Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

@Czoperrr @wojtas011 wiem, że mowa o Bibliotece i że tak to działało.

Obstawiałbym, że wróci tak jak liczenie czasu. Jeszcze czekamy na wypuszczenie tego nowego FW ze zmienionym wyglądem głównego ekranu, może przy okazji coś wprowadzą do Biblioteki i lepszego zarządzania nią.

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
1 godzinę temu, Josh napisał(a):

Większość casuali i tak chyba siedzi na PCtach, bo skoro interesuje ich głównie Call of Duty, Fifka, Diablo i reszta online'owej chujni to dosyć logiczne, że lepiej nie płacić haraczu w postaci Plusa/GP tylko grać przez sieć za free. Już widzę jak te wszystkie Oskarki z brokułami na głowach proszą rodziców, żeby kupili im PS6 za 5 tysięcy złotych + abo na rok za 500zł po to, żeby móc grać w jeden tytuł.

W PL pewnie casuale siedza głównie na PC, ale w USA czy innych dużych zachodnich rynkach to wątpię.

Opublikowano

U mnie masa znajomych zamist wlaczac dzieciakom gry na lapku to wlasnie pokupowali switcha z jakims marianem. Stawiam ze u nas tez sie to powoli zmienia.

Opublikowano

Większość casuali gra na telefonach i tabletach

Opublikowano

W moim bąbelku to wygląda tak że grają na wszystkim, ale najważniejsze jest żeby mieć PC/laptopa.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
7 godzin temu, jimmy napisał(a):

czyli koniec tego spisku z ukrywaniem godzin mającego na celu zniechęcenie tłumu do kupowania wersji fizycznych? Czy Josh dalej siedzi w foliowej czapeczce?

Nie no oczywiście że przez kilka lat życia konsoli nic takiego nie miało miejsca a gdy nagle zapowiedzieli koniec z fizykami poznikały ludziom godziny to przypadek wiadomo.

Opublikowano

Jednak bojkot działa i Sony tak się obsrało, że kazało swoimi Minionkom wziąć się do roboty i ponaprawiać to i owo. Dobrze.

Opublikowano
23 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

gdy nagle zapowiedzieli koniec z fizykami poznikały ludziom godziny to przypadek wiadomo.

Poznikały zanim ogłosili koniec płyt, po tym jak u niektórych pojawiły się dodatkowe pozycje na liście.

Opublikowano
6 minut temu, Square napisał(a):

Poznikały zanim ogłosili koniec płyt, po tym jak u niektórych pojawiły się dodatkowe pozycje na liście.

No około tego okresu, nie twierdzę że sony specjalnie poucinało te godziny by walić po mordzie graczy ale że coś zmieniali w systemie/serwerze i jest to powiązane z ostatnimi doniesieniami.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Cóż, Sony ostatnio nie dało wielu powodów, by im ufać, więc nic dziwnego, że gracze patrzą na nich bardziej podejrzliwie, niż zwykle.

awu81v.jpg

Opublikowano

Znajomy prowadzi od lat 90 sklep z grami i sprzętem w moim małym mieście, zaczął od sprzedawania piratów na PSX i przerabiania konsol. Kiedyś rozmawiałem z nim na temat klientów to faktycznie potwierdził, że zarabia najwięcej na casualach, ale opisał ich inaczej. Ma dużą grupę osób, którym przy okazji premiery nowej generacji wciska konsolę z dużym przebiciem, do tego fifa lub cod, siedzą sobie w tym sklepie kilka godzin, piją kawkę, odpalą sobie tego coda na chwilę i taki klient znika na kilka lat aż pojawi się kolejne plejstejszyn, a w tym czasie gra tylko w tę jedną grę i ewentualnie kupi jakieś lego dla dziecka. Zawsze sobie wyobrażałem, że na takich osobach Sony czy MS zarabiają tylko z powodu konieczności opłacenia abonamentu do online.

Edytowane przez Grześ

Opublikowano

Też pamiętam jak prowadziłem sklepik z grami. Nie zapomnę nigdy misji z moim ziomkiem w pracy, gdzie staraliśmy się dla beki wcisnąć jak najwięcej Bloodborneów największym każualom czy mirkom grającym tylko Call of Duty i FIFĘ kratoswoke Nie ma za co Miyazaki!

Opublikowano
13 minut temu, Grześ napisał(a):

Znajomy prowadzi od lat 90 sklep z grami i sprzętem w moim małym mieście, zaczął od sprzedawania piratów na PSX i przerabiania konsol. Kiedyś rozmawiałem z nim na temat klientów to faktycznie potwierdził, że zarabia najwięcej na casualach, ale opisał ich inaczej. Ma dużą grupę osób, którym przy okazji premiery nowej generacji wciska konsolę z dużym przebiciem, do tego fifa lub cod, siedzą sobie w tym sklepie kilka godzin, piją kawkę, odpalą sobie tego coda na chwilę i taki klient znika na kilka lat aż pojawi się kolejne plejstejszyn, a w tym czasie gra tylko w tę jedną grę i ewentualnie kupi jakieś lego dla dziecka. Zawsze sobie wyobrażałem, że na takich osobach Sony czy MS zarabiają tylko z powodu konieczności opłacenia abonamentu do online.

13 minutes ago, Grześ said:

Digital Foundry mówiło, że przychód z samego PS+ to około $350 milionów miesięcznie.

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Digital Foundry mówiło, że przychód z samego PS+ to około $350 milionów miesięcznie.

Ciekawe ile będzie po odliczeniu kosztów umów z wydawcami, utrzymanie serwerów itd itp. Dzisiaj Plus jest drogi, ale przykładowo w 2013 roku kosztował niecałe 200 zł za rok i w tym były dwie gry na PS4, dwie na PS3 i dwie na Vitę, co dawało niecałe 3 zł za grę. Zapewne do tego dopłacali. Ciekawe jaki jest dochód netto z tych 350 milionów

Opublikowano

Tylko ile osób teraz przedłuży subskrypcję? Ja sam już ją anulowałem, aby czasami sama się nie odnowiła. Myślę, że Sony poczuło się zbyt pewnie i teraz za to zapłaci.

Opublikowano

PS+ był spoko w czasach PS3 jak był abonamentem oferującym co miesiąc kilka dobrych gier i wtedy go opłacałem grając naprawdę sporo. W czasach PS4 wymuszony haracz za grę on-line spowodował spadek jakości dodawanych gier i wtedy przestałem za to płacić, poza darmowym miesiącem na start nie wykupiłem ani razu przez całą generację. Na PS5 wziąłem trzy miesiące po zakupie konsoli dwa lata temu żeby sobie sprawdzić kilka gier i przetestować konsolę, a ostatni raz na miesiąc przy okazji Alan Wake II i to tyle. Przez ostatnie 10 lat łącznie miałem 5 miesięcy PS+.

Opublikowano

GLz6V2A.jpeg

bHh3hGx.jpeg

#ForTheZjebs

Opublikowano

Co się czepiasz, za chwilę letnio-jesienna promocja -250% i będzie można kupić za 279 zł, a że zaoszczędzisz na prądzie, bo napęd nie będzie się kręcić, to inwestycja szybko się zwróci pawel

Opublikowano

Z tego co widzę to są normalnie na psn do kupienia po 45 zł za sztukę.

Opublikowano

Ale będzie szarpańsko w te wszystkie gry z PS3 na emulku gigachad

Opublikowano

Ja jeszcze nie zdecydowalem na co sie przesiade.. albo zieloni albo grafika w miejsce dyskow na torrki kaz