Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Indywidualne podsumowanie roku w grach.

Featured Replies

• Odpowiedzi 437
  • Wyświetleń 55,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, bez zbędnego pierdolenia lecimy z tematem.     Moje skończone gry w tym roku:   Lista skończonych DLC:   Szczegółowe statystyki:   Wyróżnienia (kol

• Myśle że do mojej listy dojdzie jeszcze jedna lub dwie gierki bo są krótkie ale mam ochote sobie napisać post teraz więc najwyżej dodam je w edycji. Styczeń 01. Resident Evil 0- Miła część

• I tak już nic więcej nie przejdę w tym roku, więc napocznę coroczne podsumowanie. 1.Alan Wake II- daleko mi do zachwytów i nazywania tej gry jednym z najlepszych przedstawicieli gatunku survival horr

Opublikowano
8 godzin temu, Wredny napisał(a):

Niby powinienem się przyzwyczaić, ale jednak co roku jestem w ciężkim szoku, jak @suteq jebnie swoją tabelkę.
Nie mam pojęcia, jak On to robi i jakim cudem udaje mu się tyle tytułów ogrywać podczas, gdy ja walczę, żeby na koniec roku mieć nieco ponad 10% tego wynikudunno
Choć te wypisane godziny mogą być jakąś podpowiedzią i wydaje mi się, że chłopak jest dużo bardziej zdyscyplinowany niż ja.
U mnie jest tak, że często mam mocne postanowienie pogrania, ale później wjeżdża jakiś rozpraszacz w postaci forumka, czy innego YouTube i wychodzi na to, że z pięciogodzinnej sesyjki tylko 1/5 faktycznie została spędzona na graniu.

Pisałem to już rok czy dwa lata temu: jestem bardzo dobrze zorganizowanym człowiekiem aczkolwiek też potrafię się rozpraszać. Myślę że spokojnie z 50 albo więcej godzin z tych liczników to jest jakiś AFK bo coś mnie rozproszyło albo coś musiałem nagle ogarnąć. No i zobaczcie że jednak tam jest masa krótkich gier, jak rok temu. Licznik godzin zawyżają kolosy jak Death Stranding 2, Borderlands 4, GoY, Kingdom Comy itp. Bez nich byłoby mniej godzin niż rok temu.

7 godzin temu, Atherius napisał(a):

Chyba kojarzę tylko nie pamiętam czy z forum czy z jego podcastu mkwadrat, że specjalnie zmienił pracę, żeby więcej grać. Musi być solidna dyscyplina i nacisk na wyniki, bo tego jest dużo i niekoniecznie jakościowo wysoko, może jakiś wyścig, zakład, może chce ograć ile się da w życiu.
Kiedyś grałem w pracy, po kilka godzin - admin, więc do wyboru jeszcze oglądanie, spanie itp. Jak się już przejdzie wszystko co się ma na tapecie i sięga po jakieś listy rezerwowe, to już się tak nie chce tak jak w te wyczekiwane tytuły. Podobnie mam z filmami, mógłbym po kilka dziennie, ale mi się nie chce, bo aż tylu dobrych hurtowo nie znajdę. Co innego jakbym miał odhaczać jakąś listę, jakieś wyzwanie. Kiedyś chciałem sobie zrobić czelendż, jeden film dziennie przez cały rok, może od nowego roku, kto wie.
No więc ciekawe co kieruje suteq, tak czysto z ciekawości, nic złośliwego i personalnego. Z drugiej strony taki UV kiedyś mówił, że gra po 10h dziennie, więc wychodzi 2x tyle co suteq.

Rok temu tutaj pisałem że po zmianie pracy mogę mieć więcej czasu na granie bo będę mógł grać w pracy dzięki Steam Deckowi ale w pracy wolałem do tej pory oglądać filmy/seriale/czytać książki. Na Steam Decku przeszedłem kilka gier w pracy ale jak pisałem w podsumowaniu - nie chciało mi się go taszczyć ciągle w plecaku.

Zmiana pracy nie miała nic wspólnego z moim czasem na granie. W poprzedniej jak pracowałem zdalnie to gdy nie było nic do roboty to też robiłem swoje rzeczy, w tym grałem.

A co mną kieruje? Pasja tylko i wyłącznie. Po prostu to moje główne hobby, lubię grać i przechodzić gry więc jak jest możliwość to chciałbym ich doświadczyć jak najwięcej. Jak coś mnie zainteresuje to staram się w to zagrać, jak chwyci to gram do napisów. Jak nie to porzucam i idę dalej.

6 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):

UV nie pracuje na etacie z tego co kojarze. Po rozstaniu z Gry-Online robi te filmiki na youtube i cos tam pisze wyrywkowo do CD-Action. A wiec chłop ma czas na granie. Nadal 5h grania dziennie to dla mnie nierealne, choc wiele bym dal by miec tyle czasu na to hobby.

Wydaje mi się że UV w którymś materiale mówił że nawet jak był na etacie to grał tyle samo jak nie więcej no bo praca, wiadomo. A on jeszcze platynuje pojebane kolosy jak KCD II w które wrzucił 210h w bardzo krótkim czasie aby zrobić recenzję. I przechodzi wiele gier jeszcze raz pod platyny. To za dużo nawet jak dla mnie.

Opublikowano
  1. Stalker 2

2. Ratchet & Clank: Rift Apart

3. Path of Exile 2 - trochę na siłę bo gra nie jest skończona ale te akty które były to ograłem xd

4. Age of Empires II: Definitive Edition - skończone kilka DLC, w tym roku dodałem jakieś 70-80h do licznika gry. RTS mojego życia chyba.

5. Kingdom Come: Deliverance II

6. Clair Obscur: Expedition 33

7. DOOM: The Dark Ages

8. Songs of Conquest - ograne nowe DLC

9. Heroes of Might and Magic III: Horn of the Abyss - ponad 200h wbiłem i to w ciągu miesiąca po narodzinach bombelka xd

10. Castle Crashers

11. RoboCop: Rogue City - Unfinished Business

12. Duke Nukem Forever

13. Battle Axe

14. Castle of Illusion

15. Super Mario Bros Wonder

To co może jeszcze dojdzie w tym roku to Tainted Grail: The Fall of Avalon, mam 30h na liczniku a widziałem, że niektórzy kończą w 25 no ale mi się nie śpieszy z tym tytułem i robię prawie wszystkie poboczne aktywności.

Chyba tyle. Słaby rok jeśli chodzi o zaliczone gry ale raz, że 3 tytuły zabrały mi 60% czasu na granie to budowa domu i nowy potomek w tym nie pomógł. Ten rok będzie podobny bo gdzieś koło lutego wjeżdża wykończeniówka a później pasuje też ogród ogarnąć. To co mogę powiedzieć to rodzicielstwo nie zabiera zbyt dużo czasu na granie. Jedynie w weekendy czuje różnicę a tak zazwyczaj grałem od 20 do 22-23 więc tutaj nic się nie zmieniło bo dzieciak śpi.

W tym roku grałem około 600-700h co na obecną sytuację życiową i tak jest super i niczego nie żałuje.

Opublikowano

Co ciekawe - przejrzałem temat i ciekawy stosunek jest grania do kupowania gier, widać, że stali bywalcy forumowego tematu zakupowego pewnie nie grają 1/10 tego co kupują.

Opublikowano

UV nie pracuje na etacie z tego co kojarze. Po rozstaniu z Gry-Online robi te filmiki na youtube i cos tam pisze wyrywkowo do CD-Action. A wiec chłop ma czas na granie. Nadal 5h grania dziennie to dla mnie nierealne, choc wiele bym dal by miec tyle czasu na to hobby.
Ja gry uwielbiam, ale regularnie nie jestem w stanie aż tyle wysiedzieć dzień w dzień. Jak trafi się jakiś obscur33 to wiadomo, że się siedzi z czołem przyklejonym do ekranu, ale takich sztosów, że nie można się oderwać to nie ma zbyt wiele.
No i UV ma jeszcze jednego istotnego skilla, śpi po 3h i to mu wystarczy. Ile ja bym dał, żeby nie musieć tracić czasu na sen. ;)
Opublikowano

W tym roku pierwszy raz sobie zrobiłem arkusz do śledzenia, a Phil Spencer namówił na zmianę ekosystemu, tylko nie wiem czy akurat chodziło mu o ten ekosystem

1. Burnout Revenge

2. Sniper Elite: Resistance

3. Little Kitty, Big City platinum

4. A Plague Tale: Requiem

5. Tony Hawk's Underground 2: Remix (tylko Story Mode, Classic nie ruszany)

6. Need for Speed Carbon

7. Project Gotham Racing 4

8. Tony Hawk's Project 8 (Rozpoczęte pewnie gdzieś w 2009 roku, doszedłem do rankingu 2 i trafiłem na ścianę wtedy, w tym roku wbiłem 1 i znalazłem wszystkie gapy)

9. Blur

10. Hitman: Blood Money

11. Warhammer 40,000: Space Marine - Master Crafted Edition

12. Hitman 2: Silent Assassin

13. Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 platinum

14. Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition

15. Uncharted: Drake’s Fortune Remastered

16. Uncharted 2: Among Thieves Remastered

17. Uncharted 3: Drake’s Deception Remastered

18. Donut County platinum

19. Ratchet & Clank (PS4)

20. KINGDOM HEARTS FINAL MIX

21. KINGDOM HEARTS Re:Chain of Memories

22. Assassin's Creed Syndicate

23. Forza Horizon 3: Blizzard Mountain

24. Forza Horizon 3: Hot Wheels

25. Crash Bandicoot 4: It's About Time

26. Cat Quest III

27. Uncharted 4: A Thief’s End

28. Uncharted: The Lost Legacy

29. KINGDOM HEARTS II FINAL MIX

30. Sniper Elite 4

31. Tony Hawk's Pro Skater 3 + 4

32. Mortal Kombat 11

33. Horizon: Zero Dawn

34. Horizon: Zero Dawn - The Frozen Wilds

35. KINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIX

36. Crash Bandicoot: Warped platinum

37. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

38. METAL GEAR SOLID 4

39. Tony Hawk's Pro Skater HD platinum

40. Skate 2

41. Crash Bandicoot

42. God of War

43. TEKKEN TAG TOURNAMENT HD platinum

44. God of War II

45. Steep platinum

46. Jak and Daxter: The Precursor Legacy platinum

47. Tekken 6 platinum

48. God of War III Remastered

49. ASTRO's PLAYROOM platinum

50. Tom Clancy's Splinter Cell

51. Returnal

bonusowo kilka gówno gierek sportowych gdzie miały jakiś tryb story, karierę czy calaka do wbicia

1. WWE SmackDown! vs. Raw

2. WRC Generations - The FIA WRC Official Game

3. NCAA Basketball MME platinum

4. Garfield Lasagna Party platinum

5. WWE Legends of Wrestlemania

6. NBA 2K6 platinum

7. Gran Turismo Sport

8. Skater XL platinum

9. WWE 2K25

10. NBA 2k16

11. Infinite Air

12. The Crew Motorfest platinum

Aktualnie gram w Sly, Hogwarta, GTA 3 i możliwe, ze jeszcze się wyrobię z ukończeniem szopa

Edytowane przez wojtas011

Opublikowano
  1. Resident Evil: Revelations (PS4 Pro) - 5/10

2. Resident Evil: Revelations 2 (PS4 Pro) - 9+/10

3. Tactics Ogre: Reborn (PS4 Pro) - 7+/10

4. Red Dead Redemption 2 (PC) - 9=/10

5. Dredge (PC) - 8/10

6. SSX (PC) - 7/10

7. SSX Tricky (PC) - 8+/10

8. SSX 3 (PC) - 9+/10

9. SSX On Tour (PC) - 6+/10

10. SSX (2012) (PS3) - 7+/10

11. Homebody (PC) - 8+/10

12. Horizon Zero Dawn Remastered (PS5) - 9=/10

13. Okami (PS5) - 8/10

14. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition (PS5) - 7/10

15. Final Fantasy 7 Remake Intergrade (PS5) - 8/10

16. Star Ocean The Second Story R (PS5) - 9/10

17. Mass Effect 1 (PS5) - 5/10

18. Mass Effect 2 (PS5) - 9/10

19. Mass Effect 3 (PS5) - 8+/10

20. The Division 2 (PS5) - 6-/10

21. Resident Evil Village (PS5) - 8+/10

22. God of War: Ragnarök (PS5) - 9-/10

23. Death Stranding 2 (PS5) - 9=/10

24. Resident Evil 4 Remake Gold Edition (PS5) - 9+/10

25. No More Heroes III (PS5) - 3+/10

26. FINAL FANTASY TACTICS - The Ivalice Chronicles (PS5) - 9/10

27. MotorStorm Complete (PC) - 8+/10

Tak patrząc na listę to do każdej nowszej, dużej gry miałem to samo zastrzeżenie - zbytnie rozwleczenie.

Specjalne wyróżnienie CRAPA roku leci do No More Heroes III. Jedna z najgorszych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Nawet przymykając oko na tragiczną oprawę, minigierki, optymalizację, dopracowanie i skupiając się tylko na walkach to mamy do czynienia z tytułem gorszym od wcześniejszych tego samego studia i na poziomie gorszych klonów DMC wydawanych w latach 2001-2004.

Opublikowano
2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Chyba tyle. Słaby rok jeśli chodzi o zaliczone gry ale raz, że 3 tytuły zabrały mi 60% czasu na granie to budowa domu i nowy potomek w tym nie pomógł. Ten rok będzie podobny bo gdzieś koło lutego wjeżdża wykończeniówka a później pasuje też ogród ogarnąć. To co mogę powiedzieć to rodzicielstwo nie zabiera zbyt dużo czasu na granie. Jedynie w weekendy czuje różnicę a tak zazwyczaj grałem od 20 do 22-23 więc tutaj nic się nie zmieniło bo dzieciak śpi.

W tym roku grałem około 600-700h co na obecną sytuację życiową i tak jest super i niczego nie żałuje.

Warte zapisania i czekam na rozwój wydarzeń :D

1 godzinę temu, XM. napisał(a):

Co ciekawe - przejrzałem temat i ciekawy stosunek jest grania do kupowania gier, widać, że stali bywalcy forumowego tematu zakupowego pewnie nie grają 1/10 tego co kupują.

U mnie tak to działa.

Opublikowano

W tym roku ukończyłem 46 tytułów.

1. Dave the Diver

2. Indiana Jones and the Great Circle

3. Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

4. Resident Evil: Revelations

5. Dragon Quest III HD-2D Remake

6. Little Nightmares II

7. Borderlands: Game Of The Year Edition

8. The Thaumaturge

9. Borderlands: The Pre-Sequel

10. Ninja Gaiden 2 Black

11. Kingdom Come: Deliverance II

12. Avowed

13. Blood: Fresh Supply

14. The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered

15. Clair Obscur: Expedition 33

16. Avatar: Frontiers of Pandora

17. The Crew Motorfest

18. DOOM: The Dark Ages

19. Dead Island 2

20. Mario Kart World

21. NBA 2K25

22. Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii

23. Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition

24. Dragon Age: The Veilguard

25. Just Dance 2025 Edition

26. Death Stranding 2: On the Beach

27. Elden Ring: Nightreign

28. Mafia: The Old Country

29. Lies of P

30. Assassin's Creed Shadows

31. Catherine: Full Body

32. Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

33. Warhammer 40,000: Boltgun

34. Hollow Knight: Silksong

35. Cronos: The New Dawn

36. Silent Hill f

37. Tainted Grail: The Fall of Avalon

38. Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles

39. Borderlands 4

40. Ghost of Yotei 17669295654322185392074295467399.png

41. Dispatch

42. Hades II

43. Layers of Fear (2023)

44. Alan Wake 2

45. The Outer Worlds 2

46. Diablo IV

Regres w stosunku do liczb 50+ z roku 2024 i 2023, ale godzinowo to pewnie wyjdzie podobnie, bo po raz kolejny masa gier RPG i open world akcji 50h+ z potężnym RPGiem KCD2 na czele. Był też czas na horrorki i kilka "staroci" oraz replayów w postaci Alana 2 i Diablo IV w wersjach tym razem konsolowych.

Za rok chciałbym wejść mocniej w rynek strategii za sprawą mam nadzieję nowych Hirosłow i coś z Total War. Zobaczymy jak to wyjdzie. Ave.

Opublikowano
4 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

To co mogę powiedzieć to rodzicielstwo nie zabiera zbyt dużo czasu na granie. Jedynie w weekendy czuje różnicę a tak zazwyczaj grałem od 20 do 22-23 więc tutaj nic się nie zmieniło bo dzieciak śpi.

To zależy od wieku dziecka, jak już masz nastolatka to już o 20 nie zagrasz, ale da się to ogarnąć bo sam gram w takich godzinach co Ty, ale niestety na codzienne granie nie mam szans brakuje czasu, a jeszcze odrabianie lekcji często się przedłuża.

Opublikowano

Dla mnie mijający właśnie rok był bardzo udany, około 650 godzin to podobnie jak rok temu. Oznacza to ni mniej, ni więcej, jak prawie cały miesiąc wyjęty z życia nosacz2Chociaż i tak daleko mi do niektórych wyników, o których czytałem w poprzednich postach ;)

Wracając do tematu (wszystko ogrywane na PS5 FAT)...

1) Wiedźmin 3 Dziki Gon: Edycja Kompletna platinum Co tu dużo mówić...jedna z gier życia, dla której zrobiłem coś, czego zazwyczaj nie robię - przeszedłem grę na najwyższym poziomie trudności, aby zdobyć calaczka. Wymaksowałem też oba duże DLC.

2) Tomb Raider: Definitive Edition. Grałem w to kilka lat wcześniej na PC, grę postanowiłem sobie odświeżyć także na PS5.

3) Kingdom Come Deliverance 2. Zdecydowanie moje GOTY 2025, bardzo udana kontynuacja RPG w klimatach średniowiecznych z wieloma realistycznymi mechanikami. Ta część jest nieco łatwiejsza, niż jedynka (głównie chodzi o walkę - mistrzowski cios robi robotę). Spędziłem z nią ponad 80 godzin, mimo, że....jej nie ukończyłem(Kiedyś tu wrócę, może również pokuszę się o platynkę i wymaksowanie DLC )

4) Rise of the Tomb Raider. Druga część zrebootowanej trylogii, dla mnie chyba najlepsza. Także ją postanowiłem odświeżyć po kilku latach od ogrania na PC.

5) Star Wars Jedi: Fallen Order platinumBardzo przyjemna gra w uniwersum gwiezdnych wojen (których fanem nigdy specjalnie nie byłem). Duża ilość eksploracji połączonej z lizaniem ścian, zawierająca elementy metroidvanii. I stosunkowo wymagająca walka.

6) Star Wars Outlaws platinumZupełnie inna gra od powyższej. Można powiedzieć - typowy ubisofciak (które jednak lubięP). Dlatego też całkiem przyjemnie grało mi się w to grało.

7) Grand Theft Auto V. Kolejna gra, którą postanowiłem sobie odświeżyć po ograniu kilka lat wcześniej na PC. Liczyłem na debiut najnowszej odsłony...ale jak wiadomo, premiera została przełożona.

8) God of War. Ta gra z kolei uświadomiła mi, dlaczego nigdy nie podejmę się grania w gry soulslike. Fabułę i sporo pobocznych aktywności porobiłem, ale walki z walkiriami odpuściłem. Nie na moje nerwyrayos

9) Astro Bot platinumDokończyłem i splatynowałem zayebistą platformówkę D

10) Mass Effect: Edycja Legendarna platinumplatinumplatinumTrzy gry stanowiące komplementarną całość, splatynowane jedna po drugiej. Śmiało mogę uznać je za moje "backlogowe GOTY".

11) Assassin's Creed Shadows platinum Gra w kategorii "średniak roku 2025". Lubię tę serię i dobrze się bawiłem, ale do Kingdom Come 2 podjazdu to nie ma.

12) Fallout 4 platinum Ostatnia, dziewiąta w sumie platyna AD 2025. Uwielbiam takie gry, w których można robić, co się chce i iść, gdzie chce. Ostatnio takie odczucia miałem przy okazji maksowania Skyrima.

Pod koniec roku zacząłem jeszcze Death Stranding 2: On the Beach. Jedynkę zaliczyłem niegdyś do kategorii jednej z gier życia. Ten pokręcony świat, pełen dziwactw, wkręcił mnie ponownie.

W podsumowaniu jeszcze dodam, że znacząco zmniejszyłem w tym roku swój backlog. I z takim też nastawieniem przystąpię do kolejnego roku giereczkowegoD

Opublikowano

O! I to są statsy osiągalne dla takiego śmiertelnika, jak jasweat
Bardzo podobnie będzie to u mnie wyglądało, jeśli chodzi o ilość ukończonych tytułów.

Punkt czwarty jest dla mnie trochę podejrzany w kombinacji z Twoją ksywą - był tu już kiedyś taki jeden Paolo, co uważał Rise za najlepszego Tomb RaideraD

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo1986 napisał(a):

God of War. Ta gra z kolei uświadomiła mi, dlaczego nigdy nie podejmę się grania w gry soulslike. Fabułę i sporo pobocznych aktywności porobiłem, ale walki z walkiriami odpuściłem. Nie na moje nerwy

Mogę cię pocieszyć, przeszedłem wszystkie soulsy od from software (bez Sekiro, w które nie grałem), a też nie pokonałem chyba żadnej walkirii. To jest jakiś inny typ trudności.