Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
35 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Jehowi steam najgorsi, a te osiagniecia tam maja zerowa wartosc bo mozna je odblokowac programem.

W sumie racja natomiast jaką mają wartość osiągniecia na konsoli? Nigdy nie sprawdzałem nikogo osiągnięć a jak chciałem je zdobywać to tylko i wyłącznie dla siebie więc po co miałbym oszukiwać.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

Informacja o porzuceniu pudełek, pełna cyfra. Macie tutaj termin i elo.

Zamknięcie PS Store dla PS3 i Vita. To akurat nic nadzwyczajnego, ale mogli sobie wybrać inny termin.

Komunikat o usunięciu 500 zakupionych filmów z bibliotek (tak w ramach zachęcania do cyfry).

Dodanie nowego punktu do regulaminu z zapisem o możliwości usunięcia całego konta (też w ramach przekonywania graczy, że warto w to iść).

Ale tam było sake pite równo, albo z chujami na łby się pozamieniali od lewa do prawa.

PS. Pamiętacie, jakie było podejście do Games Preservation Microsoftu? Że co to za prezerwacja dla przyszłych pokoleń, jak cyfrowa. Nadal może się nie podać, ale kontrowersji już nie ma i od biedy chyba fajnie, że chociaż cyfrowo chcą pchać wsteczną do przodu. Jeśli ktoś pierwszy zrezygnuje ze wstecznej, to też będzie to Sony. Mark my words.

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Raczej wazniejsze pytanie po co.

Chciałem wbić platynę w moim ukochanym Mass Effect w tej edycji LE wydanej później przez ea i okazało się, że od drugiej odsłony gra nie zalicza mi osiągnięć. Wszedłem na forum steam żeby znaleźć jakieś rozwiązanie (niestety nic nie działało) i niektórzy ludzie właśnie polecali ten program jako rozwiązanie problemu.

Nie chciało mi się już w to bawić, bo ja i tak mam łącznie może z 20 platyn na wszystkich platformach i wiele z nich to takie co się same wbijają jak w grach typu SOMA albo Firewatch, więc nie było jakiegoś dużego ciśnienia. No ale niektórzy pisali, że uczciwie robili wszystkie wymagane rzeczy do platyny i potem nabijali pucharki ręcznie xD

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
43 minuty temu, FIIlp napisał(a):

Zastanów się co piszesz.

Tak Steam rozdaje po 100 000 kluczy, żeby g2a i inni mogli zarobić. laugh

Część kluczy masz za darmo. Na kolejne umawiasz się ze Steam na jakąś kwotę. To chyba jest logiczne, że steam chce prowizje od sprzedaży?

Przeczytałeś to co wysłałem?

image.png

Na start dostajesz 5000 kluczy a potem to już rozmawiasz indywidualnie ze steam

24 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Jakim?

gibbed/SteamAchievementManager: A manager for game achievements in Steam.

21 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

W sumie racja natomiast jaką mają wartość osiągniecia na konsoli? Nigdy nie sprawdzałem nikogo osiągnięć a jak chciałem je zdobywać to tylko i wyłącznie dla siebie więc po co miałbym oszukiwać.

No na pewno większą bo nie odblokujesz ich programem, oczywiści mówię o prawdziwych grach a nie gównach za 5zl do odblokowania platyn w 5 minut

Opublikowano

@wojtas011 Znaczy po prostu dalej nie rozumiem o co ci chodzi z wartością trofeów/osiągnięć bo nie widzę tutaj żadnej wartości. Jest to tylko przyjemny dodatek dla gracza ale dalej wartość ich jest zerowa, wręcz momentami jest ujemna jak wrzucają je do gier sieciowych i później w Battlefield pół ekipy cały mecz biega z jakimiś łopatami albo palnikami bo osiągnięcia robią.

Opublikowano

no to mają zerową na xboxie i ps, na steam jest w takim razie ujemna

Opublikowano
2 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

Get out of here i sam wyszedł classic

Opublikowano
22 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

@wojtas011 Znaczy po prostu dalej nie rozumiem o co ci chodzi z wartością trofeów/osiągnięć bo nie widzę tutaj żadnej wartości. Jest to tylko przyjemny dodatek dla gracza ale dalej wartość ich jest zerowa, wręcz momentami jest ujemna jak wrzucają je do gier sieciowych i później w Battlefield pół ekipy cały mecz biega z jakimiś łopatami albo palnikami bo osiągnięcia robią.

Zależy, osiągnięcia na xboxie nabijają Ci pkt Microsoft Rewards, które później wymieniasz na karty podarunkowe np. kaz

Opublikowano
5 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

Zależy, osiągnięcia na xboxie nabijają Ci pit Microsoft Rewards, które później wymieniasz na karty podarunkowe np. kaz

O to mi właśnie chodziło, czyli na xboxie ma to sens bo łączy się ze rewards a na sonce coś takiego jest? Musi być przecież for the players?

Opublikowano
38 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

O to mi właśnie chodziło, czyli na xboxie ma to sens bo łączy się ze rewards a na sonce coś takiego jest? Musi być przecież for the players?

Było bodajże to PlayStation Stars, gdzie wymieniało się punkty za poprzednie zakupy cyfrowe na gift cardy do PS Store. Oczywiście frajerzy zamknęli dosyć szybko ten projekt, a wtedy nawet dostawało się sporo tych punktów za przedłużenie PS Plusa i zakupy gier. Jak były wyprzedaże sezonowe, to za kilkanaście kupionych gierek za grosze można było dostać te 25 zł. Chociaż projekt nie był tak prokonsumencki jak MS Rewards.

Sony nie umie nawet zachęcić dobrze do cyfrowych zakupów w porównaniu do Steam i MS Store.

Opublikowano

Ale o czym wy tu dyskutujecie?

O bzdurach czy 10 platyn wymienisz na 2€ gdzie gierka kosztuje 100€?

Dla mnie wizja cyfry to wizja gdzie granie staje sie elitarnym hobby dla bogatych.

A do tej pory było przyziemna odskocznia dla wielu biednych ludzi styranych ciężka cidzienna pracą.

Mogłeś kupić 10 gier rocznie na premiere za 350 sprzedać je po przejściu za 300 i koszt roczny grania w nowe gry to bylo +- 500zl.

Konsola zawsze kojarzyła mi ze względnie tanim sprzętem do kupna i tanim w eksploatacji.

Czuje sie jakby mi upc podniosło abonament na neta 5 krotnie.

To oczywiste że wielu się wycofa i będzie szukać nowego operatora.

Pewnie wjadą na ps6 z mocnymi exami jak remake bloodborna np.

Bec mocarnych gier to oni pójdą na dno przy takiej polityce, damski gow tego nie uciągnie.

Opublikowano
3 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

Ale o czym wy tu dyskutujecie?

O bzdurach czy 10 platyn wymienisz na 2€ gdzie gierka kosztuje 100€?

Dla mnie wizja cyfry to wizja gdzie granie staje sie elitarnym hobby dla bogatych.

A do tej pory było przyziemna odskocznia dla wielu biednych ludzi styranych ciężka cidzienna pracą.

Mogłeś kupić 10 gier rocznie na premiere za 350 sprzedać je po przejściu za 300 i koszt roczny grania w nowe gry to bylo +- 500zl.

Konsola zawsze kojarzyła mi ze względnie tanim sprzętem do kupna i tanim w eksploatacji.

Czuje sie jakby mi upc podniosło abonament na neta 5 krotnie.

To oczywiste że wielu się wycofa i będzie szukać nowego operatora.

Bec mocarnych gier to oni pójdą na dno przy takiej polityce, damski gow tego nie uciągnie.

Dyskutujemy o tym czy trofea dają jakieś istotne benefity czy ich wartość jest zerowa. Nikt nie odniósł się do cen digital ponieważ nawet nie o tym była rozmowa. Proszę o zapoznanie się z komentarzami powyżej a następnie o atakowanie rozmówców. Pozdrawiam

Opublikowano

9 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

Szczerze powątpiewam czy tam jeszcze pracuje chociaż jedna osoba z dwiema sprawnymi półkulami mózgowymi patrząc co ostatnio odpierdalają i w co inwestują pieniądze. Na premierę PS6 raczej bym przewidywał Concord 2 lub jakieś inne mutliplayerowe chujstwo, w najlepszym wypadku Knacka 3.

Opublikowano
7 minut temu, Josh napisał(a):

Szczerze powątpiewam czy tam jeszcze pracuje chociaż jedna osoba z dwiema sprawnymi półkulami mózgowymi patrząc co ostatnio odpierdalają i w co inwestują pieniądze. Na premierę PS6 raczej bym przewidywał Concord 2 lub jakieś inne mutliplayerowe chujstwo, w najlepszym wypadku Knacka 3.

Gra usługa to pewne.

Opublikowano

Dokładny opis co podało Sony wpisując liczbę 85% do excela i jak ma się to do innych liczb.

Opublikowano
1 hour ago, MYSZa7 said:

Zależy, osiągnięcia na xboxie nabijają Ci pkt Microsoft Rewards, które później wymieniasz na karty podarunkowe np. kaz

Żeby zdobywać te punkty to trzeba mieć aktywnego Gamepassa i wbija się to w określonych grach z katalogu albo wykonując różne czynności. Jeśli się mylę to mnie popraw. Mam sporo osiągnięć a punktów nie, mimo, że jestem uczestnikiem.

Opublikowano
17 minut temu, łom napisał(a):

Dokładny opis co podało Sony wpisując liczbę 85% do excela i jak ma się to do innych liczb.

W sumie nie powiedział nic nowego co już tutaj w tym temacie zostało powiedziane.

Opublikowano

No wiadomo ze to bzdury.

Nigdy w życiu nie kupilem exa czy duzej gry aaa w cyfrze i nie za bardzo znam takie osoby w swoim otoczeniu.

Na forumku też jak czytam to raczej płyta króluje, wystarczy poczytać w okolicy premier dużych aaa np re9.

No ale kogo polska interesuje, pewnie stany są większym rynkiem niz cała reszta świata.

A Amerykaniec czy kanadyjczyk bez mrugnięcia okiem kupi gta nba coda i inne MLB .

Wystarczy zerknąć na listę top 10 sprzedaży....

Opublikowano
34 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Dyskutujemy o tym czy trofea dają jakieś istotne benefity czy ich wartość jest zerowa.

Nie dają nic poza satysfakcją wbicia.

Opublikowano
41 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

Nawet jak wjada z tymi mocarnymi exami, jak remake Bloodborne czy The Last of Us Part 3, to malo to zmieni. Moze te gry na wylacznosc bym kupil, ale nadal nie oplace plusa, nie bede kupowac gier multiplatformowych itd. Konsola stanie sie najwyzej sprzetem dla 3-4 gier, a nie na tym Sony zalezy.

Inna sprawa, ze nawet jakby taki remake Bloodborne’a sie pojawil blisko premiery, to najprawdopodobniej by wyszedl takze na PS5. Cross-geny beda jeszcze dlugo wychodzic nadal w ladnej wersji na PS5/PS5 Pro, a wiec wielu ludzi tym bardziej oleje przesiadke.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
3 minuty temu, Lukas_AT napisał(a):

Nawet jak wjada z tymi mocarnymi exami, jak remake Bloodborne czy The Last of Us Part 3, to malo to zmieni. Moze te gry na wylacznosc bym kupil, ale nadal nie oplace plusa, nie bede kupowac gier multiplatformowych itd. Konsola stanie sie najwyzej sprzetem dla 3-4 gier, a nie na tym Sony zalezy.

Inna sprawa, ze nawet jakby taki remake Bloodborne’a sie pojawil blisko premiery, to najprawdopodobniej by wyszedl takze na PS5. Cross-geny beda jeszcze dlugo wychodzic nadal w ladnej wersji na PS5/PS5 Pro, a wiec wielu ludzi tym bardziej oleje przesiadke.

Szlag wie, taki Demons Souls nie wyszedł na PS4 Pro.

Zresztą, żaden rimejk Bloodborne nie wyjdzie xD

Opublikowano
25 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Żeby zdobywać te punkty to trzeba mieć aktywnego Gamepassa i wbija się to w określonych grach z katalogu albo wykonując różne czynności. Jeśli się mylę to mnie popraw. Mam sporo osiągnięć a punktów nie, mimo, że jestem uczestnikiem.

Możliwe, sam nie korzystam.

Opublikowano

Tak, tak. Remake Bloodborne, pierwszego MGS’a, Dino Crisis, FFVIII + trzecie TLoU, pełnoprawny GoW, nowe Uncharted, Crash, Syphon Filter, Gran Turismo, Motorstorm, Killzone i wiele, wiele innych tylko only on PS6 dostępne na premierę sprzętu xddd

Jak na start nowej konsoli będzie jedna warta uwagi gra tylko na nowy sprzęt to będzie wielki sukces.