Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki Glapie trzeba zacząć lokować pinionżki w środkach trwałych.

Broniłem się przed zmianą jedynej słusznej plazmy Panasa, ale jak już zmieniam lodówki, pralki i inne sprzęty to może i TV :potter:

Wielkość 55-65. Granko 1.5-2 m od TV, oglądanko niecałe 3 m, tylko wieczorami. Nie zależy mi na nowościach, tylko na czymś sprawdzonym w dobrej cenie co będzie potencjalnie na dłużej niż rok czasu i obsłuży docelowo PS5, a także da jakość porównywalną do plazmy. Obecnie tylko PS4, PS3, Switch.

Poradźta co.

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Michał102 napisał:

Ale o co chodzi, skoro oled lepiej sobi radzi z odwzorowaniem ruchu od lcd? 

Chodzi o czas reakcji pixeli. To że obraz na oledzie dużo mniej smuży to jedno ale puść sobie 30 fpsów na ledzie i na oledzie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Jakim napisał:

Oled LG A1

to matryca 60hz  więc nie polecam. 

Opublikowano
20 minut temu, Lord Protector napisał:

to matryca 60hz  więc nie polecam. 

Wiem, ale wg jego wymagań, gdzie ma ps4 i ps3 to po grzyba mu te 120 hz. W zasadzie nawet mając ps5 to tak naprawdę - mało która gra z tego korzysta. A w tej cenie lepszego obrazu nie dostanie.

Opublikowano

Mimo wszystko TV kupuje się już na lata i kiedyś tego next gena będzie miał, więc kupowanie TV z 60hz matrycą w 2022r to tak średnio :> 

Opublikowano
6 minut temu, Jakim napisał:

Wiem, ale wg jego wymagań, gdzie ma ps4 i ps3 to po grzyba mu te 120 hz. W zasadzie nawet mając ps5 to tak naprawdę - mało która gra z tego korzysta. A w tej cenie lepszego obrazu nie dostanie.

No ale fakt, przyszłościowo coś też bym chciał kupić, nie kręcą mnie zmiany tv co rok-dwa. Ale dzięki za tipa. Jakieś jeszcze alternatywy chcąc mieć 2.1 i 120? 

Opublikowano

No ale fakt, przyszłościowo coś też bym chciał kupić, nie kręcą mnie zmiany tv co rok-dwa. Ale dzięki za tipa. Jakieś jeszcze alternatywy chcąc mieć 2.1 i 120? 

Ja bym kupił ten:
https://www.neonet.pl/telewizory/lg-55-55c11lb-oled-100hz-dolby-vision.html
Dodają tego soundbara za 1zł przy zakupie tego C1:
https://www.neonet.pl/soundbary/tcl-3-1-2-ts8132.html
[emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Panowie, jaki soundbar do +/- 2500 pln(+/- 200pln moge dolozyc) najlepiej kupic? Glownie do filmow/seriali ale tez do gier

Opublikowano
Panowie, jaki soundbar do +/- 2500 pln(+/- 200pln moge dolozyc) najlepiej kupic? Glownie do filmow/seriali ale tez do gier
Ja używam JBL 5.1 i jestem nawet zadowolony z dźwięku, choć ta listwa nie obsługuje atmosa. Kumpel ma soundbara Philipsa Fidelio B97 z atmosem i powiem Ci że słychać różnicę, pięknie to gra ale i kosztuje ok 5 tys.
Opublikowano
2 godziny temu, KOMARZYSKO napisał:
9 godzin temu, Wolfie_ napisał:

Ja używam JBL 5.1 i jestem nawet zadowolony z dźwięku, choć ta listwa nie obsługuje atmosa. Kumpel ma soundbara Philipsa Fidelio B97 z atmosem i powiem Ci że słychać różnicę, pięknie to gra ale i kosztuje ok 5 tys.

To lepiej sprawdz cene jbl-a, poszła w górę i kosztuje jakieś 3700:(

Edytowane przez grabipl

Opublikowano

Czy jest jakiś dobry telewizor 65 cali do 4 tysięcy? Zależy mi głównie na 4K, stawiam przeważnie na grafikę i nie przeszkadzają mi 30fps.

Opublikowano

Sprawa wygląda następująco. Tv samsung 65qn80aat, kupiony w grudniu. Pojawiła się mała plamka w rogu, teraz robi się coraz większa. Generalnie mi nie przeszkadza to. Pytanie jest następujące czy robić to odrazu czy czekać do końca gwarancji? W lg wiem że wymieniają całe matryce, w innych firmach potrafią zwrócić pieniądze, jak jest w Samsungu?

https://m.fotosik.pl/zdjecie/fa5a5867a33d4800

https://m.fotosik.pl/zdjecie/ac69a6ade3bd3074

Edytowane przez benito82pl

Opublikowano

Ostatnie kilka lat miałem TV na matrycy IPS. Dużo gram w gry sportowe i ogólnie dynamiczne. Telewizory QLED Samsunga na VA lepiej omijać, czy smużenie nie jest aż tak zauważalne? Samsung ma praktycznie większość TV na VA.

PS. Nie piszcie nic o OLED-ach proszę.

Opublikowano

Nie mam żadnego smużenia w grach sportowych na QLED (Q70R z matrycą VA). Jedyne co można przyrównać do smużenia to gry z dużą ilością czarnych cienkich elementów, które przy obracaniu kamerą czasem potrafią "pulsować" (np. ciemne gałązki czy źdźbła trawy trochę się "pogrubiają" w czasie ruchu). Ale ten efekt zauważałem zarówno w poprzedniej Toshibie 40" VA czy monitorze 28" IPS, zatem może to przypadłość kiepskiej reakcji black-to-black w LEDach, czy jak to tam się nazywa.

Opublikowano

Hej @_Red_
Jak na tym TV Twoim zdaniem sprawdza się wyostrzanie obrazu w ruchu z Black Frame Insertion i Game Motion Plus?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdybym przypadkiem nie wpadł na to w internecie, nawet nie wiedziałbym, że na ekranie mojego TV jest folia ochronna. xd