Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Jakie macie tło w głównym menu valhalli? Na początku miałem ładne postać eivora a teraz mam tylko tak

5ec3ccd80c27b6824d97ee1fa98db099.jpg
Jakiś pomysł jak wrócić do oryginalnego?

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
24 minuty temu, Przemo napisał:

A no w taki się czuje, że Internet na kablu jest szybszy. A to ma ogromne znaczenie podczas gry online.

Tak samo granie na kablu w padach też jest różnica, tak ja prosi grają na tym niż bez.

Opublikowano
7 godzin temu, Shago napisał:

Że co?? W jaki niby sposób czuje się wifi, kiedy zarówno po kablu,jak i po Wifi ping jest taki sam?? :yao:

Dobra, nevermind, zapomniałem że gadam z największym teoretykiem na forum.

No nie jest. Puść ping przez 10 minut i zobacz. Na 100% czas się zmienia i do tego potrafią wypaść pakiety. Taki urok WiFi 

Opublikowano

30-minutowy ping test, 0 pakietów zgubionych i prędkość neta. Internet 600 mega, WiFi 5GHz, komputer ustawiony przy konsoli. Prędkość dokladnie taka sama z jaką mi się gry pobierają na XSX. 

ping-net.png

ping.png

Opublikowano
2 godziny temu, devilbot napisał:

Grać w bitki po wifi to niezłą amebą trzeba być. Dobrze że dużo gier pokazuje na czym kto gra i się zwyczajnie z takimi typami nie gra.

Na steamie 90% gra na kablu na konsolach odwrotnie. 

Niestety nie wszystkie, chętnie bym filtrował takich typów. 

Opublikowano

@Shago - nawet jak nie widać tego na liczbach i u Ciebie jest jak na kablu, to często druga strona czuje to bardzo.

Już kilka razy rozmawiałem z kimś na temat słabego połączenia, a koleś po drugiej stronie nie widział problemu. 

Opublikowano

Duże znaczenie ma ilość sieci i zakłócenia z tym związane. Pewnie, że Wi-Fi może działać dobrze jak nie ma innych sieci w pobliżu i całe pasmo jest wolne. U mnie wszystkie kanały są zajęte i czasem potrafi przylagować, zerwać. Podłączenie kablem daje święty spokój i wyeliminowanie jednego z możliwych źródeł problemu. Sąsiad nie odpali już mikrofali przez co połączenie się zerwie ;)

Opublikowano

Instalował ktoś już najnowszy upgrade Fify? Jeśli tak to proszę o info czy po jego instalacji można grać w obie wersje, tj. pastgen i nextgen?

Opublikowano

Na PS4 jest tak, że można przypisać konto z PS+ do konsoli jako podstawowej i wtedy na innych kontach działają gry z PS+ oraz multi. A na drugiej konsoli grać w gry plusowe oraz multi tylko ze swojego konta.

Czy tak samo działa to na PS5???

Opublikowano
44 minuty temu, kobe720 napisał:

Na PS4 jest tak, że można przypisać konto z PS+ do konsoli jako podstawowej i wtedy na innych kontach działają gry z PS+ oraz multi. A na drugiej konsoli grać w gry plusowe oraz multi tylko ze swojego konta.

Czy tak samo działa to na PS5???

Tak

Opublikowano
Instalował ktoś już najnowszy upgrade Fify? Jeśli tak to proszę o info czy po jego instalacji można grać w obie wersje, tj. pastgen i nextgen?
Można grać w obie.
Opublikowano
W dniu 3.12.2020 o 09:22, Shago napisał:

30-minutowy ping test, 0 pakietów zgubionych i prędkość neta. Internet 600 mega, WiFi 5GHz, komputer ustawiony przy konsoli. Prędkość dokladnie taka sama z jaką mi się gry pobierają na XSX. 

ping-net.png

ping.png

Jaki masz maks ping na koniec testu? I to że chodzi 30 min ok nie znaczy że zawsze masz 10-12ms. Po kablu masz mniej niż 1ms.

A no i ten speed test też coś nie bardzo. 280 Mb/s przy łączu 600Mb? 

Poniżej dl coda na XSX po kablu. Na piecu ze steama idzie 980-990. 

IMG_20201204_170219.jpg

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Ale co mnie interesuje Twój download? Odpowiedziałem na post, w którym ktoś stwierdził, że mam pewnie kiepski net. Jak widać nie mam kiepskiego neta. Do tego coś pisałeś, żebym puścił test na 10 minut i pewnie zgubią się pakiety. Test szedł 30 minut, nie zgubił się żaden pakiet, do tego najwyższy ping był 27ms co widać na screenie.

Poza tym to jest temat o PS5, ucinam już tą dyskusję żeby tu nie spamować.

Opublikowano

Masz kiepski bo idzie Ci dl 280Mb/s przy łączu 600Mb i wg mnie to dlatego że masz to po Wifi. Czego nie rozumiesz? 

Zawsze na tym forum jest w chuy speców którzy się chuya znaya. Nie zawracaj więcej dupy jak nie ogarniasz. 

Dl wkleiłem żeby Ci pokazać że może iść maks łącza a nie żeby się pochwalić echuyem. 

EOT. 

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Gościu, poczytaj dokładnie co było punktem wyjścia tej dyskusji. Dla przypomnienia: takowym był PING, nie prędkość neta. Czy ja się gdzieś sprzeczam z tym, że prędkość po Wifi = prędkość po kablu? NIE! Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że jak podlączę konsolę po kablu, to pewnie będzie 500 mega. Ja odpowiedzialem na post Labteca pokazując jaki mam net, a Ty wyjeżdżasz ze swoim screenem cholera wie po co i nie wiadomo co próbując udowodnić i komu. Więc może odbij ode mnie i naucz się najpierw czytać posty ze zrozumieniem :)

Edytowane przez Shago

Opublikowano

Pamiętam jak z jednym klientem grałem i walę w niego jak w gąbkę i nic się nie dzieje, to pisze mu jaki masz net a ten mi screena i pisze, że dobry a tam wifi i ze 30 Mbps, 3% straty. To ja mu a idź w pizdu z tym netem. Naprawdę te filtry w gierkach jeśli są to bardzo pomagają. 

Opublikowano

No jak ktoś ma router 2 pokoje, bądź piętra dalej i brak 5GHz to jak najbardziej jest to możliwe.

Opublikowano

Oglądam sobie reckę quaza o PS5 i o samym Dual Sense dowiedziałem się więcej niż do tej pory z jakiejkolwiek innej recenzji. Przecież fakt, że na panelu dotykowym widać ilość kropek odpowiadającą numerowi gracza czy informacje sygnalizowane kolorem światła to naprawdę przydatne funkcje i chociaż DSa nie trzymałem w dłoni to od razu chce się go złapać. Brawo.

Quaz to naprawdę świetny recenzent, bo hype jednak rośnie mocno. :lapka: 

Opublikowano

Nie liczyłbym na swobodną dostępność, minimum do kwietnia - jeśli ktoś chce kupić wcześniej musi śledzić oferty sklepów, nie ma innej opcji.

Opublikowano

Jak ktoś chce to mam kod rabatowy z ME na akcesoria do PS5 do oddania. Szału nie ma, ale zawsze coś taniej. 

Opublikowano
51 minut temu, Hendrix napisał:

Nie liczyłbym na swobodną dostępność, minimum do kwietnia - jeśli ktoś chce kupić wcześniej musi śledzić oferty sklepów, nie ma innej opcji.

Hendrix a Ty na jakiej platformie grasz?