Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

I zrobią jeszcze region locka, kody spoza store nie będą działać

nie musza robić, bo region lock na kluczach już jest od dawna

• Odpowiedzi 27,4 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Na ten moment to nie widzę powodu, żeby kupować ps6. Exy od Sony to kibel i poza Astrobotem nic w tej generacji nie wydali, co by mnie interesowało. Cyfra tańsza na pc, na steam mogę sobie elegancko grę przetestować i zwrócić, albo kupić grę na gogu i mieć ja na własność.

Opublikowano
10 minutes ago, Shen said:

Na ten moment to nie widzę powodu, żeby kupować ps6. Exy od Sony to kibel i poza Astrobotem nic w tej generacji nie wydali, co by mnie interesowało. Cyfra tańsza na pc, na steam mogę sobie elegancko grę przetestować i zwrócić, albo kupić grę na gogu i mieć ja na własność.

Niestety złożenie kompa, który odpali gry w jakości PS6 będzie bardzo bardzo kosztowne więc nie będzie żadnego komfortowego dla portfela wejścia w następną generację.

Opublikowano
20 minut temu, ASX napisał(a):

Ja nie mam złudzeń, że ktokolwiek będzie potrafił przyznać się do błędu. I tak pewnie będą czytał że zawsze się myliłem ;)

no nie zawsze, 100% nieskuteczność przewidywań musiałaby być chyba wykreowana celowo, ale wszystkie te posty piszesz z taką pewnością opartą na TWARDYCH DANYCH, że wszystkie brzmią jak prawdy objawione, na które musimy tylko poczekać, aż się ziszczą. cyferki swoje, a życie swoje. ja pisałem, że eksy na xboksa wrócą, że sony zrezygnuje z wydawania na pc, jak tylko plan nie wypali, a ty kategorycznie zaprzeczałeś, że to możliwe, bo "skoro już pozbyli się ekskluzywności, to NA PEWNO nie zrezygnują z dodatkowego zarobku". no ale nie spodziewałem się, że nastąpi to tak szybko. pisałem też, że nie będzie pełnej wstecznej (series included) na zewnętrznych brandowanych xboksach, "bo babka z amd tak powiedziała", tylko na sprzęcie produkowanym bezpośrednio przez ms. możesz napisać, że decyzja sony o porzuceniu nośników jest ok, bo tak pokazują statystyki, ale właśnie dlatego xbox spencera przejebał, a niezliczeni internetowi komntatorzy mieli racje - bo gracze nie są korpo i nie opierają się na suchych na liczbach/statsach. może i cyfra sama w sobie to przyszłość, ale niekoniecznie jest to przyszłość, w którą bezrefleksyjnie powinno pójść sony. już teraz ich strategia ma się opierać na obecnych użytkownikach, a nie nowych, a jeszcze nie dawno krążyła narracja, że "muszą" rosnąć (czytaj sprzedawać więcej konsol), bo bez tego się nie da. da się oczywiście, tylko zarobki nie będą takie, jak krawaciarze by chcieli. użytkownicy platformy mają konkretne oczekiwania i pudełka były jednym z nich. to, że ktoś często kupował w cyfrze, a czasami w pudełku nie oznacza, że chciał zostać pozbawiony wyboru i nie zależało mu na pudłach w ogóle. do tego dalej zamierzają palić pieniądze w tych grach-usługach i nawet się nie obejrzą, a sytuacja finansowa będzie gorsza, niż to sobie wyliczyli

Opublikowano

Z tymi pudełkami to wszyscy wiemy jak jest. I tak bez day one patcha gra jest często niekompletna i dociąga na starcie kilkadziesiąt GB. Wiadomo, nie o to chodzi tylko o poczucie własności.

Jak wogóle u was używki? Kupujecie, czy tylko sprzedajecie 2tyg po premierze jak ogracie?

Opublikowano

I tak powieka mi nie drgnęła, bo ostatnie lata mam mało czasu na granie. Ta generacja to piszą prosto z mostu- chujnia totalna. Teraz mamy chyba jeden z lepszych okresów gdzie premierowo nie wiadomo co kupić.

Już w jakimś temacie napisałem że ema growa za rogiem, no zbliżam się do tego narożnika rolleyes

Cyfrowych gier nie kupuje, kupiłem kilka. Na premierę brałem tylko wukonga, RE VII i Alan Wake 2- Na PC z czego tylko Małpa przebiła 200zl

Opublikowano
3 minutes ago, PiotrekP said:

Z tymi pudełkami to wszyscy wiemy jak jest. I tak bez day one patcha gra jest często niekompletna i dociąga na starcie kilkadziesiąt GB. Wiadomo, nie o to chodzi tylko o poczucie własności.

Jak wogóle u was używki? Kupujecie, czy tylko sprzedajecie 2tyg po premierze jak ogracie?

Nie kupuje nigdy używek, tylko mocne retro na cartridgach. Brzydzę się używanych gier, zawsze się na nich przejeżdżałem bo kupując grę niby w stanie bdb dostawałem zużyte gówno, a ja nawet pudełka muszę mieć bez rys.

Gier nie sprzedaje tylko odkładam na półkę.

Opublikowano

@krzysiek923

Ale nie tylko ja piszę na forum z taką pewnoscią, masz kilka stron temu cytat Czezkyego który 2 lata temu chciał sobie uciąć rękę że fizyki nie znikną. To była dopiero mocna deklaracja, ja bym się nigdy nie odważył tak napisać

Opublikowano

Mimo że 99% zakupów growych robię w cyfrze tak karny kutas dla Sony za takie coś. Prawie to progówno kupiłem w tym miesiącu po 17 podejściach ale akurat znowu nie było na stanie. Opatrzność.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Gier nie sprzedaje tylko odkładam na półkę.

Przecież ostatnio całą kolekcje sprzedawałeś i teraz musisz grać w pasze z gamepassa ze zdrapek

Opublikowano

Nie spodziewałem się, że ten ich nowy prezes Hiroki Powidoki będzie aż tak pierdolnięty. Jeżeli jimbo przy tobie wygląda jak mesjasz, to wiedz, że coś się dzieje.

Opublikowano
1 minute ago, Pupcio said:

Przecież ostatnio całą kolekcje sprzedawałeś i teraz musisz grać w pasze z gamepassa ze zdrapek

Nic nie sprzedałem poza RE DS z którego sfinansowalem zakup SHf. Teraz sprzedaje gazetki stare a gry kupuje za punkty z pracy. Nie sprzedaje jednak kolekcji bo kasę bym potem przedupił na giełdzie xD no ale nie chce mi się wracać do tego tematu bo znów mi się odechce forum.

Opublikowano
19 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Niestety złożenie kompa, który odpali gry w jakości PS6 będzie bardzo bardzo kosztowne więc nie będzie żadnego komfortowego dla portfela wejścia w następną generację.

Natomiast gry są tańsze w cyfrze na PC a do tego nic nie płacisz za granie online. Dodatkowo jak gra zostanie zamknięta to community zrobi jakieś obejście by pozwolić ci w nią zagrać, a gdy firma usunie ci grę z konta to po prostu ściągasz z czarnej strefy gdzie dzisiaj te strony wyglądają wręcz jak sklepy z grami.

Opublikowano

8 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Ogrywam i sprzedaje, zbieractwo pudełek skończyłem na 3ds. Kupuje raczej nówki, chyba, że to jakiś staroć i różnica w cenie jest duża miedzy używką a nową. No i czasem się jeszcze wymieniałem ze znajomymi na gry. Indiane Jones czy ostatnie Mortal Kombat tak ograłem, teraz mam Hitmana od kumpla do ogrania. Skończy się cebula.

Opublikowano

Jeżeli rzeczywiście do tego dojdzie (a raban w necie będzie nieziemski i odbije im się to czkawką w pewnym momencie, więc raczej się z tego kiedyś wycofają), to istnieje dokładnie 0 powodów do kupna ps6. Brać PS5pro z napędem do ogrywania biblioteki ps4 i ps5, a reszta na PC. frog

Opublikowano

Od dziś gierki od PlayStation studios do 2028 to teraz tylko używki wchodzą w grę jeśli chodzi o mnie. Jak Kuba Bogu i tak dalej.

Opublikowano

I studia 3 party od tak się na to wszystko zgodzą? Zrezygnują nagle wszyscy bez problemy z tłoczenia płyt? Albo Sony jest tak pewne siebie, albo mamy grupową zmowe.

Opublikowano
18 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Z bieżącej generacji i jedną wstecz kupuję i używki, i nówki, zależy od gry. Nie sprzedaję, bo kupuję tylko gry do których zamierzam wracać.

Opublikowano
2 minutes ago, Donatello1991 said:

I studia 3 party od tak się na to wszystko zgodzą? Zrezygnują nagle wszyscy bez problemy z tłoczenia płyt? Albo Sony jest tak pewne siebie, albo mamy grupową zmowe.

A to nie jest tak że Sony ma większość rynku produkcji Blu-ray?

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

Przecież to tylko Sony tłoczy płyty z grami na PS5. Jak zamkną fabrykę to co inni mają do gadania?

Opublikowano

W sumie Microsoft ma teraz idealną okazję, żeby wykorzystać to potknięcie wyjebanie się Sony na ryj i klepanie gierek dalej na płytach. Jeżeli kiedykolwiek istniał dla mnie powód, żeby kupić Xboxa zamiast PlayStation, to właśnie ten i gdyby potwierdzili, że nowy X będzie miał napęd, to chętnie się przeprowadzę do obozu zielonych.

Opublikowano

3rd Party ma teraz ideaną wymówkę żeby ujebać używki. Nikt nie bedzie płakał. Tzn nikt z wielkich wydawców.

Opublikowano
26 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Ja dużo rozdaję gierek po rodzinie jak wiem, że w sumie nie wrócę do danej gry. Łącznie 6 osobom, a od 2028 to sajonara.

Opublikowano

Proszę moderację o przeniesienie tematu "Zakupy growe" do działu Nintendo