Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
26 minut temu, GearsUp napisał(a):

Dodajmy do tego program antywirusowy żeby bezpiecznie przeglądać forum pisiextrim i się robi ładna sumka. Pomyślcie o tym przed przesiadką na PC.

3454gth.jpg

xdd

próbuje dalej, ale widzę mocno do tyłu jesteś z pecetami. nie te czasy. do codziennego użytku, dla użytkownika domowego, wbudwowany antywirus jest całkowicie wystarczający

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):

xdd

próbuje dalej, ale widzę mocno do tyłu jesteś z pecetami. nie te czasy. do codziennego użytku, dla użytkownika domowego, wbudwowany antywirus jest całkowicie wystarczający

On chce losowe pirtaty ściągać dlatego tak!

Opublikowano

polecam stare edycje cw na forum i wymieniane tam argumenty przewagi konsol nad pc, można się nieźle pośmiać. oczywiście konsole zostały wykastrowane z prawie wszystkich tych argumentów, pc rozwinął pod prawie każdym względem, ale niektórzy nomen omen nadal klapy na oczach i szabelka "za swoich"

Opublikowano

No te różnice coraz bardziej się zacierają, konsole coraz bardziej przypominają pecety (wyeliminowanie gier na płytach to kolejny krok w tym kierunku), a pecety są coraz bardziej przypominają konsole

Opublikowano
11 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

polecam stare edycje cw na forum i wymieniane tam argumenty przewagi konsol nad pc, można się nieźle pośmiać. oczywiście konsole zostały wykastrowane z prawie wszystkich tych argumentów, pc rozwinął pod prawie każdym względem, ale niektórzy nomen omen nadal klapy na oczach i szabelka "za swoich"

Jedyne co się zmieniło w pecetowie to rozkwit handheldów po sukcesie Switcha. Utrata argumentów konsol to wyłącznie pozbycie się exów przez xboxa i oddanie ich pecetom przez playstation. Jak wrócą exy to te dwie konsole też wrócą.

Opublikowano

A słynne "wkładam i płytę" też wróci, znikną regularne patche i aktualizacje, zniknie możliwość podłączania klawiatury i myszki?

Konsole upodobniły się do pecetów nie tylko dlatego że PS i Xbox wydali kilka swoich gier na PC.

Opublikowano
59 minut temu, GearsUp napisał(a):

Dodajmy do tego program antywirusowy żeby bezpiecznie przeglądać forum pisiextrim i się robi ładna sumka. Pomyślcie o tym przed przesiadką na PC.

3454gth.jpg

Tak tak dziadzia, ale ić już stąd z tymi baitami z 2003 roku.

old-grandpa-the-office-closed-door-j338i

Opublikowano

To wszystko jest mało istotne, muszą być regularne dobre exy. Jak będą exy na 90+ meta to nawet ten brak płytek przejdzie.

Opublikowano
14 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Zaczniemy wybierać najlepsze cechy? :D Wkładam i gram(PS2), tanie konsole(xbox360), które kupujesz raz na 8 lat po drodze nie ma upgrade, jest darmowy online(ps3) i dużo rewelacyjnch unikalnych exów(ps3).

Prawda nic z tego już nie ma, jak ktoś ma nadal uczulenie na PC i chce proste działające pudełko, no to będą to jechać bez wazeliny i sie musi z tym pogodzić, ta wygoda będzie go kosztowała sporo i dobrze mieć też podejście, że kupujesz w cyfrze do ogrania teraz, bez nadziei że to z tobą przetrwa - nawet nie chodzi o to że sony zabierze, tylko z różnych względów można stracić konto.

Ja w ogóle nie mam wiary w branżę AAA w kolejnych latach. Wiem że na forum są ludzie dla których super premiera jest praktycznie co miesiąc, dla mnie to jednak w pratyce od 3 lat(2023 jeszcze był jakiś ultra mocny i tam było tego więcej) są 1-2 "must play" co roku i do tego 1-3 w które by było fajnie zagrać - w tym roku na razie nie było dla mnie żadnego must play, 2 w które bylo by było miło zagrać - Pragmata i 007, oba dostępne w miesiącu premierowym za ok 100zł na olx z promocji nvidii - Pragmatę sam tak kupiłem. Tak wiem nie znam się, niestety horrory są dla mnie za intensywne(requiem), japońszczyzna mnie generalnie odrzuca, a rozepchane open worldy bardzo rzadko do mnie trafiają. Pewnie nie jestem tru graczem i właśnie się spaliłem na forum ;).

Generacja crossgenowa będzie pewnie trwała jeszcze dobre 5 lat w górę, w miare poinforimowane ale nadal wróżenie z fusów - IMHO jak ktoś kupi teraz dobrego kompa to raczej na medium w 1440p z DLSS sobie pogra w multiplatformy do końcówki generacji PS6, szczególnie na padzie, gdzie pewnie większość forumowiczów by nie miała problemu w graniu w 120 FPS z FGx3 z realnie bazowego 40 fps. Żal byłby moze gdyby Sony nagle zaczęło wypluwac regularnie po przynajmniej 3 dobre różnorodne exy rocznie, ale na razie się nie zapowiada, a jak to tak będzie wyglądało to się nie zdziwię kiedy po paru latach się przeprosza z PC, bo znów będzie trzeba spróbować wykazać lepsze wyniki kwartalne i trzeba to czymś podgodzić.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
52 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

kiedys pc miał typowo gry pecetowe, oraz sterowanie klawa+mysz. podłączenie wówczas joypada wcale nie było takie łatwe i np. w gta 3 wolałem grać klawiaturą.

No i to obłożenie przycisków. Wciskam na padzie guzik A, czyli playstationowy X, a w grze wyświetla się jako "P$cisk 3", a strzałka do dołu jako "w dół+". To było pojebane, potem w grze widnieje "wciśnij "P$cisk 2", a to chodziło o kwadrat...

Dzisiaj te różnice się zatarły. I czy chcesz pc, czy konsole, to zalezy: chcesz siedziec na kanapie przed duzym tv - konsola, chcesz siedziec przy biureczku na gejmingowym fotelu - pc.

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

No i co jest złego w odsprzedaży? Popełniam jakieś przestępstwo? Wydawało mi się, że ze swoją własnością, którą kupiłem za swoje zarobione pieniądze mogę zrobić co chcę: zostawić na stałe, odsprzedać albo pożyczyć. Przecież samo Sony jeszcze nie tak dawno do tego zachęcało i zrobiło z tego argument za zakupem PS4. Teraz już nie wolno? Czy obecne: chciwe i zjebane Sony już tak was wszystkich wytresowało, że zapomnieliście jak to jest coś faktycznie POSIADAĆ, a nie tylko WYNAJMOWAĆ i się styki grzeją jak trzeba zrozumieć, że swoją własnością możesz swobodnie dysponować? Jak sprzedajesz auto, żeby mieć wiecej kasy na zakup nowego, lepszego to też masz takie dylematy moralne?

Nie wiem czemu sie wzburzyles o te odsprzedaz jak ja nic do tego nie mam. Owszem, jak ktos pisze ze jest graczem a po weekendzie (i plusach w zakupach) leci paczkomat to sie z tego smieje. Ale ciebie to raczej nie dotyczy. Zrobiles wyklad na szesc kartek A4 o tym ze fizyki spoko i ja sie z tym w zasadzie zgadzam. Tyle, ze przesiadajac sie na pc za chwile rowniez bedziesz "WYNAJMOWAL". Taniej niz na sony ale tez nie bedziesz "POSIADAC". Wiec brak fizykow juz nie doskwiera bo rekompensuje to kasa.

Opublikowano

Mejm dalej udaje że gog nie istnieje. Okej, można i tak )

Opublikowano
54 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Jedyne co się zmieniło w pecetowie to rozkwit handheldów

napisz, że jesteś młodszy od gościa z którym dyskutujesz, nie pisząc, że jesteś młodszy

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał(a):

Pupcio wciaz braki w czytaniu ze zrozumieniem. Ale to zetka, tym wszystko przychodzi ciezej.

Opublikowano

Tak, tak dziadziuś)

Opublikowano
13 minut temu, Mejm napisał(a):

Owszem, jak ktos pisze ze jest graczem a po weekendzie (i plusach w zakupach) leci paczkomat to sie z tego smieje

Wiadomo, przecież sam wspierasz twórców zakupami na premierę w pełnej cenie i nie puszczasz gier w drugi obieg. Prawda? )

Opublikowano

Metodą eliminacji przy konsolach zostaną tylko ludzie z mentalnością niewolnika. Jak takim wyjaśnić walory WOLNOŚCI

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

Wiadomo, przecież sam wspierasz twórców zakupami na premierę w pełnej cenie i nie puszczasz gier w drugi obieg. Prawda? )

Wspieranie tworcow xDD Niektorzy to widze jeszcze sobie mesjanizm do tego dodaja zeby poczuc sie lepiej. Nie sprzedaje swoich gierek, mam wszystkie ktore kupilem. Pozdrawiam, prawdziwy gracz )

Opublikowano

Czyli trzeba kupować używeczki i potem narzekać jak to wszystko jest źle, a do tego wszystkiego jeszcze toczyć bekę z <tu wstaw wszystko poza kupowaniem używek>. Noted )

Opublikowano

No na pewno nie kupowac te niedorobione gierki na premiere w cyfrowym preorderze yao Robisz tak? O ku.rwa, beka.

Opublikowano

Mejm może jakiś stream z anthema którego masz na własność??

Opublikowano

W tym wszystkim pozostają jeszcze gry, gry których nie zagramy nigdzie indziej. Ta sól konsol, mityczna dusza.

To co sprawia że wybieramy akurat tą konsolę.

I nie piszcie teraz że to same guwna i na horyzoncie też guwna bo przy każdej premierze było tu świętowanie jakby Jezusek się rodził, a ludzie płakali na napisach końcowych. Nagle nie cieszycie się że tylko na Sony będziecie mogli zagrać w Intergalactic, Gow Trilogy Remake, Wolverine, nowy GoW Laufey. Są czasowo wykupowane exy nadal też

Opublikowano
37 minutes ago, Pupcio said:

Też wynajmujesz/licencjonujesz. Jeśli chcesz jakąś grę posiadać, to najprościej jest ją napisać. Wtedy masz te wszystkie niezbywalne prawa związane z pojęciem własności.

Opublikowano
9 minutes ago, drozdu7 said:

W tym wszystkim pozostają jeszcze gry, gry których nie zagramy nigdzie indziej. Ta sól konsol, mityczna dusza.

To co sprawia że wybieramy akurat tą konsolę.

I nie piszcie teraz że to same guwna i na horyzoncie też guwna bo przy każdej premierze było tu świętowanie jakby Jezusek się rodził, a ludzie płakali na napisach końcowych. Nagle nie cieszycie się że tylko na Sony będziecie mogli zagrać w Intergalactic, Gow Trilogy Remake, Wolverine, nowy GoW Laufey. Są czasowo wykupowane exy nadal też

Screenshot_20260720_193831_Chrome.jpg

Opublikowano
40 minut temu, Bzduras napisał(a):

Zadanie przekonania klienta do zakupu należy do wydawcy/developera i tak szczerze w ostatnich 10 latach zagrałem może w 4 gry AAA które warte były premierowej ceny (na pewno Zelda: BotW i RE2R). Niestety to nie czasy poprzednich generacji gdzie kupując Bioshock/Gearsy/MotorStorm dostawało się obuchem, już nie wspominając po raz kolejny o tym że niektóre gatunki zostały całkowicie zaniedbane i zamiast kupować jakiś nowy, przeciętny snowboard lepiej odpalić ponownie SSX3. Do tego kwestia nowych graczy którzy nawet nie wiedzą co to znaczy 'ukończyć grę' bo przecież Fortnite/Roblox się nie kończy. Dziwnym trafem Nintendo ma z tym mniejszy problem, może regularne wydawanie gierek które chcą zobaczyć ich fani ma jakiś wpływ philosoraptor