Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 8 godzin temu, Wredny napisał(a):Niby powinienem się przyzwyczaić, ale jednak co roku jestem w ciężkim szoku, jak @suteq jebnie swoją tabelkę.Nie mam pojęcia, jak On to robi i jakim cudem udaje mu się tyle tytułów ogrywać podczas, gdy ja walczę, żeby na koniec roku mieć nieco ponad 10% tego wynikuChoć te wypisane godziny mogą być jakąś podpowiedzią i wydaje mi się, że chłopak jest dużo bardziej zdyscyplinowany niż ja.U mnie jest tak, że często mam mocne postanowienie pogrania, ale później wjeżdża jakiś rozpraszacz w postaci forumka, czy innego YouTube i wychodzi na to, że z pięciogodzinnej sesyjki tylko 1/5 faktycznie została spędzona na graniu.Pisałem to już rok czy dwa lata temu: jestem bardzo dobrze zorganizowanym człowiekiem aczkolwiek też potrafię się rozpraszać. Myślę że spokojnie z 50 albo więcej godzin z tych liczników to jest jakiś AFK bo coś mnie rozproszyło albo coś musiałem nagle ogarnąć. No i zobaczcie że jednak tam jest masa krótkich gier, jak rok temu. Licznik godzin zawyżają kolosy jak Death Stranding 2, Borderlands 4, GoY, Kingdom Comy itp. Bez nich byłoby mniej godzin niż rok temu. 7 godzin temu, Atherius napisał(a):Chyba kojarzę tylko nie pamiętam czy z forum czy z jego podcastu mkwadrat, że specjalnie zmienił pracę, żeby więcej grać. Musi być solidna dyscyplina i nacisk na wyniki, bo tego jest dużo i niekoniecznie jakościowo wysoko, może jakiś wyścig, zakład, może chce ograć ile się da w życiu.Kiedyś grałem w pracy, po kilka godzin - admin, więc do wyboru jeszcze oglądanie, spanie itp. Jak się już przejdzie wszystko co się ma na tapecie i sięga po jakieś listy rezerwowe, to już się tak nie chce tak jak w te wyczekiwane tytuły. Podobnie mam z filmami, mógłbym po kilka dziennie, ale mi się nie chce, bo aż tylu dobrych hurtowo nie znajdę. Co innego jakbym miał odhaczać jakąś listę, jakieś wyzwanie. Kiedyś chciałem sobie zrobić czelendż, jeden film dziennie przez cały rok, może od nowego roku, kto wie.No więc ciekawe co kieruje suteq, tak czysto z ciekawości, nic złośliwego i personalnego. Z drugiej strony taki UV kiedyś mówił, że gra po 10h dziennie, więc wychodzi 2x tyle co suteq.Rok temu tutaj pisałem że po zmianie pracy mogę mieć więcej czasu na granie bo będę mógł grać w pracy dzięki Steam Deckowi ale w pracy wolałem do tej pory oglądać filmy/seriale/czytać książki. Na Steam Decku przeszedłem kilka gier w pracy ale jak pisałem w podsumowaniu - nie chciało mi się go taszczyć ciągle w plecaku. Zmiana pracy nie miała nic wspólnego z moim czasem na granie. W poprzedniej jak pracowałem zdalnie to gdy nie było nic do roboty to też robiłem swoje rzeczy, w tym grałem. A co mną kieruje? Pasja tylko i wyłącznie. Po prostu to moje główne hobby, lubię grać i przechodzić gry więc jak jest możliwość to chciałbym ich doświadczyć jak najwięcej. Jak coś mnie zainteresuje to staram się w to zagrać, jak chwyci to gram do napisów. Jak nie to porzucam i idę dalej. 6 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):UV nie pracuje na etacie z tego co kojarze. Po rozstaniu z Gry-Online robi te filmiki na youtube i cos tam pisze wyrywkowo do CD-Action. A wiec chłop ma czas na granie. Nadal 5h grania dziennie to dla mnie nierealne, choc wiele bym dal by miec tyle czasu na to hobby.Wydaje mi się że UV w którymś materiale mówił że nawet jak był na etacie to grał tyle samo jak nie więcej no bo praca, wiadomo. A on jeszcze platynuje pojebane kolosy jak KCD II w które wrzucił 210h w bardzo krótkim czasie aby zrobić recenzję. I przechodzi wiele gier jeszcze raz pod platyny. To za dużo nawet jak dla mnie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Stalker 2 Ratchet & Clank: Rift Apart Path of Exile 2 - trochę na siłę bo gra nie jest skończona ale te akty które były to ograłem xdAge of Empires II: Definitive Edition - skończone kilka DLC, w tym roku dodałem jakieś 70-80h do licznika gry. RTS mojego życia chyba. Kingdom Come: Deliverance II Clair Obscur: Expedition 33DOOM: The Dark AgesSongs of Conquest - ograne nowe DLCHeroes of Might and Magic III: Horn of the Abyss - ponad 200h wbiłem i to w ciągu miesiąca po narodzinach bombelka xdCastle Crashers RoboCop: Rogue City - Unfinished BusinessDuke Nukem ForeverBattle AxeCastle of IllusionSuper Mario Bros WonderTo co może jeszcze dojdzie w tym roku to Tainted Grail: The Fall of Avalon, mam 30h na liczniku a widziałem, że niektórzy kończą w 25 no ale mi się nie śpieszy z tym tytułem i robię prawie wszystkie poboczne aktywności. Chyba tyle. Słaby rok jeśli chodzi o zaliczone gry ale raz, że 3 tytuły zabrały mi 60% czasu na granie to budowa domu i nowy potomek w tym nie pomógł. Ten rok będzie podobny bo gdzieś koło lutego wjeżdża wykończeniówka a później pasuje też ogród ogarnąć. To co mogę powiedzieć to rodzicielstwo nie zabiera zbyt dużo czasu na granie. Jedynie w weekendy czuje różnicę a tak zazwyczaj grałem od 20 do 22-23 więc tutaj nic się nie zmieniło bo dzieciak śpi. W tym roku grałem około 600-700h co na obecną sytuację życiową i tak jest super i niczego nie żałuje.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Co ciekawe - przejrzałem temat i ciekawy stosunek jest grania do kupowania gier, widać, że stali bywalcy forumowego tematu zakupowego pewnie nie grają 1/10 tego co kupują.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. UV nie pracuje na etacie z tego co kojarze. Po rozstaniu z Gry-Online robi te filmiki na youtube i cos tam pisze wyrywkowo do CD-Action. A wiec chłop ma czas na granie. Nadal 5h grania dziennie to dla mnie nierealne, choc wiele bym dal by miec tyle czasu na to hobby. Ja gry uwielbiam, ale regularnie nie jestem w stanie aż tyle wysiedzieć dzień w dzień. Jak trafi się jakiś obscur33 to wiadomo, że się siedzi z czołem przyklejonym do ekranu, ale takich sztosów, że nie można się oderwać to nie ma zbyt wiele.No i UV ma jeszcze jednego istotnego skilla, śpi po 3h i to mu wystarczy. Ile ja bym dał, żeby nie musieć tracić czasu na sen.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. W tym roku pierwszy raz sobie zrobiłem arkusz do śledzenia, a Phil Spencer namówił na zmianę ekosystemu, tylko nie wiem czy akurat chodziło mu o ten ekosystemBurnout RevengeSniper Elite: ResistanceLittle Kitty, Big City A Plague Tale: RequiemTony Hawk's Underground 2: Remix (tylko Story Mode, Classic nie ruszany)Need for Speed CarbonProject Gotham Racing 4Tony Hawk's Project 8 (Rozpoczęte pewnie gdzieś w 2009 roku, doszedłem do rankingu 2 i trafiłem na ścianę wtedy, w tym roku wbiłem 1 i znalazłem wszystkie gapy)BlurHitman: Blood MoneyWarhammer 40,000: Space Marine - Master Crafted EditionHitman 2: Silent AssassinTony Hawk's Pro Skater 1 + 2 Injustice: Gods Among Us Ultimate EditionUncharted: Drake’s Fortune RemasteredUncharted 2: Among Thieves RemasteredUncharted 3: Drake’s Deception RemasteredDonut County Ratchet & Clank (PS4)KINGDOM HEARTS FINAL MIXKINGDOM HEARTS Re:Chain of MemoriesAssassin's Creed SyndicateForza Horizon 3: Blizzard MountainForza Horizon 3: Hot WheelsCrash Bandicoot 4: It's About TimeCat Quest IIIUncharted 4: A Thief’s EndUncharted: The Lost LegacyKINGDOM HEARTS II FINAL MIXSniper Elite 4Tony Hawk's Pro Skater 3 + 4Mortal Kombat 11Horizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn - The Frozen WildsKINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIXCrash Bandicoot: Warped Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes BackMETAL GEAR SOLID 4Tony Hawk's Pro Skater HD Skate 2Crash BandicootGod of WarTEKKEN TAG TOURNAMENT HD God of War IISteep Jak and Daxter: The Precursor Legacy Tekken 6 God of War III RemasteredASTRO's PLAYROOM Tom Clancy's Splinter CellReturnalbonusowo kilka gówno gierek sportowych gdzie miały jakiś tryb story, karierę czy calaka do wbiciaWWE SmackDown! vs. RawWRC Generations - The FIA WRC Official GameNCAA Basketball MME Garfield Lasagna Party WWE Legends of WrestlemaniaNBA 2K6 Gran Turismo SportSkater XL WWE 2K25NBA 2k16Infinite AirThe Crew Motorfest Aktualnie gram w Sly, Hogwarta, GTA 3 i możliwe, ze jeszcze się wyrobię z ukończeniem szopa Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez wojtas011
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Resident Evil: Revelations (PS4 Pro) - 5/10Resident Evil: Revelations 2 (PS4 Pro) - 9+/10Tactics Ogre: Reborn (PS4 Pro) - 7+/10Red Dead Redemption 2 (PC) - 9=/10Dredge (PC) - 8/10SSX (PC) - 7/10SSX Tricky (PC) - 8+/10SSX 3 (PC) - 9+/10SSX On Tour (PC) - 6+/10SSX (2012) (PS3) - 7+/10Homebody (PC) - 8+/10Horizon Zero Dawn Remastered (PS5) - 9=/10Okami (PS5) - 8/10Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition (PS5) - 7/10Final Fantasy 7 Remake Intergrade (PS5) - 8/10Star Ocean The Second Story R (PS5) - 9/10Mass Effect 1 (PS5) - 5/10Mass Effect 2 (PS5) - 9/10Mass Effect 3 (PS5) - 8+/10The Division 2 (PS5) - 6-/10Resident Evil Village (PS5) - 8+/10God of War: Ragnarök (PS5) - 9-/10Death Stranding 2 (PS5) - 9=/10Resident Evil 4 Remake Gold Edition (PS5) - 9+/10No More Heroes III (PS5) - 3+/10FINAL FANTASY TACTICS - The Ivalice Chronicles (PS5) - 9/10MotorStorm Complete (PC) - 8+/10Tak patrząc na listę to do każdej nowszej, dużej gry miałem to samo zastrzeżenie - zbytnie rozwleczenie.Specjalne wyróżnienie CRAPA roku leci do No More Heroes III. Jedna z najgorszych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Nawet przymykając oko na tragiczną oprawę, minigierki, optymalizację, dopracowanie i skupiając się tylko na walkach to mamy do czynienia z tytułem gorszym od wcześniejszych tego samego studia i na poziomie gorszych klonów DMC wydawanych w latach 2001-2004.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):Chyba tyle. Słaby rok jeśli chodzi o zaliczone gry ale raz, że 3 tytuły zabrały mi 60% czasu na granie to budowa domu i nowy potomek w tym nie pomógł. Ten rok będzie podobny bo gdzieś koło lutego wjeżdża wykończeniówka a później pasuje też ogród ogarnąć. To co mogę powiedzieć to rodzicielstwo nie zabiera zbyt dużo czasu na granie. Jedynie w weekendy czuje różnicę a tak zazwyczaj grałem od 20 do 22-23 więc tutaj nic się nie zmieniło bo dzieciak śpi.W tym roku grałem około 600-700h co na obecną sytuację życiową i tak jest super i niczego nie żałuje.Warte zapisania i czekam na rozwój wydarzeń :D 1 godzinę temu, XM. napisał(a):Co ciekawe - przejrzałem temat i ciekawy stosunek jest grania do kupowania gier, widać, że stali bywalcy forumowego tematu zakupowego pewnie nie grają 1/10 tego co kupują.U mnie tak to działa.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W tym roku ukończyłem 46 tytułów.Dave the DiverIndiana Jones and the Great CircleHot Wheels Unleashed 2: TurbochargedResident Evil: RevelationsDragon Quest III HD-2D RemakeLittle Nightmares IIBorderlands: Game Of The Year EditionThe ThaumaturgeBorderlands: The Pre-SequelNinja Gaiden 2 BlackKingdom Come: Deliverance IIAvowedBlood: Fresh SupplyThe Elder Scrolls IV: Oblivion RemasteredClair Obscur: Expedition 33Avatar: Frontiers of PandoraThe Crew MotorfestDOOM: The Dark AgesDead Island 2Mario Kart WorldNBA 2K25Like a Dragon: Pirate Yakuza in HawaiiXenoblade Chronicles X: Definitive EditionDragon Age: The VeilguardJust Dance 2025 EditionDeath Stranding 2: On the BeachElden Ring: NightreignMafia: The Old CountryLies of PAssassin's Creed ShadowsCatherine: Full BodyMetal Gear Solid Delta: Snake EaterWarhammer 40,000: BoltgunHollow Knight: SilksongCronos: The New DawnSilent Hill fTainted Grail: The Fall of AvalonFinal Fantasy Tactics - The Ivalice ChroniclesBorderlands 4Ghost of Yotei DispatchHades IILayers of Fear (2023)Alan Wake 2The Outer Worlds 2Diablo IVRegres w stosunku do liczb 50+ z roku 2024 i 2023, ale godzinowo to pewnie wyjdzie podobnie, bo po raz kolejny masa gier RPG i open world akcji 50h+ z potężnym RPGiem KCD2 na czele. Był też czas na horrorki i kilka "staroci" oraz replayów w postaci Alana 2 i Diablo IV w wersjach tym razem konsolowych. Za rok chciałbym wejść mocniej w rynek strategii za sprawą mam nadzieję nowych Hirosłow i coś z Total War. Zobaczymy jak to wyjdzie. Ave.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 godziny temu, Ukukuki napisał(a): To co mogę powiedzieć to rodzicielstwo nie zabiera zbyt dużo czasu na granie. Jedynie w weekendy czuje różnicę a tak zazwyczaj grałem od 20 do 22-23 więc tutaj nic się nie zmieniło bo dzieciak śpi.To zależy od wieku dziecka, jak już masz nastolatka to już o 20 nie zagrasz, ale da się to ogarnąć bo sam gram w takich godzinach co Ty, ale niestety na codzienne granie nie mam szans brakuje czasu, a jeszcze odrabianie lekcji często się przedłuża.