaniu obecnej bazy graczy.

Opublikowano

Z tą informacją o zamknięciu sklepu na PS3 i Vicie to wstrzelili się idealnie. Od razu dają plaskacza na łeb, żeby wszyscy pamiętali, że sklep z cyframi za 350 zł na PS6 też może zostać w każdej chwili zamknięty.

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):

czyli konsola w miare rozsądnej cenie, a software w góre.

a co powiesz na konsolę w nierozsądnej cenie i software w górę?

Opublikowano

Jeszcze sklepik ps3 i vity zamykają w przyszłym roku. Spryciarze podali to przy gorszym newsie żeby gracze przypadkiem znowu nie opóźnili zamknięcia jak poprzednio )

Opublikowano

Nawet obecnie PS5 sie nie sprzedaje po podwyzkach wiec jak by tak zrobili to by musieli miec potezna ilosc exow day 1 albo nikt im tego PS6 nie wezmie. Spokojnie. Oni beda graczy jebac ale stopniowo!

Opublikowano

Kiedys byl model biznesowy "maszynki do golenia", tani sprzet, zarabiamy na grach.

I teraz w sumie nadal jest kekw

Opublikowano

Śmieszne trochę, że sami pokazaliście, że nie chcecie płyt pre orderując cyfrowo gta 6 pół roku wcześniej.

Opublikowano

Kurde no bardzo nieciekawe czasy nadeszły. Jednak złożenie PCta 2 lata temu jeszcze przed podwyżką cen to była bardzo dobra decyzja. Od tej pory na PS5 kupiłem może dwie gry.

PS6 pewnie nie kupię, bo po co? Sony exów już praktycznie nie dowozi.

Opublikowano

Od dawna kupuję tylko cyfrę, bo to co na płycie to jakaś wersja beta i bez aktualizacji i tak pewnie nie da się komfortowo grać. Ale co z tymi co mają gry na dysku i no chcą sobie odświeżyć TLOU na PS6, update za 10$ by grać bez płyty, czy kup jeszcze raz za pełną cenę, albo spierdalaj?

Opublikowano
13 minut temu, kanabis napisał(a):

No dobra ale jest jakis wykres sprzedazy na premiere gier pod single typu god of war, spiderman 2, tlou jak wygladala sprzedaz pudełko/cyfra np w ciagu pierwszego tygodnia/miesiaca? Jakos nie chce mi sie wierzyc ze wiecej ludzi kupuje takie gry w cyfrze niz pudelkowo. No ale moze jestem nieobiektywny

No tak, ale też zaznaczmy, że to jednak 3% całego przychodu PlayStation w roku fiskalnym 2024.

Tutaj pytając o znaczenie takich liczb, mamy spore pytanie co do czego innego. Czy Sony będzie robić dużo takich gier single player hitów AAA, jak God of War, Spiderman 2, TLOU, czy nie. Bo liczba takich gier się zmienia, a przy rosnących budżetach produkcji, trzeba też sprzedać coraz więcej, by to się opłacało.

God of War wychodzi raz na 5 lat, zdaje się. Budżet Spidermana 2 pomimo wydawało by się "gotowizny" mocno się wymknął spod kontroli. A co się dzieje z Naughty Dog i ile kasy to przepaliło to wiemy.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ale podoba mi sie to podejscie japoncow ze wchodza na scene, jedno ciecie katana i nie masz glowy. Amerykancje to wszystko wyciekniete pol roku wczesniej, miliony likerow, filmikow na yt, analiz, zapowiedzi a na koncu i tak sie nic nie zgadza.

Opublikowano

Pewnie nie bez znaczenia było to jak dobrze w Japonii ostatnio sprzedawała się PS5 w wersji digital

erfregrtg.jpg

Opublikowano
13 minut temu, Mejm napisał(a):

Polecam ps4, duzo pudelek, duzo.

Zaczynam właśnie zbierać gry na PS4, niedługo to będzie relikt przeszłości jak VHS.

15 minut temu, Szermac napisał(a):

pudła już były chujowe od czasów ps3/ps4 bez fajnych manuali i innych dodatków, pomniejszone ścierwo blue-rayowe xD

Na X360/PS3 miło wspominam Skyrima czy GTA V, z mapką i książeczką. Sprawdziłem moje gry na PS4 i faktycznie w każdej jest tylko ta karteczka ze sterowaniem, nie ma książeczek. Z ciekawości otworzyłem Fallouta 4 w wersji pecetowej, którego kupiłem w okolicach premiery za jakieś 180 zł na PC:

808YEIY.jpeg

2015 rok i jeszcze się starali

Edytowane przez Chewie

Opublikowano

Ciekawe kto kupi te sprzęty za 4-5 tysięcy, na które nie będzie można mieć żadnego software'u na własność. Wszystko "wypożyczone" i jak będziesz grzeczny to Sony nie usunie. kekw