Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Albo rzucili to teraz zeby miec czas jeszcze na odkrecenie przed ps6 jak okaze sie jak wielkie gówno wymyslili ;)

• Odpowiedzi 27,7 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja osobiście od dawna wolę cyfrowe wydania, cechuje je po prostu natychmiastowy dostęp, brak oczekiwania na wysyłkę i również konsola zużywa mniej prądu nie korzystając z napędu. Ostatnio odkopałem po przeprowadzce PS4 i chciałem zagrać w GTAV jakie zakupiłem już ponad 10 lat temu w wydaniu fizycznym. Problem w tym, że nie mam pojęcia w którym kartonie może znajdować się ta płyta, a przekopałem ich już kilka... Mając wersję cyfrową mógłbym zagrać od razu. ;)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach isee

Opublikowano

Wszystkie auta muszą być na abonament bo mnie wkurwia mechanik już

Opublikowano

Dopóki nie złamią, czyli trzeba poczekać minimum generację, półtorej, o ile w ogóle, ale nawet xbox one został dziabnięty, a był ponoć nie do ruszenia. Druga opcja to po czasie wracają do komputrów i wtedy tak samo zostaną potraktowani jak do tej pory, czyli ludzie nie kupują, nie cieszą się, ale piracą na potęgę.

Opublikowano
35 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Mam nadzieję że ktoś tu czuwa i trzaska screeny z tymi deklaracjami o kończeniu z graniem, powrotem do retro i przesuwaniem na komputer xd żebyśmy mogli wrócić do tego po premierze Sony PlayStation 6 jak będziecie wrzucać zdjęcia zakupów ;)

To jest więcej niż pewne, że za rok w temacie "PS6 - preordery, premiera i ogólna szajba" zobaczymy wielu ludzi, którzy tu dzisiaj deklarują kończenie z graniem ;d

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał(a):

Ciekawe czym naprawdę jest to spowodowane że akurat teraz się na to zdecydowali. Co tam się dzieje za kulisami czego nie wiemy.

Pewnie sytuacja cenowa na rynku podzespołów, nic innego nie brzmi jakkolwiek racjonalnie. Planują w najbliższym czasie skupić się na dojeniu obecnych użytkowników swoich konsol, bo ceny podzespołów i tym samym produkcja nowych konsol, ich sprzedaż w akceptowalnej dla mas cenie nie kalkulują się. Znowu będą musieli dorzucać do produkcji z własnej kieszeni, sprzedając konsole na minusie, więc muszą więcej wyciskać ze sprzedawanych gier, żeby jakoś sobie to dokładanie do interesu odbić. Jeszcze rezygnacja z portów na PC. Tylko nie wiem, czy tym razem nie przecenili tej swojej pozycji hegemona konsolowego.

Opublikowano
4 godziny temu, Rtooj napisał(a):

Chryste. Nie można w ciągu 15 lat w tak młodej branży jak gry video zmienić decyzji odnośnie nośników, świat oszalał.

4 godziny temu, ASX napisał(a):

żeby po kilkunastu latach stać się tym co kiedyś wyśmiewali.

Niesamowite, jak trzeba to zwrot "1 rok w branży to wieczność" jest używany, jak trzeba to mówi się "1 generacja to szmat czasu", ale jak Sony zapewniło manewrowanie pudełkami przez pełne 2 generacje od afery Microsoftu, to nagle zmienili zdanie ledwo po 15 latach xD

I mówię to ja, fan pudełek, mam wywalone na to co z nimi będzie, jestem dorosłym człowiekiem, śmierc nadeszła dla CD, śmierć nadejdzie dla gier fizycznych. AYCDSAI.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano
23 minuty temu, BRY@N napisał(a):

Jeszcze odnośnie tego piractwa, to tak z ciekawości jak gry będą tylko do pobrania z ps store to jak niby to piractwo na PS6 miało by wyglądać?

Pewnie te gry będzie dało się w przypadku złamania konsoli jakoś "wyciągnąć" z dysku, na który je kupiono, a potem jakiś pendrive/podłączany dysk i przerzucenie na konsolę. Gry, które wyszły tylko jako cyfra na np. PS3/X360 też da się ukraść z neta i odpalić na przerobionym sprzęcie. Natomiast jak ktoś słusznie podniósł, raczej PS6 nie zostanie za szybko złamane, a jak złamane, to pewnie jeszcze szybciej załatane.

Opublikowano
3 minuty temu, Jukka Sarasti napisał(a):

Pewnie te gry będzie dało się w przypadku złamania konsoli jakoś "wyciągnąć" z dysku, na który je kupiono, a potem jakiś pendrive/podłączany dysk i przerzucenie na konsolę. Gry, które wyszły tylko jako cyfra na np. PS3/X360 też da się ukraść z neta i odpalić na przerobionym sprzęcie. Natomiast jak ktoś słusznie podniósł, raczej PS6 nie zostanie za szybko złamane, a jak złamane, to pewnie jeszcze szybciej załatane.

Ryk prawdziwy to będzie jak skończy się dzielenie gry na dwie konsole.

Dzisiaj można spokojnie z wujasem czy bratem kupić gta6 i wydać 180 zł, jak za indie gierkę w pudełku.

Opublikowano

Przychodzą wiadomości e-mail od PS dotyczące zamknięcia PS Store dla PS3 o PS Vita. Najlepszy jest tekst:

Nadal będziesz mieć możliwość pobierania materiałów, które już posiadasz, w dającej się przewidzieć przyszłości.

XD

1cd59f8d1e20d7c19fa4ae01d394f170.jpg

Opublikowano
26 minut temu, Martyn napisał(a):

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja osobiście od dawna wolę cyfrowe wydania, cechuje je po prostu natychmiastowy dostęp, brak oczekiwania na wysyłkę i również konsola zużywa mniej prądu nie korzystając z napędu. Ostatnio odkopałem po przeprowadzce PS4 i chciałem zagrać w GTAV jakie zakupiłem już ponad 10 lat temu w wydaniu fizycznym. Problem w tym, że nie mam pojęcia w którym kartonie może znajdować się ta płyta, a przekopałem ich już kilka... Mając wersję cyfrową mógłbym zagrać od razu. ;)

Dobrze przeczytałem, że z jednych plusów tego co się dzieje jest to... że... że z kręcącą się płytką konsola bierze więcej prądu?

Gracze to serio inny gatunek golonych owiec.

DOBRZE ŻE SIĘ TAK DZIEJE BO MAM BURDEL W DOMU I NIE WIEM GDZIE MAM PUIDEŁKO INFEJMUS 2, dzięki Ci Sony, beEeEeEeE

Opublikowano

Na pewno im chodzi o to że gdy nadejdzie kolejne masowe wymieranie to serwery mogą nie działać ;]

Opublikowano
8 minut temu, Jukka Sarasti napisał(a):

Ewentualnie jak na Vicie, czyli pobiera ci się z oficjalnych serwerów, ale przez oddzielną aplikację. A potem przerzucić przez FTP na PC.

Opublikowano
3 minuty temu, Figaro napisał(a):

Dobrze przeczytałem, że z jednych plusów tego co się dzieje jest to... że... że z kręcącą się płytką konsola bierze więcej prądu?

DOBRZE ŻE SIĘ TAK DZIEJE BO MAM BURDEL W DOMU I NIE WIEM GDZIE MAM PUIDEŁKO INFEJMUS 2, dzięki Ci Sony, beEeEeEeE

Alergicy też odetchną, mniej kurzu.

Opublikowano

Czyli w sumie kupowanie gier za 350zl z ps store to oszczędność :)

Ja jednak wrzucilbym to do excela i sie upewnil

Opublikowano

Jak właczyłem kiedyś po paru latach ps3 do prądu, to się zdziwiłem czemu miałem założonych kilkanaście kont na konsoli, później sobie przypomniałem xD Polak zawsze sobie poradzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Tak naprawdę jedyny minus goga to mimo wszystko sporo gier omija ten sklep (ciekawe dlaczego ) ) reszta jak jakieś apki i interfejsy pewnie też dla większości gorsze od steama ale tak po prawdzie mam w chuyu takie rzeczy

Przez DRM pewnie.

Opublikowano

Jakby sony umiało w marketing to by wrzucili zdjęcie żółwia, który utknął w płytce bluray.

Opublikowano

Dobrze że Sony ma te dynamiczne ceny to może jeden na pięciu trafi Astrobota za 170 zł zamiast 230

Opublikowano
46 minut temu, BRY@N napisał(a):

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach isee

A kto Ci odbiera wybór? Ja czy Sony? wallbash

17 minut temu, Figaro napisał(a):

Nie każdy układa płytki na półeczki i pieści się z nimi jak relikwie. Mam prawo nie pamiętać gdzie jest coś, co kupiłem ponad 10 lat temu i czego nie używałem od dobrych kilku lat oraz zmieniając w między czasie miejsce zamieszkania dwa razy. Pod tym względem tytuły przypisane do konta to akurat dobre rozwiązanie. Podzieliłem się swoją perspektywą, także nie ogarniam tego rozlewu frustracji. facepalm

Opublikowano

Fakt - gdy mam ochotę w coś zagrać i uświadamiam sobie że mam to w cyfrze, to wypuszczam powietrze z radości. Bo wiem że download zajmie 10 razy krócej niż kopiowanie płyty.

Opublikowano
1 hour ago, BRY@N said:

Jeszcze odnośnie tego piractwa, to tak z ciekawości jak gry będą tylko do pobrania z ps store to jak niby to piractwo na PS6 miało by wyglądać?

Może cię to zszokuje ale na zmodowanych PS3 i Vita da się ściągać za free wszystko co jest na PSN pawel Na 3DS też coś takiego jest. Tylko nie wiem jak teraz z tym będzie skoro zamykają sklepik. Poza tym na necie też są gry wyciągnięte z PSN więc to żadna nowość. Tyle, że zanim złamią PS6 będziemy mieli 60 lat.

Opublikowano

Niesamowite jakie deklaracje niektórzy tutaj czynią. Wyjdzie ich ulubione sony teamplate w otwartym świecie i pierwsi wypną pupę w stronę PS6 z wystającą kartą płatniczą. Tylko garstka faktycznie się przesiądzie na inne platformy. Pomijam kolekcjonerów ale to chore ludzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Figaro napisał(a):

Ale akurat ciebie taki proekologiczny argument o oszczędzaniu prądu powinien przekonywać. Ja tam zawsze miałem bekę z golenia ludzi na hajs w imię ratowania planety, ale miło raz cię zobaczyć po właściwej stronie. wub