Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jako, że najwspanialszy Mundial im. Dolana Trumpa już za rogiem pora na zwyczajowy typerek. Wiem, że kilka osób pisało w temacie mundialowym na temat aplikacji do tego typu zabaw więc dajmy sobie kilka dni na wybór formatu rozgrywek - czy tradycyjnie analogowo-excelowo z wypracowaną już przez lata punktacją, czy jest darmowa apka, która umożliwi nam przeprowadzenie typerka w formacie zbliżonym do poprzednich:- 3 punkty za poprawnie wytypowany dokładny wynik meczu, 1 punkt za poprawnie wytypowanego zwycięzcę/remis- "ZŁOTY MECZ" - raz na rundę (tzn: 1 kolejka grupowa, 2 kolejka grupowa, 3 kolejka grupowa, faza pucharowa cała od 1/8 aż do finału) czyli w sumie 4 razy możesz użyć magicznego tokena podwajającego zdobyte za danych MECZ punkty. Czyli w przypadku użycia tokena na mecz Polska Austria typujecie 3:0, trafiacie 3:0 macie 6 pkty zamiast 3, trafiacie zwycięstwo Polski macie 2 zamiast 1. Żeby nieco utrudnić sprawę za nietrafiony złoty mecz (w wymienionym przypadku stawiacie Polskę, wygrywa Austria, co mało prawdopodobne) dostajecie MINUS 1 pkt. Oczywiście można grać bezpiecznie i nie korzystać z tego ani razu. Niewykorzystany w danej rundzie "Złoty mecz" NIE przechodzi na kolejną kolejkę.- w fazie pucharowej typujemy wynik TYLKO do 90 minuty, bez ewentualnej dogrywki i karnych- typujemy na raz całą kolejkę/rundę pucharową, nie pojedyncze mecze (pierwsza kolejka dodatkowo zawiera typy mistrz/wice/król) - będę wrzucał na bieżąco w poście mecze danej kolejki/rundy, a wy będziecie je kopiować i dopisywać swoje wyniki- typujemy oczywiście do godziny rozpoczęcia pierwszego meczu danej kolejki/rundy (czyli pierwsza kolejka do 14 czerwca godzina 21:00 i tak dalej) - edytowane posty po tej godzinie nie będą brane pod uwagę (liczę na uczciwość senior memberów)- typujemy też kto zdobędzie mistrzostwo, wicemistrzostwo, oraz kto zdobędzie króla strzelców - za każde pięć punktów jeśli traficie.Oczywiście zachęcam jak zawsze naszych hojnych fundatorów do zgłaszania nagród w tym jakże prestiżowym konkursie Przy okazji oczywiście zapraszam wszystkich uczestników typera Euro 2024: @kanabis @Yakubu @HenrykIggO @Kalel @Figuś @KrYcHu_89 @schabek @BRY@N @Czoperrr @GearsUp @Robak @bartiz @Dandelion @sprite @wojtas011 @Snake_Plissken @Mejm @Kmiot @Zwyrodnialec @lukas_k96 @gienia @Parannana @Szermac @Kosmos @Welna @kirara @Tokar @puszkin @luk_ash @maciucha @ogqozo @Daffy @ofsajd @Butt @Lipa @second @Sep @Radovan @malyksg86 @zorro666 @ginn @Alex van Cube @Dreyes @Quantum Flux @tedi007 @suteq @boston_luke @golab @bobi_88 @kudlaty88 @drozdu7 @Hubert249 @Wyso @Mani @Aleks @Yoshu @lukaszt_89 @escobarek @Rozi @Fanek @Bartolinsky @magpie @Ölschmitz @Pix
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Aż mnie łeb rozbolał jak zobaczyłem ile jest meczyków do typowania.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Szkoda, że bez naszych orłów. I szkoda, że godziny meczyków takie słabe. No ale się obstawi ;d
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 13 minut temu, Pix napisał(a):Szkoda, że bez naszych orłów. I szkoda, że godziny meczyków takie słabe. No ale się obstawi ;dNic straconego, duchem moga byc z toba podczas transmisji.Swoja droga chyba opakowania poszly do druku przed meczem ze Szwecja xd
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Panie, nie ogarniam tych rozpisek jak na to patrze. W ogóle zapomniałem ze turniej jest, ziomek w pracy mi dziś przypomniał.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Jak dla mnie może być normalnie na forumku a może też być aplikacja, też spoko.Nawet osobno możnaby pomyśleć o jakiejś lidze Fantasy bo też będzie przy okazji mundialu bankowo
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Dla mnie jest to obojętne, natomiast oczywiście zgłaszam chęć udziału
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor To jak nie będzie przeciwskazań do excelka to w weekend usiąde ogarnę i od poniedziałku ruszymy z zapisami i typami na pierwszą kolejkę grupową.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Też chętnie wezmę udział ale przy takiej ilości egzotyki pewnie co kolejkę będzie
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 50 minut temu, Bartg napisał(a):To jak nie będzie przeciwskazań do excelka to w weekend usiąde ogarnę i od poniedziałku ruszymy z zapisami i typami na pierwszą kolejkę grupową.Jak Ci sie nie chce bawic z excellem to moge zrobić prosta apke na podstawie forumkowych regul, jak sie sprawdzi to bedzie tez na przyszlosc.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 1 hour ago, ofsajd said:Jak Ci sie nie chce bawic z excellem to moge zrobić prosta apke na podstawie forumkowych regul, jak sie sprawdzi to bedzie tez na przyszlosc.Jak masz czas i ochotę to czemu nie, niech AI zrobi
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 1 minute ago, ofsajd said:Wieczorem się pobawię, zobaczymy co tam claude ugotuje Tymczasem Claude
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jestem chętny, ale na tych mistrzostwach będzie tyle spotkań o różnej porze, że ciekawe czy będę pamiętać o każdej kolejce
Opublikowano 9 minut temu9 min Oczywiscie chcialbym wziac udzialI jak zawsze wrzucam cos do puliGierka lub akcesoria do 300 plnDo 200 plnDo 100 pln