Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Na te góry w V też niektórzy narzekali, że to sztucznie powiększa mapę tylko. Tutaj będą też bagna, skoro ma to być Floryda. Pożyjemy, zobaczymy.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 477,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mocno kurz opadl

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Oby szybko, bo tego pierdolenia nie da się czytać. A JA NIE MA HAJPU I NIE CZEKAM KUPIE W GRUDNIU PATRZCIE JAKI JA JESTEM NIE INTERESUJE MNIE GRA KUPIĘ PÓŹNIEJ 8)

Opublikowano
52 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Mam nadzieje że właśnie jak to w grach R* miodek cały to będą te szczegóły i przywiązanie do detali. Obecnie fajnie wyglądało jak gość strzelał w ścianę i spadały kawałki tynku zostając na ziemi albo te włosy lafiryndy na ziemi. Sama grafika jak widać nie odstaje od GTA V w dopasionej edycji ale tutaj raczej chodzi o żywy świat.

Oglądasz jak w 720p albo niżej, bo tam kompresja jeszcze masakruje, spokojnie, będzie dużo lepiej jak zobaczysz coś w dobrej jakości. Nie grałem dawno w GTA V, ale wydaje mi się że światło to tu jest dużo lepsze.

No a z tego lotu to faktycznie strasznie płasko było.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 godzinę temu, LeifErikson napisał(a):

No fajne to, ale troche górek by sie przydało jeszcze.

Na Florydzie nie ma gór, są wzgórza i pagórki co najwyżej, więc nie nastawiałbym się na zbyt wiele pod tym względem.

Opublikowano

Jednak co gameplay to gameplay. Hype się udziela jak już widać prawdziwą GRĘ. Aż mam flashbacki z okresu tuż przed premierą San Andreas, tam leaku chyba nie było ale premiera w USA była z tydzień przed naszą i ruszyły już na grubo wrzutki od portali typu gametrailers. A do tego momentu były tylko wykadrowane trailery.

Opublikowano

Ale bym się śmiał jakby się potwierdziło że za ten wyciek naprawdę odpowiada intern z indii xd Może by sobie firmy zaczeły kalkulować czy faktycznie opłaca się przenosić produkcje do krainy stolcem płynącej.

Opublikowano

Takie coś się zdarza raz na 10 lat a w excelku koszt jest znacznie mniejszy niż jakby mieli to robić ludzie z bardziej cywilizowanych krajów. Nawet jak chodzi o takiego molocha jak T2 który śpi na pieniądzach.

Opublikowano

no nie wiem, akurat w 2026 jakoś zdarza się częściej, przed premierą w tym roku wyciekł grywalny Death Stranding 2, Forza Horizon 6 a od wczoraj latają już nowe szczury po warezach

Opublikowano

Skąd info, że to od pracownika, teraz zabezpieczenia każdej firmy można złamać w 15 minut. Starczy kilka godzin w plecy za hakerami i już jesteś w piździe.

Opublikowano
9 godzin temu, Plackus napisał(a):

what-do-you-think-mount-kalaga-national-park-will-be-like-v0-5npirq58afbh1.jpg

Spokojnie wszystko będzie

Góra Kalaga, tereny bardziej wiejskie, bagna itd.

No i super, o to mi wlasnie chodzilo.

Wiem, ze Floryda i Miami to płaskie tereny, no ale jednak mamy do czynienia z grą, wiec urozmaicenie srodowiska chyba jest pożądane. Nie wyobrazam sobie mapy na pierdylion km kwadratowych, ktora byłaby płaska jak stół. Góry w V byly gejmplejowo jak dla mnie bardzo atrakcyjne.

Opublikowano
6 godzin temu, Observer napisał(a):

Ale bym się śmiał jakby się potwierdziło że za ten wyciek naprawdę odpowiada intern z indii xd Może by sobie firmy zaczeły kalkulować czy faktycznie opłaca się przenosić produkcje do krainy stolcem płynącej.

A to wyciekow z usa czy europy.nie bylo? Firmy nie beda nagle rezygnowac z milionowych oszczednosci i zwijac interesu u pajetow bo cos tam wycieklo, jezu xD

I jaki niby impakt.ma ten wyciek? Ze ludzie zobaczyli gameplay tydzien wczesniej niz na netflixoe? I co? Ta gra i tak sprzeda sie swietnie a wy tutaj chcecie zeby rockstar wyszlo i sie do tego odnioslo xDD Ludzie porobili preordery bez gameplayu i nakwyrazniej nie rezygnuja z nich falowo wiec dla R* to po prostu wtorek.

Opublikowano

3 miliardy w dół na giełdzie w 3 dni to nawet zelnick odczuje

Opublikowano
1 minute ago, Pupcio said:

3 miliardy w dół na giełdzie w 3 dni to nawet zelnick odczuje

Dzisiaj akcje z jakiegoś powodu mocno do góry, także pewnie po prezentacji 27ego wszystko wróci do normy, ale tak był moment, że poleciały na ryj.

Opublikowano

Coś spowalnia się te leakowanie. We wtorek i środę po dwa filmiki, wczoraj tylko jeden. Źródełko wysycha albo go dojechali ;d

Opublikowano

Rockstar niech przyspieszy ten trailer z gameplay na netfliksie,tak będzie najlepiej )

Opublikowano
2 minuty temu, Pix napisał(a):

Coś spowalnia się te leakowanie. We wtorek i środę po dwa filmiki, wczoraj tylko jeden. Źródełko wysycha albo go dojechali ;d

Może go gra wciągnęła i sobie kończy.

Opublikowano

Patrząc na to, że gra jak typowy dziennikarz ign, to może mu się z kilka miesięcy zejść.

A wgl dokopali się do jakichś jego starych wpisów i wychodzi na to, że gość jest Niemcem. Albo przynajmniej tam mieszkał kiedyś

Opublikowano

Jakich starych wpisów?

Opublikowano

Gość o tym samym nicku kilka lat temu udzielał się na jakimś niemieckim forum i miał domenę zarejestrowaną w Niemczech. Oczywiście nie musi być to na 100 procent on, ale jest spora szansa

Opublikowano
7 godzin temu, SpacierShark123 napisał(a):

Mam nadzieje że właśnie jak to w grach R* miodek cały to będą te szczegóły i przywiązanie do detali.

No a co innego? Każdy pojedynczy element ich gier to przeciętniak co najwyżej. Strzelanie, jazda samochodem, fabuła, walka wręcz, misje... Grafika robi(ła) wrażenie, bo przy takim budżecie i czasie produkcji można to dopieścić, ale jak widać też już nie na każdym. Ktoś zaznajomiony może docenić rozumienie i przedstawianie USA oraz tamtejszej rzeczywistości/popkultury, ale nie dla każdego to ma aż takie znaczenie podczas grania w sandboksa. GTA V było dla mnie słabe, bo zwyczajnie oczekiwałem czegoś lepszego (co nie znaczy, że samo w sobie było słabe, oceniając na tle branży), a VI będzie pewnie tym, czym powinno być GTA V, bo i tak wygląda z grubsza. To już nie te czasy, że wrażenie robi możliwość wysiadania z samochodu i kradzież innego, albo to samo w 3D. Więcej i więcej mapy, nawet dobrze wypełnionej? Fajnie z perspektywy gracza, ale nic nadzwyczajnego w kwestii umiejętności developerskich.

Budżet, masa devów, czas produkcji... Ale nie jakiś ósmy cud świata. Nie piszę, że nie można się jarać na myśl o graniu w to, ale patrząc na chłodno, to naprawdę bardziej ilość składająca się na obraz całości. Po prostu nie ma drugiej gry z takim rozmachem i tyle.

Opublikowano

No kiedys to byla gra o strzelaniu i goniemiu sie z policja a teraz oczekuje sie symulatora spacerowicza zeby stac 5min i podziwiac jak ptak wije gniazdo na drzewie a potem odlatuje i sr.a na chodnik.

Ciezko tez bedzie jej byc satyra na amerykanskie spoleczenstwo bo absurd stal sie norma, a to co jest norma ciezko wysmiac.

Opublikowano
1 minutę temu, Mejm napisał(a):

No kiedys to byla gra o strzelaniu i goniemiu sie z policja

ostatnio grałem w drivera 2 na emulatorze i bawiłem się znakomicie. nie za długo, bo grę przeszedłem i za dobrze znam, ale po tylu latach wciąż bawi. z jednej strony skondensowana rozgrywka, wciąż świetny model jazdy, proste założenia, z drugiej takie nadmiernie dążące do realizmu molochy. tylko własnie: po co? gra ma bawić, bawić ma gameplay, rozgrywka przede wszystkim. na chuj mi obserwowanie animacji w grze dla samego obserwowania animacji? już nawet zostawiając gta, zobaczcie, co się stało z innymi grami, gdzie idziesz/jedziesz, postaci snują się ślimaczym tempem, coś tam pierdolą, a ty z poirytowaniem trzymasz analog w górę i się nudzisz, czekając, aż zacznie się rozgrywka.

Opublikowano

O patrzcie forumowy maruda zauważył że czasy się zmieniają

Opublikowano

Teraz to zamiast w satyrę musieliby pójść w czarny humor typu misja z podduszeniem 5 murzynów nogą, przerabianie fentanylowców na mydło, czy zabicie Epsteina celem ochrony prezydenta.

Wszystko co mogłoby być tylko śmieszne i kontrowersyjne w USA się już zdarzyło.

Opublikowano

Jako sandbox imho piatka tez byla slaba. Trojka z ew kontynuacjami byla bardziej arcade do zabawy w miescie niz nowsze odslony.