Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
11 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Na nowym Xboksie prawdopodobnie będziesz miała możliwość dowolonej zmiany ustawień graficznych pod siebie, a na Sony? Nie chodzi o to, że trzeba grzebać jak na pececie, kiedy ktoś tego nie lubi, ale nie musisz czekać na łąskę Sony, jeśli preferujesz wydajność/framerate.

Ale gówno argument. Jest zamknięta skrzynka to developer powinien sam dostosować ustawienia aby było płynnie i ładnie (z tym akurat gry od Sony sobie radzą) a nie dawać ileś trybów/suwaczków i zrzucać winę za niestabilny framerate na użytkownika.

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
8 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

skumaj, że na tobie świat się nie kończy i twój przypadek nie oddaje skali problemu. raka też pewnie nie masz, więc nie istniej coś takiego.

może jeszcze napisz, że chuchasz i dmuchasz na tego pada, żeby czuł się dobrze, tak w ogóle to grasz godzinkę dziennie, a jak ktoś gra dużo to jego problem i zawsze może grać mniej

rozumiem to doskonale, śmieje się z waszej księgowości doliczcie jeszcze:
- paliwo na dojazd i powrót ze sklepu z konsolą (chuj, że dostawa może być gratis do domu ale przecież na mnie świat się nie kończy co nie)
- woda/kawa/herbata/piwo bo tak o suchym ryju długo nie pograsz przecież
- kabel HDMI ten dobry taki za 130 zł bo on pozłacany, high-speed, pan w Euro mówił, że tylko taki
- gumki na analogi bo podobno jak zostawisz DualSense na pół roku bez używania to guma się robi miękka

Warto by było zobaczyć też ile to prądu żre

8 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

może jeszcze napisz, że chuchasz i dmuchasz na tego pada

yhym

rucham go.jpg

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

- kabel HDMI ten dobry taki za 130 zł bo on pozłacany, high-speed, pan w Euro mówił, że tylko taki

Zawsze można to wyrównać kupionymi i sprzedanymi z zyskiem 5 zestawami lego. I dołożyć stówę.

Opublikowano

Ja

33 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

Żeby mieć internet mobilny w telefonie trzeba opłacać abonament/pre-paid dlatego zawsze do ceny telefonu doliczam jeszcze miesięczny opłatę dla NJU Mobile, lubię też oddawać zadbany telefon to kilka razy w roku wymieniam w nim szkło to też oczywiście doliczam.

Ależ pierdolisz. Czy w sklepie masz do wyboru jeden tv z netflixem gratis a inny bez? Czy jak bierzesz telefon samsunga to masz rozmowy za darmo, a jak kupisz xiaomi to sa platne? Bo w takich przypadkach tak brałbym to pod uwage przy wyborze.

I tak jak kupuje auto to patrze na spalanie, koszta ekploatacji, potencjalne koszty napraw.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 minutę temu, Kangus napisał(a):

Ależ pierdolisz. Czy w sklepie masz do wyboru jeden tv z netflixem gratis a inny bez? Czy jak bierzesz telefon samsunga to masz rozmowy za darmo, a jak kupisz xiaomi to sa platne? Bo w takich przypadkach tak brałbym to pod uwage przy wyborze.

yhym bo konsola i PC są jak smartfony na androidzie i korzysta się z nich dosłownie tak samo
może i na PC granie online jest darmowe ale mnie nie ciągnie do PC (do gier online też nie) i myślę, że nie jestem jedyny taki na świecie a doliczanie abonamentów do kosztów konsoli? No nie, po prostu nie.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):

yhym bo konsola i PC są jak smartfony na androidzie i korzysta się z nich dosłownie tak samo
może i na PC granie online jest darmowe ale mnie nie ciągnie do PC (do gier online też nie) i myślę, że nie jestem jedyny taki na świecie a doliczanie abonamentów do kosztów konsoli? No nie, po prostu nie.

Ale to ty wyskoczyles z doliczaniem abo do smartfona tak jakby w jednym sie doliczało a w innym nie. Tekst z netflixem doliczanym do tv tez jest twoj. I tak patrze tez czy podgrzewanie foteli w aucie jest za abonamentem. Zwykle rzeczy roznia sie więcej niz jedną cechą.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

No i widzicie, sporo ludzi zwyczajnie nie chce porzucać konsoli mimo wszystko.. będą toczyć walkę jak Krzysiek ze swoim wewnętrznym Krzysztofem

Opublikowano

Ale naprawdę macie wybór. Nikt wam nie każe kupować PS5/6. Możecie siebie wybrać jakąkolwiek platformę do grania! Serio! Sony sobie bez was świetnie poradzi! 😃

Opublikowano

Żeby nie bylo, ja nie twierdzę ze PC jest dla każdego. Tak samo jak nie każdy musi placic abo u niebieskich. PC ma swoje bolączki z którymi sie trzeba pogodzić. Ja z tym zyje, ale tez wiele pracy mam za sobą (np rozumiem te wszystkie ustawienia, ogarniam sterowniki, ustawienia biosu itp. ale mozna to tez w dużej mierze olać i używać presetów). Na pewno obsluga jest mniej bezproblemowa, nie powiem ze mniej wygodna bo ja akurat wole wiele rzeczy grac na m+k i konsola tez nie ma tego jak zrekompensowac, bo nie kazda gra ma wsparcie a i setup pod tv to nie jest u mnie miejsce na mysze i klawe.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 hours ago, jimmy said:

ja pierdole 1500-1800 zł za sprzęcik, który u schyłku generacji dalej miażdży przeciętnego peceta i inne maszyny parowe. Z napędem, padem, wsteczną do PS4, gigantyczną biblioteką gier (w tym xboxowych ex-exów) i najlepszą wersją GTA 6 od dnia pierwszego obama Najniższa w kraju 4800 brutto, a niektórzy dalej magisterke pisali czy warto czy nie warto, szok

A kto wszedł w 2020 to już w ogóle wygrał życie i z Pro będzie to samo banderas

No tutaj Jimmy rację napisał jak ktoś kupił PS5 i XSX w 2020 to się dobrze ustawił bo to zajebiste zakupy i zajebiste sprzęty, które dają radę do dziś i dawać radę będą przez kolejne parę lat.

Natomiast PS6 jebać.

Opublikowano
12 minut temu, OldMuffin napisał(a):

Ale naprawdę macie wybór. Nikt wam nie każe kupować PS5/6. Możecie siebie wybrać jakąkolwiek platformę do grania! Serio! Sony sobie bez was świetnie poradzi! 😃

Za mało o tym piszesz i stąd taki efekt. Napisz to jeszcze tak z 200 razy i może w końcu się odpierdolą od Sonki.

Opublikowano
53 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

- paliwo na dojazd i powrót ze sklepu z konsolą (chuj, że dostawa może być gratis do domu ale przecież na mnie świat się nie kończy co nie)
- woda/kawa/herbata/piwo bo tak o suchym ryju długo nie pograsz przecież
- gumki na analogi bo podobno jak zostawisz DualSense na pół roku bez używania to guma się robi miękka

Warto by było zobaczyć też ile to prądu żre

klasyczna erystyka

Opublikowano

To darmowe granie online na PC to niezły mit.

4543trgtrhgtr.jpg

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

4543trgtrhgtr.jpg

możesz zainstalować, nie musisz aktywować, możesz grać. i jeszcze wersja pro, box, żeby było drożej xd

ms rozdawał system praktycznie za darmo długimi miesiącami

linux też istnieje (tak, anticheat, ale kwestia czasu)

Opublikowano
40 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

może i na PC granie online jest darmowe ale mnie nie ciągnie do PC (do gier online też nie) i myślę, że nie jestem jedyny taki na świecie

A weź sprawdź najpopularniejsze gry na PlayStation. Może i nie jesteś jedyny taki na świecie ale nadal gatunek singlowców bez abonamentu to nisza na każdej platformie.

Opublikowano
6 minut temu, GearsUp napisał(a):

4543trgtrhgtr.jpg

Ja kupilem nowy zaplombowany pro box z usb stickiem za jakieś mniej niz 200zł, a odprzedawane licencje sa za grosze i jak ktos jest prywatnym klientem to juz widze jak ktokolwiek sie tego czepia nawet jakby sie okazało ze to jakis klucz dla studenta :). Większe oszustwo podatkowe robia podając przy zakupach ze sa z innego kraju.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
19 minut temu, Czokosz napisał(a):

Za mało o tym piszesz i stąd taki efekt. Napisz to jeszcze tak z 200 razy i może w końcu się odpierdolą od Sonki.

Co?

Opublikowano

dobra, ale nie musisz nic kupować, nic aktywować. instalujesz system pobierając darmowe iso z oficjalnej strony ms i bez aktywacji sobie kolorków w systemie nie zmienisz (jak chcesz być legalny) - tyle z ograniczeń. cała reszta działa. więc argument o "micie darmowego grania online na pc" jest inwalidą

Opublikowano
1 godzinę temu, Mejm napisał(a):

Gry w pudelkach bo istniala mozliwosc ich odsprzedazy. Inaczej kloci sie to z argumentacja o tanim graniu na pc bo moglbys to robic juz lata temu.

W senisie dla mnie istnieja jeszcze niuanse wyboru pudelka nad cyfre. Ktos moze wolec plastik, dac za niego pelna cene i stawiac na polce, a ktos woli takie wydanie bo odsprzeda po weekendzie z 30zlotowa strata.

No i co jest złego w odsprzedaży? Popełniam jakieś przestępstwo? Wydawało mi się, że ze swoją własnością, którą kupiłem za swoje zarobione pieniądze mogę zrobić co chcę: zostawić na stałe, odsprzedać albo pożyczyć. Przecież samo Sony jeszcze nie tak dawno do tego zachęcało i zrobiło z tego argument za zakupem PS4. Teraz już nie wolno? Czy obecne: chciwe i zjebane Sony już tak was wszystkich wytresowało, że zapomnieliście jak to jest coś faktycznie POSIADAĆ, a nie tylko WYNAJMOWAĆ i się styki grzeją jak trzeba zrozumieć, że swoją własnością możesz swobodnie dysponować? Jak sprzedajesz auto, żeby mieć wiecej kasy na zakup nowego, lepszego to też masz takie dylematy moralne?

Mam na regale elegancką kolekcję gier z PSX, PS2, PS3, PS4 i PS5, jak coś mi się bardzo podoba to sobie to zostawiam, część leci na OLX, a jeszcze zdarzały się przypadki, że coś kupiłem, bo mnie trailery albo recenzje zachęciły, po czym okazało się, że gierka jednak jest kompletnie nie pod mój gust albo że jest zwyczajnie słaba. I co? Miałem taki chłam, przy którym spędziłem całe 15 min. zostawić na stałe? To jest akurat duży plus wydań fizycznych, bo niestety Sony w swojej wspaniałomyślności i trosce o kochanego klienta nigdy nie pomyślało, żeby pójść drogą Steama i zaoferować możliwość przetestowania i zwrócenia gry, jeżeli jednak nie podpasi. Jak wspomniałeś, gierka ładnie prężąca grzbiet na półce to też jakiś plus. Kolejnym niech będzie fakt, że często płytki są tańsze niż cyfrówki, przykładów w tym temacie była już cała masa. Dużo szybciej schodzą z ceny, a często nawet na premierę kosztują o stówkę mniej niż digitale (jak chociażby RE9). To wszystko sprawiało, że warto było siedzieć na konsoli zanim smutne korposzczury podjęły decyzję o ubiciu fizyków. Teraz? Już niekoniecznie, stąd moja decyzja o przeprowadzce.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
22 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

dobra, ale nie musisz nic kupować, nic aktywować. instalujesz system pobierając darmowe iso z oficjalnej strony ms i bez aktywacji sobie kolorków w systemie nie zmienisz (jak chcesz być legalny) - tyle z ograniczeń. cała reszta działa. więc argument o "micie darmowego grania online na pc" jest inwalidą

Mnie to bardziej znak wodny w prawym dolnym rogu by wkurzał.

Opublikowano

Dodajmy do tego program antywirusowy żeby bezpiecznie przeglądać forum pisiextrim i się robi ładna sumka. Pomyślcie o tym przed przesiadką na PC.

3454gth.jpg

Opublikowano
7 minut temu, GearsUp napisał(a):

Dodajmy do tego program antywirusowy żeby bezpiecznie przeglądać forum pisiextrim i się robi ładna sumka. Pomyślcie o tym przed przesiadką na PC.

3454gth.jpg

Od dwóch lat nie posiadam żadnego antyvirusa, a windowsa aktywowalem za 150 euro.

W sumie za łebka pamiętam pierwsze co w nowych kompach robiłem to wywalałem antywirusa.